«Візії» Людмили Давиденко

Афіша - Виставки - «Візії» Людмили Давиденко

Афіша - Виставки - «Візії» Людмили Давиденко


Виставка живопису

Яскрава модерна художниця Людмила Давиденко  малює олійними фарбами в оригінальній авторській техніці. Образи запропоновані нею для першої в "ЗК" та другої у Львові після 5-ти річної перерви персональної виставки: людина, тварина , чи пейзаж всі по суті є "візіями". Людмила пояснює: кожен з нас спостерігає матеріальні предмети щодня, так як у кожного є і свій нематеріальний світ. Митець отримує можливість не лише відобразити те, що нас оточує, а й створити субєктивну  альтернативу реальності за допомоги фарб на полотні.

"В такому живописі присутній фундаментальний метод, що закладений, можливо, в самому явищі культури. Художник бачить все розмаїття цього світу і трансформує його у живопис, віддаючи йому все своє єство. Особисте бачення і впевнений рух пензля художника стають одними з рушійних факторів видимого світу, а сам художник виявляється  вплетеним у його матерію, навіть, якщо, точніше, в тканину, рядно, полотно…Окрім того митця не просто бачить світ, воно бачить те, чого не вистачає світові, щоб стати завершеністю, стати картиною.." Дмитро Корсунь, мистецтвознавець

Людмила Давиденко народилася 28 грудня 1965 року, м. Бєлгород-Дністровському, Україна.

Навчалась у 1983 – 1986  Миргородському керамічному технікумі. Факультет "Технології кераміки". 1992 – 1998  Львівська Академія Мистецтв. Факультет "Художня кераміка"

1987 – 1991 працювала на  Кокчетавський фарфоровий завод живописцем.

Член спілки художників України.

Працює у станковому та монументальному живописі, скульптурі, кераміці, графіці.

Виграла премію імені Оноре де Бальзака 2013 року.

Учасник Арт фестивалів в Цюріху, Арт-Київ Contemporary 2010, 25 – 29 березня цього року представила свою виставку на "Арт-Парижі 2015".

Роботи знаходяться в приватних колекціях України, Польщі, Росії, Німеччини, США, Швейцарії.

Мама трьох доньок. Живе у Львові.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах