Готовність № 1: парки Львова за мить до весни

фото: twirpx.com

фото: twirpx.com

Дозвілля та їжа
24 лютого 2015 13:01

Лише чотири дні відділяють нас від календарної весни. На вулиці  потепліло, і в обідню пору, коли температура піднімається до 8-10 градусів, здається, що красуня-весна уже вступила в свої законні права.  А це означає, що зовсім скоро кожен з нас зможе  більше гуляти на свіжому повітрі і отримувати короткотерміновий релакс в чудових львівських парках і зелених зонах.

Чи причепурили вже львівські парки для масових прогулянок львів’ян і туристів, Vgorode дізнавався в керівника Управління екології Львівської міської ради Андрія Галушки.

- Всі львівські парки, а їх у місті разом з лісопарками і зеленими зонами – 29, незважаючи на те, що у нас є лише третина необхідних коштів на їх достойне утримання,  все ж таки впорядковуємо і  турбуємось про їх благоустрій, - розповідає Андрій  Галушка.-  Адже всі вони – не що інше, як  "зелені легені" міста і, крім цього, це чудові місця відпочинку для мешканців Львова, його гостей  і туристів.

Ми маємо чим гордитися, у Львові є прекрасні мальовничі місця, червонокнижні рослини, які є відкритими для масового доступу громадян. Зважаючи на нинішню складну економічну ситуацію розуміємо, що з приходом тепла наймасовішими місцями  відпочинку будуть саме парки і зелені зони міста. Тому підготовку до весняного сезону ми почали ще в лютому.


Стрийський парк


фото:uk.wikipedia.org

Фонтан у Стрийському парку.  Фото:uk.wikipedia.org

Цей столітній парк має найбільше в своєму ареалі червонокнижних дерев, таких як оцтове дерево, магнолії та інші. У парку робиться усе, щоб зберегти ці рослини і забезпечити належний догляд за ними.

Крім цього у парку планують відновити алею магнолій, яка розташована трохи вище від озера, коли йти вліво до паркового джерела "Кожум’яка".

В минулому році тут досадили ще 10 магнолій.

Поки що в парку ремонтують поламані лавочки та займаються благоустроєм.


Найстаріший парк Львова – парк імені Івана Франка


фото:city-adm.lviv.ua

Пам'ятник Івану Франку; фото:city-adm.lviv.ua

Цьогоріч його планують омолодити. Тобто будуть висаджені нові молоді зелені насадження розмаїтих дерев, кущів і рослин.


Парк імені 700-річчя Львова


Парк почали розчищати від сміття і самосіву ще в січні-лютому цього року.

Сьогодні парк повністю очищений, і минулої суботи і неділі тут  вже гуляли львів’яни з дітьми,  молоді і літні люди, тобто мешканці мікрорайону вулиці Чорновола. Крім цього вже відкриті паркові доріжки.


Парк "Замарстинівський"


Парк розчистили від сміття і самосіву на площі 1,6 га, а також відкрили тераси. Так що парк готовий для зустічі відвідувачів і відпочиваючих.


Парк "Високий Замок"


фото:www.stfeder.com

Парк "Високий замок". Фото:www.stfeder.com

У парку зробили належний доступ до верхнього і нижнього оглядових майданчиків, прочистили замкову гору. Ще в минулому році зробили формовку дерев, щоб  відкрити краєвид міста.


Снопківський парк


Тут вже відкрили паркові алеї, розчистили  від сміття і самосівів, сформували крони дерев. Планують встановити більше паркових лавочок, бо їх тут лише  - 18.


Парк "Залізні води"


Це унікальний львівський парк, який славиться своїми джерелами. Серед них є  навіть геотермальні, які, на жаль, зараз не функціонують. Та згодом, за умови фінансування, їх планують розчистити і оживити.

Парк уже прибраний і готовий приймати відпочиваючих.


Парк "Піскові озера"


Готовність № 1: парки Львова за мить до весни фото

фото: stfeder.com

Парк  розчистили від рослинності, вивезли сміття  і водорості з озера. Ця органіка могла  просто загубити водойму.

Крім цього, з озера  незабаром мають вивезти весь намул і відновити водойму.


Парк "Знесіння"


фото:andrii-burda.blogspot.com

 В цьому парку відпочиває душа.  Фото: andrii-burda.blogspot.com

Це особлива ландшафтно-рекреативна зона міста. Для відпочинку тут облаштовані спеціально відведені місця для шашликів з мангалами, є 10 велосипедних доріжок, а поблизу озера – забезпечене чисте узбережжя.

Все  облаштування  продумано з урахуванням безпеки для грунтів та зелених насаджень. Парк вже розчистили, і він готовий для надання відпочинку.


Левандівський парк


Парк у дуже гарному стані. Зокрема ще й завдяки тому, що місцеві мешканці постійно займаються його облаштуванням і збереженням зелених насаджень, підтримують благоустрій парку, не дозволяють його засмічувати.

 У певні дні тут проводять толоки і прибирання зеленої території.


Парк Архангела Михаїла (біля автовокзалу)


Вся територія парку прибрана від сміття, впорядкована. Прочищені також паркові доріжки, відкрита водойма.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

 

Флешмоб: сьогодні 120 маленьких львів’ян світитимуть в небо ліхтариками

24 лютого: яке сьогодні свято та у кого іменини 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах