Ружа. Пошук. Виставка писанок Ольги Мороз

Афіша - Виставки - Ружа. Пошук. Виставка писанок Ольги Мороз

Афіша - Виставки - Ружа. Пошук. Виставка писанок Ольги Мороз

Як стверджує автор: "У писанці знаковим є усе: яйце як символ життя та написи зображені на ньому. Традиція зображання орнаментів сягає глибин історії, з плином часу їхнє значення змінювалось, накладалось і вони набули полісемантичного забарвлення. Промовистим є поділ яйця, колір та самі символи. 

Об'єктом експозиції є пошук, що прослідковується в ході створення сакрального послання через соляний знак Ружі. Вона позначає сонце, життя і Воскресіння. Композиції сповнені динаміки. Орнаментальне наповнення, присутнє в символі, виходить за його рамки, обвиваючи писанку суцільною стрічкою без початку і кінця, спрямовує до філософських роздумів про безкінечність життя.

Колір має й часові значення. Чорний (темний синій) символізував минуле, червоний -сьогодення, а білий - майбутнє. Поєднання цих кольорів позначають небо і землю, духовне і тілесне. Водночас, синій і червоний несуть в собі єдність вогненний чоловічої енергії, спрямованої вгору, з жіночою вологою енергією, спрямованою вниз. Це ж спостерігається в поєднанні двох трикутників і означає акт творення.

Експозицію доповнюють попередні пошуки, що були шляхом до пошуку Ружі".

Виставка триватиме з 7 квітня по 27 квітня 2017 року з 7 по 23 год.

Вхід вільний.

Ружа. Пошук. Виставка писанок Ольги Мороз: фото 1Ружа. Пошук. Виставка писанок Ольги Мороз: фото 1 Арт-галерея "Щось цікаве"

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах