Корсар. Балет

Афіша - Театри - Корсар. Балет

Афіша - Театри - Корсар. Балет

   Дія І.  Картина 1.  Невільничий ринок

Площа східного ринку. Торговці продають невільниць із усього світу. Господар ринку Ланкедем приводить нову полонянку - гречанку Медору. Всі купці захоплені красою дівчини і просять Ланкедема її продати. Але він їм відмовляє, бо має інші плани.

Раптом  на ринок приходять корсари. Конрад вражений красою Медори. Він шукає зустрічі з нею. Поглянувши одне одному в вічі, молоді люди розуміють, що закохані. Конрад хоче викупити Медору, але Ланкедем відмовляє йому.               

На площу в оточенні своєї свити прибуває багатий і могутній Сеїд-паша. Він вимагає показати найкрасивіших невільниць. Ланкедем пропонує паші різних полонянок, серед яких найкоштовніша перлина - Медора. Він змушує дівчину танцювати для повелителя. Цей танець - нагода для Медори ще раз побачитися з Конрадом.

Сеїд-паша зачарований грекинею і хоче її купити. Ланкедем вимагає за неї скриню золота. Сеїд-паша погоджується. Ланкедем зобов'язаний доставити Медору в палац. Скориставшись шаленим торгом Сеїд-паші й Ланкедема, Конрад домовляється з Медорою про втечу.

Бірбанто і корсари влаштовують танці зі своїм подругами і раптово, за сигналом Конрада, викрадаютьневільниць. Конрад забираєМедору. Ланкедем намагається відняти її у корсара і сам потрапляєв полон.

Картина 2.  Грот корсарів

У грот,  захований у скелях, повертаються корсари з багатою здобиччю. Закоханий Конрад готовий покласти всі свої скарби до ніг Медори. Невільниці, бачачи любов Конрада до дівчини, благають Медору заступитися за них - дати їм свободу. Медора, засмучена їх долею, просить Конрада відпустити нещасних. В ім'я їхньої любові Конрад погоджується.

Бірбанто незадоволений: адже полонянки - здобич усіх піратів. Він нападає на свого ватажка, але Конрад легко справляється з ним. Бірбанто принижений і підбурює корсарів на бунт. Він вигадує підступний план. У глечик із вином Бірбанто підсипає снодійне зілля і змушує боягузливого Ланкедема віднести вино Конрадові.

Медора і Конрад щасливі. Скуштувавши вина, яке подає йомуМедора, нічого не підозрюючи, Конрад засинає.

Медора в сум'ятті. Ї їоточують змовники. Бірбанто знущається над нею, погрожує вбити Конрада. Захищаючи коханого, Медора ранить Бірбанто в руку, але втративши свідомість, падає на руки викрадачів. Бірбанто віддає дівчину Ланкедему. Тепер він може відвести її до Сеїд-паші.

Відіславши корсарів, Бірбанто готовий розправитися з Конрадом, але дія зілля слабшає і Конрад прокидається. У Бірбанто один вихід - звинуватити Ланкедема у викраденні Медори.

Конрад у відчаї.

Дія ІІ.  Картина 3. Палац Сеїд-паші

У гаремі наложниці нудьгують в очікуванні свого повелителя.

Молода невільниця Гюльнара мріє стати дружиною Сеїд-паші. Вона вимагає в євнуха віддатиїй дорогу накидку: наложниця, яка отримаєїї, стане головною дружиною. Але євнух ревно?? оберігає цю символічну шаль. Поява Сеїд-паші викликає пожвавлення в гаремі. Євнух показує кращихналожниць, але Гюльнара намагається відволікти увагу повелителя  від них.

Начальник варти приводить Ланкедема з Медорою. Паша захоплений. Відтепер Медора - його наложниця.

До палацу приходять монахи-пілігрими. Вони запрошують Сеїд-пашу на спільну вечірню молитву.

Один із паломників непомітно підходить до Медори і відриває їй своє обличчя: це - Конрад.

Закінчивши молитву, Сеїд-паша пропонує подорожуючим відпочити в саду. Багато чудес у палаці, але найпрекрасніше - сад екзотичних птахів.

Несподівано паломники скидають чернечий одяг і вступають у бій із вартою Сеїд-паші. У запалі битви Конрад дізнається від Медори про зраду Бірбанто. Він сумнівається. Але Медора дає доказ: показує рану від свого кинджалу на  руці Бірбанто, його колишнього друга. Конрад із ганьбою проганяє зрадника.Із прокльонами Бірбанто тікає і гине на списах палацової варти.

Воїни Сеїд-паші тіснять корсарів. Конрад готовий протистояти цілій армії. Але Медора знову в полоні. Конрад змушений здатися.

Сеїд-паша торжествує.Євнух надягає на Медору накидку головної дружини.

Картина 4. В'язниця

Гюльнара не може змиритися з тим, що Медора займе її місце. Вона навіть готова допомогти закоханим утекти,  щоб отримати накидку головної дружини.

Викравши у Сеїд-паші ключ від в'язниці, Гюльнара допомагає звільнити Конрада. Медора з радістю віддає їй накидку. Гюльнара щаслива.

Втеча Медори і Конрада розкрита. Сеїд-паша посилає погоню за втікачами.

Епілог

Доля прихильна до закоханих: вони на кораблі. Конрад і Медора на всіх вітрилах мчать у майбутнє.

 І не буде більше в їхньому житті пограбувань і зради.

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Театри
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах