Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Афіша - Фестивалі - Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

Афіша - Фестивалі - Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

1 листопада у Львові стартує XII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Протягом фестивалю продемонструють 40 найкращих документальних фільмів України та світу. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Фестиваль відкриє українська стрічка "Медик іде останньою" (режисер – Світлана Шимко, Угорщина, Україна, 2014). Фільм про лікаря-волонтера – Таню, яка була на передовій впродовж найкривавіших днів Майдану. Перегляд фільму відбудеться у кінолекторії Національного Музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького".

Заходи фестивалю об’єднані темою "Пропаганда", оскільки війна на Сході розпочалася через медіа та пропаганду.

Метою Мандрівного фестивалю є сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

До програми цьогорічного фестивалю увійшли фільми-переможці та фільми позаконкурсних програм XІІ Docudays UA. Фестиваль покаже дві стрічки з програми "Пропаганда", що була центральною на фестивалі в Києві. Представлені в ній фільми "Звідки з’являється пил і куди зникають гроші" Тійто Оясоо та Ене-Лііс Семпері та "Це моя земля" Тамари Ерде торкаються важливих сфер суспільного життя – освіти та політики.

До програми Мандрівного фестивалю увійшли також фільми з програми "Ефект Грузії", що розповідає про досвід війни з Росією та той час, коли країна відбудовувалась. Добірка "Docu/Енергія" відкриє шлях до усвідомлення відповідальності кожної людини на шляху до енергонезалежності та збереження природних ресурсів.

Програма "Docu/Україна" представляє три стрічки про наше життя сьогодні: "76-49" Юлії Проскуріної, "Вальс Алчевськ" Вадима Ількова та "Сестра Zo" Аліси Коваленко. Це картини різної стилістики: від майже епічних до дуже особистих.

Нове на цьогорічному фестивалі – кінопрограма "Docu/Діти". Герої історій – це діти та підлітки, які стикаються з дорослими проблемами та вчаться їх долати. До перегляду цієї програми, за сприяння управління освіти м. Львова, планується залучити близько 500 школярів-старшокласників. Діти дивитимуться кіно не лише у звичному для них місці – школі, а й на широкому екрані – в Львівському кіноцентрі, музеї "Тюрма на Лонцького" та Бібліотеці на Мулярській. Доповнюватимуть дитячу кінопрограму цікаві дискусії з істориками, правозахисниками, а також спілкування у форматі "Живої бібліотеки" з учасниками АТО, вимушеними переселенцями та іншими людьми з непересічними життєвими історіями.

Мандрівний фестиваль також відвідає багато містечок Львівської області. 

Вхід вільний.

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ

2 листопада, пн
18:00 Ніде, Світло й Тінь 
20:00 Божа воля

3 листопада, вт
18:00 Точка відліку, Я, Медик іде останньою
20:00 Це моя земля 

4 листопада, ср
18:00 Комплекс кенгуру
20:00 Ефект доміно

5 листопада, чт
18:00 Цап за голос
20:00 Пропаганда

6 листопада, пт 
18:00 Володар 
20:00 Звідки з'являється пил і куди зникають гроші 

7 листопада, сб
18:00 Нульовий вплив
20:00 Іон 

8 листопада, нд
18:00 Нотатки з Ліберії, Жертвопринесення, Скрізь Майдан, 76-49
20:00 Притулок

9 листопада, пн
19:00 Яма

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA: фото 1Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA: фото 1 Львівський палац мистецтв\ Lviv Art Palace

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах