Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка

фото:davclub.ua

фото:davclub.ua

Дозвілля та їжа
09 березня 2015 07:45

Весняний Львів, по-особливому жвавий, енергійний та активний,  пропонує численні розважальні заходи, культурні програми і проекти. Які саме - підкаже Vgorode.

ПОНЕДІЛОК

Львів: "Наш Шевченко"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото

Нові пісні Галі і Лесі Тельнюк на тексти Тараса Шевченка вперше звучатимуть наживо в нашому місті в супроводі оркестру Національного академічного драматичного театру ім. Марії Заньковецької.

"Наш Шевченко - не данина моді. Ми не намагаємося вскочити у тренд. Ми просто визріли для того, щоби спробувати заспівати поезію Тараса Шевченка. Сподіваємося на підтримку і самого Тараса Григоровича, його Духа. З чистим серцем та зі світлими думками ми почуємо його голос" , -  говорять сестри Тельнюк. - Коли музика опирається на слово, а слово відлунює в звуках голосу, клавіш, струн - народжується поезія, - вважають виконавиці.

Як це буде виглядати і наскільки це їм вдасться, дізнаєтесь, побувавши на концерті співачок.

Де: Національний український академічний драматичний театр імены Марії Заньковецької

Коли: 18:00

 

Виступ хорової капели "Орея"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 1

Один з найкращих хорових колективів  Європи, що належить до дванадцятки кращих на планеті, хорова капела "Орея" побуває з концертом у Львові.

9 березня в нашому місті влаштують справжнє свято для меломанів та гурманів вишуканого хорового мистецтва – тут відбудеться концерт відомої у світі хорової капели "Орея" з міста Житомира, яка виконає всесвітньо відомі композиції від класики до джазу.

Академічний хор "Орея" – це гурт з тридцяти співаків, які звучать як один великий голос і є одним художнім організмом, але кожен з яких може робити на сцені щось ще крім якісного співу, все те, що включає в себе, так званий хоровий театр. Кожен концерт "ОРЕЇ" стає черговою сенсацією в хоровому мистецтві з бурхливим захопленням і радістю від почутого і побаченого.

В здобутку коллективу -  9 гран-прі та 30 перших місць на міжнародних хорових конкурсах і фестивалях.

Художній керівник хору Олександер Вацек довів, що один і той  же склад артистів може співати академічним і народним хором, а то й джазовим або естрадним бендом, щиро, "беручи за душу" зачарованого глядача.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 19:00

 

Шевченківська школа репу: Шевченко 21-го століття

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 2

Тут будуть уявляти Шевченка своїм ровесником і сучасником, людиною без гальм, але з шаленою енергією і творчою силою; згадувати, цитувати, фантазувати і імпровізувати; приймати і вітати всі ваші ідеї. 

Де: Культурний простір "Fredra.61"

Коли: 19:00

 

Виставка Олега Мінька "Ретроспекція"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 3

У виставкових залах Національного музею у Львові  ім. А. Шептицького  відкривається ретроспективна виставка малярства Олега Мінька (1938-2013), одного із знакових українських живописців другої половини ХХ ст.

Отож, у вісх бажаючих є нагода долучитися до прекрасного, завітавши на виставку, яка гарантує  позитивне естетичне хвилювання.

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького

 

ВІВТОРОК

Концерт Lama у Львові

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 4

10 березня у Львівській опері відбудеться єдиний сольний концерт популярної співачки Лами -“Там де єднаються серця“.Пісні Lama стали ознакою якості сучасної української музики та сповнені радощів, переживань і великих відчуттів.

Лама – це якісно новий напрямок в українській сучасній музиці, що випромінює впевненість і дарує потужний заряд енергії. У цій співачці є щось загадкове і містичне, те, що приваблює з першого погляду. Її пісні відчайдушні, напрочуд глибокі й несподівано справжні. Вона знає ціну почуттів.   Вона – на висоті, яка не обмежується дахами берлінських будинків. Її літак летить вільно і впевнено. Вона – не дешевий феєрверк, що гасне так само швидко, як і спалахує. Вона, як і належить справжній зірці, горить яскраво і несе прекрасне своїм сяйвом.  

Де: Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 19:00

 

Виставка живопису Сергія Прудька "Лавра"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 5

Автор звертає увагу не лише на архітектурну довершеність храмів Лаври, а й на її гармонійне єднання з природою та людиною, внутрішньою сутністю церковного життя та його величезним значенням у духовному розвитку людини.

Сергій Прудько родом з Дніппропетровська, зараз навчається на п’ятому курсі монументального живопису Національній академії образотворчих мистецтв і архітектури.

Учасник кількох республіканських виставок у Києві та Дніпропетровську. Так що є нагода оцінити творчість молодого обдарування, побувавши на його персональній виставці малярства.

Де: Кав’ярня-галерея "Штука"

 

Зустрінь весну у Львові – майстер-класи, лекції, акції

З 1 по 15 березня місто підготувало для Вас цікаву програму для дозвілля:

- захоплюючі екскурсії, культурно-пізнавальні заходи, майстер-класи;
- цикл академічних лекцій, присвячених гендерній тематиці;
-  унікальні виставки, кінопокази, а ще пакети послуг від кращих готелів та туристичних фірм нашого міста. Для жінок в період проведення заходу діятимуть особливі сюрпризи та пропозиції.

Учасниками заходу є: готелі Львова, туристичні фірми, відомі екскурсоводи Львова, музеї та галереї міста. 

Детальніше про програму заходів можна дізнатись, затефонувавши за номером: +38032297-57-53.

Де: заклади Львова

 

СЕРЕДА

Шевченківські святкування в Палаці Мистецтв

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 6

11 березня Львівський Палац Мистецтв та Народний музей Тараса Шевченка запрошують на “Шевченківські святкування”

В рамах події відбудеться:

 - презентація проекту Юрія Гнатковського “Відчути Україну”  (відео); 

 - відкриття виставки картин Валерія Шаленка “Навколо Шевченка”;

-  урочиста академія за участю  капели бандуристів “Карпати" (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Ярослав Мелех);

-  відеолекція Анни Шиделко „Погляд Тараса Шевченка в майбутнє України. Його Слово - символ Майдану".

Проект “Відчути Україну”

"Відчути Україну" – це відео-інсталяція, концепція якої полягає в пропозиції познайомитись із сучасною Україною такою, як вона є не тільки візуально, але й буквально – на дотик. За бажанням можна пройти цей шлях босоніж, як один із способів повернутись до природи чи відчути себе дитиною, яка робить перші кроки у житті, навпомацки, не знаючи, що чекає за рогом, просуваючись далі і далі, отримуючи нові враження, відчуття та переживання. 

У відеоматеріалах до проекту використані фільми французького незалежного режисера Вінсента Муна, які він зробив у партнерстві із Юрієм Гнатковським, мандруючи Україною.

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський Палац мистецтв"

Коли: 16:00

 

"Музейне сумнівне"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 7

Музейна робота Микити Кадана. Після втрати спроможності до розрізнення "значного" та "незначного".

Бажаючим відвідати галерею потрібно зателефонувати або написати листа та домовитись про зустріч.

Тел. для довідок: +380935129544, +38639407881

Де: Detenpyla gallery

 

ЧЕТВЕР

Backpacker party

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 8

Kolob\ Sunny Boy вечірка для друзів. Організатори обіцяють справжній весняний драйв, море позитиву і можливість відірватись на повну котушку.

Де: Ринок зброї "Під Арсеналом", сlub

Коли: 22:00

Вхід з налобними ліхтарями – вільний, без них – 30 грн.

 

Вистава "Втеча з реальності"

об

Як приходять до наркотиків? Які є шляхи і мотиви? Чому не спиняються, знаючи про їх вплив, навіть про загрозу смерті? Кому це вигідно? І чому в Україні після шуму кінця 80-х - початку 90-х ця тема відійшла на задвірки, майже зникли організації з протидії поширенню наркоманії? Ці питання варто ставити знов і знов...

Де: Перший український театр для дітей та юнацтва

Коли: 15:30

Концерт гурту "Кімната Гретхен"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 9

Автори кращого альтернативного українського альбому 2013 року презентують у Львові третій студійний альбом "Науковий Атеїзм".

Де: Клуб-ресторан & рок-паб "The Gas Station"

Коли: 20:00

 

П’ЯТНИЦЯ

Ніч Св. Патріка – Irish FolkBand

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 10

13 березня на честь Дня Святого Патрика, що наближається, організатор пропонують львів’янам зустріти Ніч Святого Патріка в компанії ірландського фольк бенду Singing Flute з Одеси, який завітає до нас рамках туру "Трилисник"

День Святого Патріка широко відзначається в усьому світі, але  Центром Святкування  є, звичайно ж, Ірландія. Однак, вважається, що в цей день кожен може стати почесним ірландцем, якщо тільки  буде бажання.

Паби для Ірландців - це насамперед місце спілкування. Туди ходять і сім'ями, і зовсім не обов'язково всі дорослі п'ють пиво: хтось обмежується чаєм. Це місце зустрічі, одкровення один перед одним, місце вільного рівного діалогу та обміну думками. В таких  "культових" місцях найчастіше звучить ірландська музика, яка відображає ірландський характер, менталітет і навіть ландшафт.

Ірландська музика  змусить пуститися в танок і дорослих, і малих. Її ритмічна пульсація нікого не залишить байдужим. Адже цитуючи Бориса Гребенщикова: "... Саме в Ірландії і Шотландії збереглися відгомони музики, написаної ще до появи людини на Землі, музики древніх і прекрасних народів".

Так що цього вечора  група Singing Flute, пропонує провести вам вечір разом з ними, в радості і спілкуванні, потанцювати  і від душі поспівати веселих ірландських пісень і душевних балад.

Де: Рок-паб "The Gas Station"

Коли: 21:30

Вхід: вільний

 

Концерт Шаravaraband у Львові

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 11

Звуки прадавніх інструментів переплітаються з сучасними ритмами та гармоніями, і час, немов зупиняється, а ти опиняєшся в полоні шаленого драйву, що його випромінюють кращі з кращих майстрів своєї справи – музиканти-віртуози оркестру Шаravaraband

І знову оркестр Шаravaraband запрошує своїх шанувальників на справжнє свято української музики. В ексклюзивних композиціях та неперевершених аранжуваннях фронтмена оркестру, джазового скрипаля Святослава Кондратьєва прозвучать найкращі пісні та мелодії України. Здивує та зачарує оксамитовим звучанням прадавньої української кобзи чарівна ведуча та солістка оркестру Людмила Шорошева.

Спеціальні гості програми - американська та українська співачка і композитор, учасниця четвертого сезону талант-шоу "Голос країни" (команда Святослава Вакарчука) - Брія Блессінг, американка з українською душею, її голос порівнюють із голосом незрівняної Квітки Цісик. Любомир Згурський - талановитий український співак, його голосом захоплювались в Італії та він повернувся, щоб дарувати свій талант численним прихильникам та шанувальникам в Україні.

Це буде справжня весна – непередбачувана та стрімка, пробуджуюча та прекрасна!

Зустрічай її разом з друзями та Шаravaraband!

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 19:30

 

Прем’єра вистави  "Небезпечна гра"

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка фото 12

Іронічна комедія про двох дам, які вирішили кардинально змінити своє життя. Клод втікає з будинку для перестарілих, а Марго – зі святкування 18-річчя своєї доньки. Втікаючи від власних проблем, вони стають на шлях небезпечної гри, яка може привести як до драматичного, так і до комічного фіналу.

Де: Перший український театр для дітей та юнацтва

Коли: 18:00

Детальніше про всі заходи читайте у нашій Афіші

Дитяча афіша

Театральна афіша

Виставкова афіша

 

 

 

 

 

                                                             

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах