Свято музики у Львові

Афіша - Фестивалі - Свято музики у Львові

Афіша - Фестивалі - Свято музики у Львові

У середу, 21 червня, з 10.00 до 22.00 год. все місто наповниться вільним звучанням музики, адже це – всесвітній приклад масової некомерційної акції за кількістю учасників та слухачів. За ці роки до участі в Святі доєднались близько 50 локацій та кілька сотень музичних виконавців. Щороку організатори заохочують до участі нові, молоді колективи, які у рамках Свята можуть не боятися випробувати себе перед велелюдною публікою.

Свято музики (Fete de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 120 країн і 700 міст світу. Щороку 21 червня, у день літнього сонцестояння, музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст, і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. 

"Особливість Світового свята музики полягає у тому, що всі виступи – безкоштовні для глядачів та неприбуткові для організаторів і виконавців. Ідея Свята – вільне поширення музики та самовираження музикантів у просторі міста. Тож програма формується "знизу" – організатори збирають заявки на сайті від гуртів, виконавців, локацій (музеїв, галерей, кав’ярень, магазинів, офісів, готелів, бібліотек чи навіть приватних двориків) та волонтерів.

За ці роки на Святі музики у Львові відзначилися Сашко Положинський (Тартак), Женя Галич (o.torvald), Антитіла, DRUMТИАТР, ГИЧ Оркестр, Бурдон, Lemko Bluegrass Band, Green Silence, Оленки, Три кроки в ніч, Wszystko, Оркестр Че, Гапочка, Файно, Атмасфера, DJ Gooch, Kickit Records, хор Народного ансамблю пісні і танцю "Черемош", молодіжний хор Дримба, хор Gaudeamus, музичні школи, студенти Львівської музичної академії, артисти Львівської обласної філармонії,  а також багато інших дитячих, дорослих й аматорських колективів", - зазначають організатори.

Сайт

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах