Фестиваль "Музика у старому Львові"

Афіша - Фестивалі - Фестиваль "Музика у старому Львові"

Афіша - Фестивалі - Фестиваль "Музика у старому Львові"

У серпні у Львові та Кракові відбудеться міжнародний фестиваль "Музика у старому Львові" (14-30 серпня) та "Музика у старому Кракові" як спільний міст дружби між Львовом і Краковом.  Третій для львів’ян та 41-й фестиваль для Кракова запросить понад 20 яскравих виконавців з України та Польщі.

Цьогорічний фестиваль у Львові пройде під гаслом "Музика у королівському Львові" і об’єднає програми та локації, які відображають настрій цієї доби. Концерти відбуватимуться у храмах, побудованих ще у часи княжого, так званого королівського Львова, зокрема у церкві св. Миколая (23 серпня), церкві св. Онуфрія (24 серпня), костелі І. Хрестителя (28 серпня), що важливо для відтворення історичної пам’яті про засновника міста Лева – короля Данила Галицького.

До фестивалю залучено й інші основні львівські святині – Архикатедральний собор святого Юра, Храм святих верховних апостолів Петра і Павла, Латинський катедральний собор, Вірменський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці, Домінканський собор. Концерти також відбуватимуться у Королівських палатах Львівського історичного музею, Італійському подвір’ї історичного музею.

Однією із центральних подій цьогорічного Міжнародного фестивального проекту "Музика в старому Львові" та "Музика в старому Кракові" стане раеалізація спільної концертної програми двох українських оркестрів, що об’єднують Схід та Захід України – львівського Камерного оркестру "Віртуози Львова" та маріупольського Муніципального камерного оркестру "Ренесанс". Спільний проект оркестрів "Три Моцарти" відбудеться у Львові (22 серпня) в Архикатедральному соборі св. Юра. А вже у Кракові, цей проект відбудеться, 24 серпня, у день 25-річниці Незалежності України, що стане прямим зв’язком із Львовом, адже звучатимуть твори Львівського Моцарта – Ксавера Моцарта.

27 серпня у Львові, за участю київських солістів Ольги Федоренко та Петра Остапенка буде здійснена постановка опери Джованні Баттіста Перголезі "Служниця-пані". Одним із співавторів цього проекту є народна артистка України Наталія Свириденко.

Окрім того, на фестивалях-партнерах "Музика в старому Львові" та "Музика в старому Кракові" відбудуться взаємообмінні проекти "Молоді таланти", де молоді виконавці з Польщі виступатимуть у Львові, а львівські виконавці у Кракові.

Окремо на фестивалі буде представлене й органне мистецтво. Зокрема, за участю львівських органістів (14 серпня) Олени Мацелюх та Віталія Півнова відбудеться проект, присвячений органному майстру Яну Славінському, а в іншому концерті поєднається звучання двох щипкових інструментів – клавесина і гітари, де сольно та в дуетах прозвучать твори бароко та сучасних авторів, які на класичній гітарі виконає Віктор Паламарчук, а на бароковому клавесині та органі – Олена Мацелюх (21 серпня).

Фестиваль представлятиме і хорові проекти. Зокрема, акапела "Леополіс" представить хорові полотна Антоніо Вівальді (13 серпня).

Програма фестивалю:

13 серпня - Твори Антоніо Вівальді

14 серпня - Молоді таланти Львова

14 серпня - Органному майстру Яну Сліівінському присвячується

15 серпня - "Музика в старому Кракові"

21 серпня - Молоді таланти Кракова

21 серпня - "Музика у старому Львові"

22 серпня - Три Моцарти

23 серпня - "Музика у старому Львові"

Співорганізатором III Міжнародного фестивалю "Музика в старому Львові" є ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ФІЛАРМОНІЯ (генеральний директор – заслужений діяч мистецтв України Володимир Сивохіп).

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах