Завтра буде краще: виставка Тадеуша Рольке

Афіша - Виставки - Завтра буде краще: виставка Тадеуша Рольке

Афіша - Виставки - Завтра буде краще: виставка Тадеуша Рольке

У виставковому просторі Центру міської історії (вул. Академіка Богомольця, 6) відкрилась виставка, основою для якої стали світлини польського фотодокументаліста Тадеуша Рольке. Експозиція "Завтра буде краще" складається з 50-ти фотографій, що їх Тадеуш Рольке зробив у Львові та околицях у 1990 році, а також доповнюється текстами істориків, які були свідками мінливих і непевних 90-их. Відкриття виставки – о 18:00.

У 1990 році на замовлення німецького журналу "GEO" польський фотограф Тадеуш Рольке вирушив документувати події, що відбувалися у той час у Львові. Через невідомі обставини редакція так і не опублікувала цих матеріалів. Однак 26 років опісля у форматі виставки ми спробуємо відтворити контекстуальний та візуальний наративи, про які хотів розповісти автор фотографій.

З більше ніж 100 фотографій було відібрано 50 знімків, які показують різні історії міста і різні історії в місті у рік розпаду СРСР: від мітинґів та демонстрацій до змін у публічному просторі та щоденному житті містян. Це фотодокументація кризи, відчуття непевності, але одночасно – рішучості та передчуття змін.

Традиційно виставка буде доповнена лекційно-дискусійною програмою для дорослих та освітньою програмою для дітей. Виставка триватиме докінця січня 2017 року.

Тадеуш Рольке – польський фотограф. Його творча діяльність, яка охоплює 60 років інтенсивної праці, розпочалася від фотодокументації повоєнної зруйнованої Варшави та її відбудови. Працював для багатьох видань Польщі та Німеччини в ролі фотожурналіста, фотодокументаліста та фешн-фотографа. Основним для нього у фотографії є спонтанність споглядання та документування реальності. Виставки Тадеуша Рольке відбувались у Центрі сучасного мистецтва Замек Уяздовський, Варшава (проекти "Фотографував шістдесяті і не тільки", 1997, "Все є фотографією", 2009), у Кюнстверейн, Гамбург (проект "Рибний ринок", 2002), Фундації галереї Фоксаль, Варшава, (проект "Рок&Рольке", 2006) та у сотняx інших малих та великих галереях і мистецьких закладах Європи та світу. Відвідувачі Центру міської історії вже знайомі з роботами фотографа завдяки виставкам "Ми були тут" (Хасиди) (2010) та "Сусідка" (2011).

Вхід – вільний.

Фейсбук

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах