Отримай відповідь: де і як зимують львівські лебеді

фото:lvivandme.blogspot.co

фото:lvivandme.blogspot.co

Дозвілля та їжа
16 лютого 2015 16:52

Стрийський парк  ще додивляється зимові сни, але в сонячні дні у ньому вже пахне весною. Зовсім  скоро  львів’яни все частіше гулятимуть його алеями і милуватимуться білосніжними лебедями на його озері. Цей мальовничий ставочок  з крутими берегами поблизу головного входу збудував колись А. Рьорінг, щоб уникнути пейзажної монотонності. Тепер його господарями є білі лебеді.

Де зимують  улюбленці львів’ян  Vgorode,  дізнавався у головного інженера ЛКП "Зелений Львів" Володимира Чишинського.

ДЕ ЗИМУЮТЬ ПТАХИ

- Лебедів з Стрийського парку  на зимовий період ми перевели зимувати у наше тепличне господарство, яке розташоване на вулиці Замарстинівській. Їх залишилось троє: одна самка і двоє самців. Зараз їх годують кашами і вітамінною їжею: морквою, буряком, капустою.  Нашим лебедям вже по чотири роки, вони  ще молоді, хоча  вже вважаються дорослими птахами. В нашому тепличному господарстві їм цілком комфортно і вони себе прекрасно почувають.

ЛЕБЕДІ-ВТІКАЧІ

У нас  лебедів пару років тому було більше, десь п'ять чи шість особин. Нам подарували   декілька  цих граціозних птахів, але вони ніяк між собою не могли помиритися і тому подарованих ми тримали на Левандівському озері. Озеро  на Левандівці досить велике, і там, щоб підрізати крила, важко було до них добратися і упіймати.  А коли крила відросли -  вони  відлетіли  в теплі краї.

КОЛИ ЛЕБЕДІВ ЗНОВУ ВИПУСТЯТЬ  НА ОЗЕРО

На озеро в Стрийському парку білосніжних красенів плануємо випустити не раніше половини квітня, але все буде залежати від погоди. Якщо потепліє, то випустимо раніше, якщо ні – доведеться зачекати. Але перед тим, як випускати лебедів на озеро, ми хочемо його спустити і почистити.

- Лебедями, до речі, на Львівщині, - розповідає  Володимир Миколайович, - можна милуватися і взимку. Наприклад, у Добротворі, вони залишаються навіть зимувати, бо там  озеро не замерзає. І їх там, кажуть, сила-силенна.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Китайський новий рік у Львові: телеміст і хода драконів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах