Кінопрем'єри цього тижня у Львові: "Мамочка", "Хакер", "Виклик безодні", "Медведі-сусіди"

фото: kinoreactor.com

фото: kinoreactor.com

Дозвілля та їжа
15 сiчня 2015 12:44

Мамочка


 

Жанр: драма, 2014, Канада

Режисер: Ксав'є Долан

У головних ролях: Анн Дорваль, Антуан-Олів'є Пілон

Чергова стрічка улюбленця фестивалів і кінокритиків, канадського режисера-вундеркінда Ксав'є Долана. Фільм продовжує ключову тему його ранніх робіт — тему складних стосунків матері і сина, що балансують між любов'ю та ненавистю.

Стрічка була відзначена призом журі на 67-мому Каннському кінофестивалі. Приз Ксав'є Долан розділив з одним з найбільших режисерів в історії кіно — Жаном-Люком Годаром.

 


Виклик безодні


Жанр: документальний, 2014, США

Режисер:  Джон Бруно, Рей Квінт, Ендрю Уайт

У головних ролях: Джеймс Кемерон, Френк Лоліто, Лачланс Вудс, Пол Генрі

Робота над документальним фільмом "Виклик безодні 3D" почалася задовго до самих зйомок. На створення спеціального батискафа Deepsea Challenger, в якому Кемерон досяг дна Маріанського жолобу, пішло 8 років. Цей підводний човен унікальний – він оснащений не тільки обладнанням, необхідним для спуску і підйому, а й пристроями для забору проб на глибині, освітлювальними приладами і камерою з роздільною здатністю 14 мегапікселів. Кемерон став першою у світі людиною, яка занурилася на дно жолобу. Це сталося 26 березня 2012 року. Того дня було поставлено ще кілька рекордів – капсула досягла дна всього за 2 години і пробула там 6 годин, весь час здійснюючи відеозапис високої якості.

 


Хакер 


Жанр: трилер, 2015, США

Режисер: Майкл Манн

У головних ролях: Кріс Хемсворт, Віола Девіс, Вільям Мапотер

Події картини розгортаються у майбутньому, де комп'ютерні технології розвинені на стільки, що будь-який збій у роботі може привести до глобальної катастрофи. Разом із тим життя кожної людини й інформація про всіх міститься у системі. І маніпулюючи даними можна з легкістю знищити будь-кого. Головний герой картини – Ніколас Хазевей (Кріс Хемсворт). Він відбуває тюремне ув'язнення за хакерство у Чикаго. Але влада вирішує випустити його з під варти для того, щоб він, як професіонал своєї справи, допоміг знайти і знешкодити найнебезпечнішого кіберзлочинця усіх часів.


Медведі-сусіди


Жанр: мультфільм, 2015, Китай 

На носі Новий рік. Як і годиться у лісі, звірі збираються відзначати його з розмахом. Але про це нічого не знає лісоруб Вік. А навіть якщо і знав би, то йому немає діла до життя звірів, адже він збирається вирубати ліс. Для цього Вік винайшов спеціальну машину, за допомогою якої в лічені години в лісі буде спиляно половину дерев. Перешкодити планам дроворуба під силу тільки двом мешканцям лісу – братам ведмедям. Навряд чи вони зможуть чимось допомогти своїм лісовим сусідам – взимку вони міцно-міцно сплять. Але варто спробувати їх розбудити. Адже до цього тільки їм вдавалося приборкати підступного дроворуба.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах