Показ фільму "Процес"

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму "Процес"

Афіша - Клубне кіно - Показ фільму "Процес"

На екрани кінотеатрів вийшов документальний фільм Аскольда Курова "Процес" про українського режисера Олега Сенцова, який нині перебуває в ув'язненні на території РФ. 

Фільм Аскольда Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби родини, друзів та адвокатів звільнити режисера з в'язниці. Назва стрічки – "Процес" – відсилає до кафкіанського абсурду, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

"Іноді буває важко залишатися простим спостерігачем. Ідея фільму виросла з моєї нездатності змінити щось у темному майбутньому, яке чекало на Олега Сенцова – людини, яка всього лиш хотіла жити у вільній країні і знімати кіно. Цей фільм – можливість знайти і виявити підтримку Олегові не лише від нас, але й від багатьох людей по всьому світу," – пояснив свої мотиви Куров. "Процес" був знятий за підтримки Естонії, Польщі та Чехії.

Олег Сенцов — український режисер, активіст Євромайдану і уродженець Криму. Після анексії півострова Росією він став активним супротивцем окупації. 

У травні 2014 року ФСБ заарештувало Сенцова, звинуватило його у плануванні терактів і вивезло до Москви.

Після року ув’язнення його було засуджено до 20 років колонії – попри те, що свідоцтва з боку звинувачення були надані під тиском, а докази у справі – відсутні.

Олег Сенцов своєї провини не визнає. Режисер фільму Аскольд Куров стежить за процесом суду і спробами сім’ї Олега, його друзів та адвокатів звільнити режисера з в’язниці. Прикрий процес викликав протести по всьому світу: Європейська кіноакадемія і низка всесвітньо відомих кінематографістів – Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Агнешка Голланд, Кен Лоуч, Джонні Депп та інші – закликали звільнити Сенцова. Розслідування Аскольда Курова поступово розкриває абсурдну і лячну кафкіанському історію про те, як будь-яка людина може стати жертвою безжальної державної машини. Світова прем’єра фільму відбулася на 67-му Берлінському кінофестивалі.

Країна: Естонія, Польща, Чехія, 2017
Хронометраж: 70 хв.
Жанр: документальний фільм
Режисер: Аскольд Куров
У ролях: Олег Сенцов, Дмитро Дінзе, Наталя Каплан, Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах