Зрозумій свого кота: чому варто відвідати одну незвичайну виставку

фото з сайту youtube.com

фото з сайту youtube.com

Дозвілля та їжа
10 березня 2015 15:10

 

У виставкових залах Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького відбудеться відкриття виставки під назвою "Світ кота". 

Закономірно, що виставка, присвячена котам відбувається саме у березні – адже 1 березня святкують Міжнародний день котів.

Назва "Світ кота" має подвійне значення – з одного боку, це назва центральної роботи на експозиції – "Світ кота" українського живописця Євгена Лещенка, а з іншого – більшість представлених робіт ілюструють нам не просто котів, а й світ, у якому вони живуть. Основу виставки складають роботи з фондової збірки Галереї, багато з них експонуються вперше.

Сучасні львівські митці (С. Савченко, В.Богуславський, Р. Романишин, С. Гай і О. Денисенко) збагатили і урізноманітнили експозицію своїми творами, які вдало перегукуються з фондовими роботами. Хронологічні рамки представлених на виставці робіт – від XVII до ХХІ ст.

Умовно виставку можна поділити на декілька тематичних груп, які розкривають різні котячі "світи": "казковий світ", "світ ночі", "домашній світ", "жіночий світ" або й інша планета. Частиною виставки є відеоролик, який дозволить нам заглянути у "світ" кота очима видатних митців минулого і сьогодення.

Виставка триватиме протягом місяця.

Відкриття виставки 12 березня о 16:00. 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Куди піти у Львові на цьому тижні: Лама, вечірка з ліхтарями та Ніч Св. Патріка

Ти не можеш це пропустити: 15 найголовніших музичних атракцій березня у Львові

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 10 березня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах