Львів готується до Великодня: в кінці березня стартує V фестиваль писанок

фото:zaholovok.com.ua

фото:zaholovok.com.ua

Дозвілля та їжа
16 березня 2015 11:56

  У місті розпочинається "писанковий марафон"


фото:dyvys.info

фото:dyvys.info

фото:www.eurohotel.lviv.ua

фото:www.eurohotel.lviv.ua

З останніх чисел березня  до 1 квітня  у Львові стартує V Фестиваль писанок, який перетворить місто на справжній музей писанки просто неба. "Галерея писанок"  працюватиме з 3 по 19 квітня і ця дата стане фінальною в роботі фестивалю.

Про це Vgorode розповів  організатор Фестивалю писанок Андрій Сидор.

- Фінал фестивалю запланований на 19 квітня, - розповідає Андрій Сидор. - Основною ідеєю  Свята писанок у Львові є популяризація великодніх традицій і прикраса міста за допомогою невід’ємного символу Пасхи – писанки.

Кожен бажаючий зможе приєднатися до загальноміського Фестивалю писанок, для чого потрібно лише створити власну писанку та виставити її на загальний огляд.


Готуйтеся  стати писанкарями


фото:zaholovok.com.ua

фото:zaholovok.com.ua

У ці дні місто перетвориться на музей писанки просто неба, де з різних матеріалів створюватимуться і оформлятимуться писанки: з гілок, квітів, куль, шоколаду, пінополістиролу, дерева і так далі Цього року львів’яни і гості міста  зможуть взяти участь в різних художніх і інтерактивних заходах. Формат їх думають урізноманітнити. І за словами організатора фестивалю Андрія Сидора, вже завтра приступлять до обговорення і програма заходів буде уточнена. 

Цьогорічною цікавинкою писанкового фестивалю буде розписування парафінових писанок. в якому зможуть взяти участь діти. Вони не лише будуть розмальовувати писанку, а й самі зможуть створити її.

Та й кожен бажаючий зможе приєднатися до загальноміського Фестивалю писанок, для чого йому потрібно буде лише створити власну писанку та виставити її на загальний огляд.


"Галерея творчих писанок", майстер-класи, великодній концерт, "писанкові" дерева, арт-стіна


фото:vk.com

фото:vk.com

Минулого року в рамках Фестивалю писанок на площі Ринок була вперше презентована “Галерея творчих писанок“. Експозицію склали більше півсотні художніх півметрових писанок, створених спеціально до фестивалю. Також у рамках фестивалю пройдуть різні майстер-класи по виготовленню і розфарбовуванню писанок, відбудеться святковий пасхальний концерт, виступи автентичних, фольклорних і хореографічних колективів, а місто буде прикрашено “писанковими деревами”.

Окрім цього, кожен відвідувач фестивалю зможе проявити свою фантазію, розмалювавши Пасхальні ілюстрації на спеціальній Арт-стіні. Це місце, де діти і дорослі зможуть написати побажання, висловити свої почуття і поздоровлення з чудовими  великодніми святами. 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 16 березня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах