Виставка "Картини без кордонів: Україна - Польща - Нідерланди"

Афіша - Виставки - Виставка "Картини без кордонів: Україна - Польща - Нідерланди"

Афіша - Виставки - Виставка "Картини без кордонів: Україна - Польща - Нідерланди"


Виставка робіт Андре ван дер Вендена "Картини без кордонів: Україна - Польща - Нідерланди"

Митцеві 72 роки. Народився і здобув мистецький фах у Нідерландах. За освітою – дизайнер-графік. Зараз живе на дві країни: Польщу й Нідерланди. Доволі часто буває у Львові, бо дуже вподобав.

Організатор виставок Національного музею Христина Горинь розповідає, що пан Андре здебільшого виконував технічні ілюстрації, комікси, також працював у жанрі пейзажу (у техніці акрилу, із використанням аерографа). Перша персональна виставка відбулася у Галереї мистецтв Бюро художніх виставок у місті Валбжих (Польща).

Запропонований львівській публіці проект "Картини без кордонів. Україна – Польща – Нідерланди" презентує роботи майстра, присвячені польському курорту Щавно-Здруй (художник часто відвідує це місто, надихаючись зимовими краєвидами), весняним Нідерландам із його заквітчаними полями та, звісно, Львову, в архітектуру якого художник закоханий давно і, головне, як каже, – назавжди.

За словами генерального директора Національного музею у Львові Ігоря Кожана, виставка Андре ван дер Вендена передовсім привабила мистецьку установу тим, що митця зі здібностями "майже фотографічного передання реальності" багато років приваблює і надихає саме Львів. "Нам важливо, що архітектура Львова, його люди дуже і дуже притягають митця, – говорить Ігор Кожан. – Також цінуємо, що експозиція приїхала до нас завдяки Галереї мистецтв Валбжиха, з якою маємо тривалу обмінну співпрацю. А особливо наголошу на тому, що співпраця у галузі культури "Україна – Польща – Нідерланди" чільна у політичному сенсі, також – у пізнавальному, бо, якщо декларуємо, що йдемо до Європи, маємо доводити, що маємо можливість вивчати й відчувати одне одного"

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах