Чілдрен Кінофест 2017

Афіша - Фестивалі - Чілдрен Кінофест 2017

Афіша - Фестивалі - Чілдрен Кінофест 2017

До конкурсної програми IV Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Поза конкурсом представлено колекцію фільмів братів Люм'єрів.

У 2016 році фестиваль відбувся у 18 українських містах, від мільйонників до районних центрів, і зібрав понад 30 000 глядачів.

"Чілдрен Кінофест 2017" відкривається французькою анімаційною стрічкою "Життя Кабачка". Фільм про дружбу підлітків отримав премію "Сезар" за найкращий дебют та оригінальний сценарій, а також був номінований на премію "Оскар".

Фентезі "Хлопчик у золотих штанях" спільного дансько-шведського виробництва здобув приз глядацьких симпатій на найбільшому європейському кінофестивалі для дітей Cinekid. За сюжетом, герой знаходить чарівні штані, з кишені яких можна нескінченно виймати грошові купюри.

Цього року у програмі "Чілдрен Кінофесту" вперше представлено фільм з Латвії. "Люблю тебе, мамо" – повчальна історія про те, як маленька брехня може призвести до серйозних наслідків. Стрічка Яніса Нордса була високо оцінена критиками – фільм отримав премію дитячої секції Generation Kplus Берлінського кінофестивалю й був висунутий від Латвії на "Оскар" за кращий фільм іноземною мовою.

Стрічка "Моллі Мун і чарівний підручник гіпнозу" з Великої Британії стала екранізацією бестселера англійської письменниці Джорджії Бінг. Комедія "Вперед, до школи!" з Данії розповість про хлопчика, чиє головне правило – порушувати правила дорослих. Мультфільм "Маленький монстр" від шведського ілюстратора, режисера і сценариста Теда Сигера – це історія про клан чарівних чудовиськ, які чекають на поповнення у родині. Україну у конкурсі фестивалю представляє фентезі-мультфільм "Микита Кожум'яка". Казка Манука Депояна, яка зібрала на батьківщині понад 11 млн. гривень, також вийшла в прокат у Польщі й Туреччині, а тепер побореться за глядацькі симпатії гостей "Чілдрен Кінофесту".

Переможець конкурсної програми фестивалю визначається глядацьким голосуванням – на вході до кінозалу гості отримують бюлетень, у якому ставлять оцінку фільму.

Поза конкурсом на маленьких глядачів чекає екскурсія до витоків кіно разом зі стрічкою "Люм'єр!". Колекцію відреставрованих робіт братів Люм'єрів склав Тьєррі Фремо – директор Каннського кінофестивалю і один з головних кіноманів світу. Разом із його коментарями старовинні фільми перетворюються на сучасну комедію, яка розсмішить і дорослих, і дітей.

Традиційно, на закритті фестивалю буде показано володаря Гран-прі попереднього року. Цього разу глядачі побачать угорський фільм "Лапа" Роберта-Адріана Пежо, заснований на реальних подіях.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Одним із головних показів нинішнього року стане добірка стрічок, що вийшли у фінал конкурсу дитячих короткометражних фільмів, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантів будуть показані на великому екрані, а спеціальне журі обере серед них переможця. Прийом заявок на конкурс закінчується 20 квітня.

У цьому році "Чілдрен Кінофест" відбудеться з 26 травня по 4 червня й охопить 20 міст по всій Україні. Почесний посол фестивалю – українська письменниця, колумніст, сценарист і драматург Катерина Бабкіна.

Вхід на всі покази – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Реєстрація стартує 15 травня. Частина місць виділяється організованим групам глядачів із соціально незахищених верств населення: дітям з особливими потребами, сиротам і потерпілим від конфлікту на сході України.

Сайт

 

 

 

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах