Бери приклад: сихівчани хочуть своїми силами облаштувати сквер

фото:lviv.livejournal.com

фото:lviv.livejournal.com

Дозвілля та їжа
25 лютого 2015 10:39

Мешканці Сихівського району хочуть облаштувати сквер. Для цього вже розробили проект і самостійно шукають донорів для його фінансування.

Про це під час громадських слухань щодо бюджету розвитку міста на 2015 рік розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк.


Замість торгового  комплексу - сквер


На проспекті Червоної Калини, 109 було заплановано будівництво триповерхового торгового комплексу. І всі документи в підприємця  уже були на руках. Але мешканці мікрорайону на Сихові  були проти облаштування торгового комплексу. Адже  там і так вже є кафе, є майданчик, є певний неспокій і дискомфорт для мешканців. Через це мешканці зорганізувалися, створили групу "109" і, власне, запропонували облаштувати сквер біля даного об’єкту. Більше того, зробили проект  скверу.


Мешканців підтримують підприємці


Ми зустрічалися з мешканцями і підприємцями – вони погодились взяти участь в облаштуванні  скверу. Кошти, які передбачені в бюджеті розвитку, призначаються на проектні роботи і на благоустрій. Всі інші роботи ми плануємо разом з підприємцями і з мешканцями. Крім цього, на цій площі є школа.  Тому мешканці Сихівського району відстоюють простір для відпочинку", - розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк.


Громада - сила велика


"Ми – спільнота людей, які щодня роблять Сихів кращим, створили громадську організацію "Кращий Сихів". Вартість проекту (І і ІІ стадії) – 800 тис. грн. Ще 900 тис. грн. – ІІІ і ІV стадії.  Для нас дуже важливо, щоб донори мали до нас довіру, і щоб ми мали можливість це зреалізувати і показати гарний приклад, як громада творить простір і змінює місто своїми силами", - розповіла керівник ініціативної групи мешканців Наталя Піпа.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Міський транспорт отримає 30 мільйонів гривень на реконструкцію

Дочекались: в цьому році розпочнеться рекультивація Грибовицького сміттєзвалища 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 25 лютого

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах