Виставка народних інструментів

Афіша - Виставки - Виставка народних інструментів

Афіша - Виставки - Виставка народних інструментів

У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького відкрилася виставка народних інструментів із приватної збірки Любомира Кушлика – українського музикознавця.

Любомир Кушлик – український музикознавець, член Національної спілки композиторів України, член ІСТМ (Міжнародної ради традиційної музики при ЮНЕСКО).

Приватна колекція українських музичних інструментів відомого етномузиколога є найбільшою в Україні, нараховує понад 700 експонатів і є результатом його багаторічної збиральницької роботи. 
Теленки, денцівки, окарини, трембіти, басолі, бандури, скрипки, цимбали – такий перелік музичних інструментів стає цікавішим, коли його доповнюють такі, що у звичайних музеях експонуються лише відповідно до їхніх прямих функцій: батіг, підкова, шпори, веретена та ін.

Виставку із-поміж інших вирізняє й те, що колекціонер намагається зберегти експонат у його комплексному, цілісному вигляді: якщо демонструються дзвоники – то вони обов’язково будуть на вертепній зірці або на гуцульському топірці-бартці, якщо весільні "колокільці" - то на дерев’яному стрижні з хустиною тощо.

Ще одна особливість експозиції - Любомир Кушлик продемонструє гру на будь-якому інструменті із власної колекції, а також миттєво створить імпровізований оркестр із відвідувачів, у якому кожен зможе виявити свої музичні здібності.

Виставка народних інструментів: фото 1Виставка народних інструментів: фото 1 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Виставка народних інструментів: фото 2Виставка народних інструментів: фото 2 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

Виставка народних інструментів: фото 3Виставка народних інструментів: фото 3 Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай)

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах