Вій, вітерець! - прем'єра

Афіша - Театри - Вій, вітерець! - прем'єра

Афіша - Театри - Вій, вітерець! - прем'єра


Народна пісня на 2 дії. Переклад з латишської Г. Бередного

 

Вистава "Вій, вітерець!" відомого та шанованого латвійського поета, драматурга, політичного діяча Яніса Райніса. Цей неймовірний чоловік визнаний народним поетом Литви. Людина з важкою долею та світлою душею, він прагнув жити у вільній країні з тими цінностями та законами, які б допомагали кожному громадянину розвивати свої таланти та примножувати. Цього року виповнюється 150 років з дня народження відомого латвійського мислителя.

"Вій, вітерець!" - це історія, де кожний крок героїв – крок кохання. Кожний глядач у цій постановці з.д.м. України Вадима Сікорського побачить щось своє, рідне та знайоме. Адже рішення вистави виходить далеко за межі побутового реалізму і переносить нас у символічний світ образів та почуттів. А колишній гімн Латвії "Вій, вітерець!" та усе музичне оформлення створять атмосферу вільного лету. 

Прагнення поета бачити свою країну незалежною та цілісною чітко віддзеркалюються у нашому сьогоденні. Ситуація у якій опинилася Україна, вимагає від кожного громадянина нашої держави не тільки солідарності, але й підтримки один одного. Було сказано мудрими людьми, що сила будь-якого народу полягає у його беззаперечній єдності. На Сході України – військові дії. Своїм спокійним сном ми завдячуємо кожному воїну, який не спить і стоїть на варті нашого мирного неба.

Національний театр ім. М. Заньковецької тісно співпрацює з настоятелем Гарнізонного храму Петра і Павла міста Львова отцем Степаном Сасом, який вже довгий час допомагає військовим. Наразі є потреба у придбанні ліків для першої медичної допомоги. З великою шаною до українських воїнів, Заньківчани вирішили зіграти прем’єрну виставу саме для їх невідкладних потреб. Усі кошти за квитки від вистави 27 лютого буде перераховано на допомогу Збройним Силам України.

Тривалість — 2:00

Режисер-постановник — Вадим Сікорський заслужений діяч мистецтв України
Сценографія — Наталя Тарасенко
Музичне оформлення — Андрій Сніцарчук артист, Андрій Терлецький
Хормейстер — Оксана Явдошин
Танці — Олена Балаян
Помічники режисера — Костянтин Шелест, В'ячеслав Жуков

фото zankovetska.com.uaфото zankovetska.com.ua

фото zankovetska.com.ua

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Театри
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах