ХІ Свято Пампуха у Львові

Афіша - Свята - ХІ  Свято Пампуха у Львові

Афіша - Свята - ХІ Свято Пампуха у Львові

7-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту "Шевченківський гай" організують проект "Різдво в Гаю". Традиційно відкриють свої двері садиби гаю, де відбуватимуться майстер-класи, гості спільно колядуватимуть від хати до хати, що створить особливу родинну атмосферу.Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили організатори заходу.

У рамках проекту "Різдво в Гаю" відбудеться традиційне  Свято Пампуха, що пройде 7-9 січня у Шевченківському гаю. Гості Свята матимуть змогу долучитися до давніх звичаїв та насолодитися виступами найкращих вуличних вертепів та дитячих ансамблів, різдвяними виставами, відвідати великий ярмарок,який щедро частуватиме численними різдвяними стравами, а саме – медовою кутею, духмяним узваром та іншими смаколиками. Ну і звичайно не обійдеться без пампухів, які можна буде скуштувати з найрізноманітнішими начинками, а також дізнатися більше про особливості їх приготування та історію цієї смачної страви.

ХІ  Свято Пампуха у Львові: фото 1ХІ Свято Пампуха у Львові: фото 1 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

 

ХІ  Свято Пампуха у Львові: фото 2ХІ Свято Пампуха у Львові: фото 2 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Протягом трьох святкових днів усі охочі зможуть навчитися створювати різдвяні дідухи, павуки та ангелів із соломи, відвідати свічкові майстер-класи від Львівської свічкової мануфактури та майстер-класи по гончарству,потрапити на вечерю до гостинних господаря та господині, почути про давні звичаї святкування Різдва та приготування традиційних різдвяних страв.

Окрасою Гаю стане найбільший символ Різдва у Львові – чотириметрова Різдвяна Зірка та різдвяні інсталяції "Ангельська коляда" митців галереї сучасного сакрального мистецтва "IconArt".

На головній сцені Свята виступатимуть автентичні гурти, відбудуться народні забави, а також усі охочі зможуть долучитись до спільної коляди. Окрім цього, протягом Свята Пампуха будуть проведені конкурси на Найкращий вертеп, Найкращу господиню "Смачненький пампушок", Наймилішого ангела та Найкапоснішого чортика. Традиційно захід відбудеться за участі незмінної ведучої Свята Пані Пампухової.

ХІ  Свято Пампуха у Львові: фото 3ХІ Свято Пампуха у Львові: фото 3 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Щодня по хлібопічці! У Гаю 7 та 8 січня відбудеться конкурс серед господинь "Смачненький пампушок". Учасники конкурсу частуватимуть журі та гостей свята пампушками, спеченими за власним рецептом. А переможець конкурсу отримає в подарунок хлібопічку від партнера свята ТМ "Львівські дріжджі".

Вартість квитків: попередній продаж у мережі кас "ОТ-ОТ", а в дні проведення Свята дорослий - 25 грн., дитячий – 10 грн.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах