Єврейські дні у Ратуші

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Єврейські дні у Ратуші

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Єврейські дні у Ратуші

У липні у Львові втретє пройдуть "Єврейські дні у Ратуші", в рамках програми проведуть лекції та дискусії про сучасні історичні музеї Східної Європи. Усі заходи проведуть з 11 до 27 липня 2017 року у ресторані "Ратуша" (пл. Ринок, 1),  інформує прес-служба Центру міської історії.

"Музейний бум ХХI століття - так експерти називають процеси, які зараз відбуваються в музейній індустрії світу. Якими є музеї сьогодні? Що означає музейний бум? Як сучасні музеї працюють з минулим? І який вплив вони мають на формування наших уявлень про себе, про наше минуле, сьогодення та майбутнє? На ці та інші питання спробують відповісти учасники публічної програми "Єврейських днів у Ратуші", - йдеться у повідомленні Центру міської історії.

Публічна програма розпочнеться дискусією з директорами найбільших єврейських музеїв Східної Європи. На власному досвіді реалізації музейних проектів в Росії, Польщі та України, експерти будуть обговорювати тенденції і можливості єврейських музеїв, їхні переваги та обмеження в репрезентації єврейської спадщини в сучасних контекстах східноєвропейських суспільств.

Дискусія відбудеться у вівторок, 11 липня. Початок - о 19:00.

Facebook.

Лекції та дискусії відбуватимуться українською та англійською мовами з синхронним перекладом, вхід на усі заходи безкоштовний.


ПРОГРАМА:

Публічна програма розпочнеться дискусією з директорами найбільших єврейських музеїв Східної Європи. На власному досвіді реалізації музейних проектів в Росії, Польщі та України, експерти будуть обговорювати тенденції і можливості єврейських музеїв, їхні переваги та обмеження в репрезентації єврейської спадщини в сучасних контекстах східноєвропейських суспільств.

Дискусія відбудеться у вівторок, 11 липня. Початок - о 19:00.

Лекційна частина розпочнеться з прикладу Львова. Історик архітектури з Єврейського університету у Єрусалимі Сергій Кравцов у лекції “Львівські колекції до 1939 року: меценати, спільноти, установи” покаже процес становлення музеїв у Львові від приватного колекціонування у ХІХ столітті  до оформлення перших музейних фондів перед Другою світовою війною.

Лекція відбудеться у середу, 12 липня. Початок - о 18:30.

Тему продовжить польський дослідник з Вроцлавського університету Марцін Водзінські.  

У лекції “Як розповідати про єврейську історії Польщі?” він розкаже про різні способи збирання, збереження та презентації єврейської культурної спадщини у Польщі - від приватних колекцій ХІХ-ХХ століття до створення у ХХІ столітті найбільшого у Східній Європі музею історії польських євреїв "Полін".

Лекція відбудеться у четвер, 13 липня. Початок - о 18:30.

Однією з найбільш цікавих стане зустріч зі спеціалісткою з розробки музейних експозицій Людмилою Гордон (Вашинґтон). Маючи багаторічний досвід роботи з музеями у Росії, Канаді та США, співпрацюючи з бюро “Ральф Аппельбаум і партнери”, Людмила Гордон поділиться власним досвідом і спробує пояснити причини “музейного буму ХХІ” та відповісти на запитання чи неймовірне піднесення музейної індустрії сьогодні є культурною еволюція чи новою споживацькою розвагою?

Лекція відбудеться у вівторок, 18 липня. Початок - о 18:30.

Друга дискусія програми стосуватиметься сучасного стану та викликів історичних музеїв в Україні. Директори трьох українських музеїв зі Львова та Києва поділяться власними баченнями ролі музеїв в сучасному українському суспільстві, реферуючи до глобальних контекстів музейної справи.

Дискусія відбудеться у четвер, 20 липня. Початок - о 18:30.

Тему сучасних українських музеїв продовжить дослідник Національного музею пам’яті жертв Голокосту (Вашинґтон) Вадим Алцкан. Його лекція "Відсутня сторінка у музеях: історія єврейських громад як частина багатоетнічної спадщини України" стосуватиметься проблемних питань включення єврейської історії в домінуючий україно-центричний наратив сучасних експозицій. 

Лекція відбудеться у вівторок, 25 липня. Початок - о 18:30.

Завершить та підсумує “Єврейські дні у Ратуші” виступ журналістки та письменниці, засновниці онлайн-ресурсу про єврейську спадщину Східної Європи Jewish Heritage Europe Рут Елен Грубер. У 1992 році вона опублікувала книгу "Virtually Jewish: Reinventing Jewish Culture in Europe", яка стала точкою відліку в процесі відродження місць пам’яті про єврейські спільноти Східної Європи, що були знищені під час Другої світової війни та Голокосту. Ювілей книги буде нагодою спільно з аудиторією поговорити про ті зміни, які відбулися у Східній Європі впродовж 25 років, про сучасне і майбутнє єврейського культурного надбання та про перспективи формування спільної спадщини Східної Європи.

Лекція відбудеться у четвер, 27 липня. Початок - о 18:30.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Лекції \ Майстер-класи
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах