Ресторації, де люблять бувати самі львів'яни

фото:akurat.com.ua

фото:akurat.com.ua

Дозвілля та їжа
27 сiчня 2015 16:41

У Львові на кожному кроці безліч кафе, кав’ярень, ресторацій, кнайп, барів і інших закладів, які просто переповнені приїжджими і туристами. І це не дивно  - в нашому місті вміють гостинно і смачно пригощати, тим самим забезпечуючи людині повний релакс.

Але є місця, де крім туристів люблять бувати і самі львів’яни, обираючи атмосферу гречності і люб’язності, так притаманну Львову.


 "Амадеус"


Фото:3place.com.ua

фото: 3place.com.ua

Ця львівська ресторація розташована в історичній будівлі Капітульної кам’яниці XVIIIстоліття - в самому серці старовинного Львова, поруч з Латинським собором і  каплицею Боїмів.  Атмосферний заклад, який також обирають відомі люди, естрадні і театральні знаменитості.  

Вишуканий камерний інтер’єр в староавстрійському стилі, продуманий до дрібниць - від  декору до м’якого освітлення. Картини відомих художників створюють  романтичну атмосферу Львова минулого сторіччя.

У ресторані  - дві зали (для некурящих і тих, що палять), є також літня тераса.

Фонова музика вечорами і живе виконання.

Кухня: італійська, французька. Вам запропонують салат з печеною качачою грудинкою, карамелізовану грушу і фуа-гра з запеченим козячим сиром на тостах,  свинину, тушковану в пиві,  і ще багато різної смакоти.

Ціни: досить високі, але часом таке задоволення собі можна і треба дозволити.

Адреса:  Амадеус, площа Катедральна,7

Час роботи: 10:00 – 23:00


 "Купол"  


Фото:nashkiev.ua

фото:nashkiev.ua

Ресторан розташований на старовинній мальовничій вуличці, в стороні від центру, біля підніжжя гори  Цитадель. Тут панує атмосфера старовинного Львова. 

Креативний інтер’єр у стилі початку минулого століття, велика кількість антикварних речей, фотографій, посуду, скатертини, побутові предмети – все це допомагає у повній мірі відчути  минулу епоху.

У свій час тут обідали колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський, відомий футболіст Андрій Шевченко, співачка Оксана Білозір.

Тут є банкетний зал на 20 чоловік і 30 чоловік, а також літня тераса.

Фонова  музика, диву також можна замовити.

Кухня: європейська з галицьким колоритом. Основу меню складають класичні блюда польської кухні. Тут запропонують тартар з лосося, яловичі зрази з грибами і  картопляними галушками, курячі вертуни з беконом і сезонними овочами, лосось під щавлевим соусом і ще багато різної смакоти. 

Ціни: пообідати в ресторані можна за цілком середніми цінами - обід від 150 гривень, можна розраховуватись кредитними картками.

Адреса: Купол, вул. Чайковського, 37

Час роботи: щодня  - 11:00 -23:00


 "Світ кави" 


Фото:lviv.travel

фото:lviv.travel

Саме ця кав'ярня - улюблене місце зустрічі представників львівської інтелігенції та мистецьких кіл. Тут аристократично  і просто. Особливого настрою  додають картини на кавову тематику Іванки та Сашка Войтовичів.

Тут вам обов'язково запропонують близько 40 видів кави з різних країн світу, яка п'янить своїм ароматом і дарує справжню насолоду для кавоманів. А до кави  подадуть ще й смачні львівські марципани і лігумінки.

А влітку відвідувачі можуть насолоджуватись улюбленим напоєм у затишному провулку на літньому майданчику поруч з кав'ярнею біля середньовічної каплиці Боїмів.

Кухня: європейська. Пропозиції: бізнес-ланч, десерт-меню, їжа на винос, сніданок.

Ціни:  для центру - досить помірні. 

Адреса: Світ кавипл. Катедральна, 6

Час роботи: субота - 8:00– 23:00, неділя -  8:45- 23:00

 


"Старгород" 


Фото:lviv.travel

фото:lviv.travel

У цьому величезному за площею, як на львівські заклади, пивному ресторані  відпочивають і старі, і малі.  Ресторан може прийняти за день 1000 гостей!  Тут проводиться 158 пісенних шоу в рік + 38 інших різноманітних шоу:  хелоуін, свято закоханих, диско-80-х, "Старгород-шоу дурдом", Oktoberfest і багато інших.

Ресторан проводить  дитячі ранки, майстер класи для дітей і навіть безплатні екскурсії в пивоварню.

Заклад позиціонує себе як чеська пивоварня. Тут варять пиво і подають відповідні закуски до нього.

Кухня: європейська кухня - чеська, німецька і українська. Тут запропонують борщ з карасями, банош, полюдвицю, гуляш-леваш, вареники, мазанки, овочі-гриль з хостера (іспанська піч), рулька, м’ясна пательня та інше.

З 12:00 до 16:00 – можна замовити бізнес-ланч за ціною від 29 гривень.

Ціни: два роки молодий ресторан, якому всього чотири роки,  не піднімав цін.  Так що ресторан в цьому розумінні можна вважати  цілком демократичним.

У вихідні проходить презентація  страв, приготованих на найбільшому в Україні грилі, який є в ресторані. Презентація проводиться на сцені ресторану о 21:00.

Жива музика: понеділок -п’ятниця – 19:00 - 22:00, субота – неділя  - 16:00 - 22:00

Адреса:  Старгород, вул. П. Римлянина,1

Працює цілодобово


 "Панська чарка"


Фото:akurat.com.ua

фото: akurat.com.ua

В центральній частині міста, поруч із старовинними оборонними мурами, знаходиться справді львівський компанійський ресторан "Панська чарка".

Тут завжди гомонять веселі компанії друзів, які мають нагоду поспілкуватись за одним великим столом. Позитивні емоції зміцнюють оригінальні львівські настоянки, зроблені на основі натуральних  фруктів та трав, звичайно ж, за традиційними, старовинними рецептурами. Їх тут більше 20. Вони чудово доповнюють будь-які страви української, авторської та європейської кухні ресторану. Більше того, володіють цілющими властивостями і відтворюють справжній колорит Львівщини і, без сумніву, є прекрасним львівським сувеніром.

В меню: компанійський набір з м’ясом дикого кабана або з кулішем ( на компанію з 5 чоловік – від 700 до 900 гривень), авторські страви з дичини від 120 гр., стейки з лосося, форелі, короп запечений – від 100 гривень.

Пляшка настоянки(  0,5л) – від 100 до 125 грн.

"Панська чарка" - єдиний ресторан з "впольованим меню", бо страви цього особливого меню готуються з м’яса дикого кабана, вирощеного у спеціальному господарстві "Зубр"  для гостей ресторану.

Тут може святкувати одночасно 120 осіб.

Час роботи: Панська чарка, 11:00 – 23:00

Адреса: вул. Винниченка, 3

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах