Вистава "За двома зайцями"

Афіша - Театри - Вистава "За двома зайцями"

Афіша - Театри - Вистава "За двома зайцями"


Музична комедія на 2 дії

У 1881 році Михайло Старицький спільно з Оленою Пчілкою, Лисенком та театральними діячами і представниками культурної громадськості Києва організували літературно-драматичний гурток "з метою поширення та збагачення дуже бідного та задавленого українського репертуару". Власне з цією метою Старицький взявся до обробки комедії Івана Нечуя-Левицького "На Кожум’яках". І саме ця версія, яка згодом отримала назву "За двома зайцями", здобула велику популярність і користується успіхом й донині.

Залицяння на два фронти "промотаного цилюрника" Свирида Петровича Голохвостого та ве-елика любов ("штоб як смола кипєла") до нього "чаплі, жаби кислоокої" Проні Прокопівни Сірко, яка "в пенціонє всє науки проізошла" - вся ця історія добре знана не одному поколінню глядачів, цитати з п'єси та фільму давно вже стали крилатими висловами та пішли гуляти в народ, а згаданим персонажам - напевне таки найбільш відомим зі всієї української драматургії - навіть встановлено пам'ятник на Андріївському узвозі у Києві.

Вперше п'єса була поставлена трупою Старицького в Києві 4 листопада 1883 року. З особливим успіхом вона йшла за участю Панаса Саксаганського, який блискуче виконував роль Голохвостого, Марії Садовської – Проня, Івана Карпенка-Карого – Сірко.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Театри
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах