Подорожуємо до Львова: у яких кав'ярнях і ресторанах варто неодмінно побувати

фото з сайту vorotila.ru

фото з сайту vorotila.ru

Дозвілля та їжа
01 квiтня 2015 18:26

Львів – місто незвичайних ресторанів. І, навіть, якщо ви корінний мешканець міста Лева, воно все одно щоразу дивуватиме вас чимось новим і оригінальним. А якщо ви турист, то й поготів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode  підготував топ-підбірку закладів Львова, які обов’язково вразять вас своїми стравами, напоями, інтер’єром і просто нестандарною атмосферою. 

Ресторан італійської кухні «Валентино»

Ресторан італійської кухні «Валентино». || Фото: facebook.com/ValentinoLviv

Це один із найпопулярніших закладів в самому центрі Львова, що знаходиться при готелі «Швейцарський». Ресторану більше 25 років, і з  самого початку роботи він є місцем де за каво можна помітити майбутніх чи теперішніх президентів, політиків, письменників, акторів, інстаграм блогерів, телеведучих. Тому про заклад знають не лише львів’яни та подорожуючі з інших теренів України а й кожен європеєць, чи гість з іншого континенту обов’язково знають, де у Львові поснідати, пообідати або повечеряти за келихом сухого ігристого чи червоного десертного вина.

Тут подають найпопулярніші страви італійської та європейської кухонь, і звичайно ж української, адже приїжджі туристи завжди хочуть спробувати наш галицький колорит на смак – і ресторану вдається задовольнити їх бажання.

Інтер’єр класичний. Над ним працював відомий мистецтвознавець Олег Давиденко.

Що варто замовити:

Салат з качкою та карамеліззованим яблуком, салат з коппченоо вугря та огірка, тут дуже смачні м’ясні стейки а також риба: лосось, Дорадо, палтус, тріска. Те за чим точно варто сюди прийти – так це торт «Наполеон» - він направду тут найсмачніший в місті.

Заклад постійно проводить дегустації вина, сомельє Олег Курако розповість з яких регіонів світу у винному погребі зберігаються найкращі вина планети. Випити келих одного з таких вин можна з кохано на Першій Панорамній Терасі Львова, з висоти пташиного польоту відкривається вигляд на неймовірний середньовічний Львів.

Ресторан постійно займається волонтерською допомогою – готує випічку та інші продукти для українців з інших регіонів України. Тому частину прибутку використовує на покриття их потреб.

Часто в цьому закладі проводяться благодійні вечори та заходи, які консолідовано наближають перемогу України.

Адреса: вул. Нижанківського, 20

Графік роботи: 08:00 – 22:00

Сайт ресторану «Валентино» Львові

Інстаграм ресторану «Валентино»

Фейсбук ресторану «Валентино»

Ресторан «Вероніка»

Ресторан «Вероніка». || Фото: veronica.ua/restaurants/veronica

Кондитерська-ресторан "Вероніка" - один із найпопулярніших закладів у центрі Львова. Ресторан здавна користується славою смачнющого закладу міста. Про нього добре знають не лише львів’яни та українські туристи, а й майже всі закордонні гості.

Тут ви зможете скуштувати найвідоміші страви європейської і української кухні і, звичайно ж, випічку власного виробництва.

Інтер’єр – класичний.

Українська-європейська кухня і власна галицька випічка.

Що варто замовити: салат "Цезар" із лососем або куркою (лосося і  курки в салаті багато, шукати не доведеться), овочевий салат з авокадо – смак перфект!

Обов’язково скуштуйте шоколадні цукерки ручної роботи, яких нема ніде, тільки тут, і розкішні торти та тістечка.

Працівники закладу рекомендують шоколадний торт і торт "Вероніка", де є горіхові коржі, грильяж і дуже ніжний крем.

Крім цього, з собою, як сувенір, можете взяти тістечка власного виробництва, не пошкодуєте.

А ще не обійдіть своєю увагою кулінарний відділ – прихопіть на всяк випадок для компанії фаршироване порося або качку, фаршировану фуа-гра, надзвичайно смачний паштет фуа-гра і ще багато різної смакоти.

Адреса: пр. Шевченка, 21

Графік роботи: 9:00 – 23:00

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливости. || Фото: fest.lviv.ua/uk/restaurants/meatandjustice.

За легендою, під час історичного розвитку моди на демократію кнайпа стала осередком і справою життя останнього львівського ката, по суті, найважливішого муніципального працівника. Предмети катування тепер використовуються в побуті, курви, за якими  у свій час пильнував кат, тепер працюють на посаді кельнерів – офіційно, а гільйотина нарізає найбільшу в Україні ковбасу "Ксеню". Кат перекваліфікувався та відкрив м’ясний ресторан, бо ж добре розуміється на ковбасі.

Інтер’єр – середньовічний і театралізований: тут з вами працюватиме Кат, можуть посадити в боргову яму або зачинити в металевій нюрнберзькій  діві, всередині якої є гострі шипи, що впиваються в тіло, вірніше мали б впиватися, але відвідувачів такими  тортурами не випробовують. Такі ж шипи є і на кріслі Мойсея, яке в ресторані теж дуже люблять.

Всі страви готують на відкритій кухні.

Що варто замовити: м’ясний стейк і шашлики. Маринад до м’яса готують за старовинними рецептами.

Адреса: вул. Валова, 20

Графік роботи: пн.-чт. - 11:00 - 24:00, пт.-нд. -11:00 - 02:00

Криївка

Криївка. || Фото: fest.lviv.ua/uk/restaurants/kryjivka

"Криївка" – це ресторан–кнайпа у Львові, який чи не найвідвідуванішим закладом Європи: за словами власників – мільйон відвідувачів за рік.

Інтер’єр – у стилі схрону УПА, розміщений в підвалі, але крім залів у підвалах, "Криївка" має ще й чудовий і високий оглядовий майданчик (десь на рівні 5-го поверху).

Кухня – українська, польова. Страви подають у військовому посуді, офіціанти ходять зі шмайсерами.

Традиція входу до закладу передбачає знання гасла-паролю "Слава Україні – Героям слава!". Не назвавши його – не потрапите до закладу. А ще мусите пройти перевірку медовухою для тих, хто старший 21 року.

Найцікавіша атракція – "Пошук москаля".

Оригінальні назви страв: капуста тушкована з квасолею називається тут "Гудбай асвабадітєлі", є "сніданок гуляйтера" та "печінку москаля". 

Що варто замовити: півметра печеної ковбаси власного виробництва і  гальбу пива на власний смак або 150 г медовухи.

Адреса:  площа Ринок, 14

Графік роботи: цілодобово

Дім легенд

Дім легенд. || Фото: fest.lviv.ua/uk/restaurants/kryjivka

"Дім легенд" - ресторан, у якому кожна зала на семи поверхах береже певну львівську легенду: зала львівського часу, бруківки, левів (в залі левів  стоїть навіть клітка для лева), є зала річки Полтви, де йде пряма трансляція краєвиду над річкою, (правда, її запах не транслюють, хоча такий насос і стоїть), і кімната контролю славетної львівської погоди...  Це все,  власне, і є головною концепцією ресторану.

Поруч з залою левів є ще й велика бібліотека, в якій з тисячі книг про Львів і львів’ян різними мовами. А ще в цьому своєрідному Міністерстві інформації зберігається книга Львівської говірки.

Щовечора на фасаді будинку відбувається піротехнічне шоу – з ударом годинника з металевого дракона вилітають іскри.

Кухня – домашня, страви готують в печі.

Що варто замовити: львівський куліш, грибну юшку і львівський червоний борщ без капусти з печеною бужениною.

Адреса:  вул. Староєврейська, 48

Графік роботи: 10:00-02:00

Ресторація-музей "Гасова лямпа"

Ресторація-музей "Гасова лямпа". || Фото: fest.lviv.ua/uk/restaurants/gasovalampa.

Львів подарував світові гасову лямпу, яка пізніше стала відома як "Віденська". Її винайшли місцеві аптекарі Ян Зег та Ігнацій Лукасевич в 1853 році.

Ресторація-музей "Гасова лямпа" – це дуже креативне і  цікаве місце. По-перше, тут розміщена друга за величиною (після польського Кросно)  колекція гасових лямп. А по-друге,  лише тут ви можете побачити  найбільшу в світі діючу  гасову лямпу, яка стоїть прямо при вході до ресторану. А по третє, лише в цьому ресторані можна скуштувати аж 13 видів фірмових настоянок власного виробництва.

Кухня – українська і європейська.

Що варто замовити:  печене м’яско або  м’ясну сковорідку  з соусом. І хоча б 100 грамів настоянки.

Адреса: вул. Вірменська, 20

Графік роботи: 10:00-02:00

Старгород

Старгород. || Фото: lviv.stargorod.net.

У цьому величезному за площею, як на львівські заклади, пивному ресторані  відпочивають і дорослі, і малі.  Ресторан може прийняти за день 1000 гостей!  Тут проводиться 158 пісенних шоу в рік + 38 інших різноманітних шоу:  хелоуін, свято закоханих, диско-80-х, "Старгород-шоу дурдом", Oktoberfest і багато інших.

Ресторан проводить  дитячі ранки, майстер класи для дітей і навіть безплатні екскурсії в пивоварню.

Заклад позиціонує себе як чеська пивоварня. Тут варять пиво і подають відповідні закуски до нього.

Кухня: європейська кухня - чеська, німецька і українська. Тут запропонують борщ з карасями, банош, полядвицю, гуляш-леваш, вареники, мазанки, овочі-гриль з хостера (іспанська піч), рулька, м’ясна пательня та інше.

Що варто замовити: рульку звичайну і рульку хрустку, м’ясну пательню, куди входять: маринована вирізка, ковбаса, чверть качки і різноманітні овочі – разом 2 кг  300 г м’яса.

Адреса:  Старгород, вул. П. Римлянина,1

Графік роботи:  цілодобово

Cім поросят

Cім поросят. || Фото: 7piggies.com.ua/uk.

Ось, де дійсно можна знаменито, як кажуть у Львові, відпочити і відчути себе справжнім українським паном. Це максимально автентичний та по-домашньому затишний ресторан. Його просто неможливо обійти стороною!

Запах карпатських трав, тепло  карпатського дерева, гуцульських ліжників – допоможе вам відчути його автентичність і справжній народний стиль.

Ресторан розміщений в старовинному будинку ХVIII століття, і це робить його ще привабливішим для львів’ян і гостей міста. Особливість цього ресторану – смачна і вишукана кухня та відмінне обслуговування. Вишкіл персоналу - на найвищому рівні! Ввечері тут звучить жива музика.

Ресторан позиціонує себе як заклад національної і європейської кухні.

Страви подають в глиняному і порцеляновому посуді.

Що варто замовити: баранину і телятину в молочному запіканні, а також рибні страви з палтуса, сьомги, осетрини форелі, дорадо.

Адреса: вул. Бандери, 9

Графік роботи: з 10:00 і до останнього гостя

Мазох

Мазох. || Фото: fest.lviv.ua/uk/restaurants/masochcafe.

Відомий на увесь світ письменник Леопольд фон Захер Мазох народився у Львові.

І  цілком природньо, що кафе його імені відкрилось саме в нашому місті. А оскільки саме цей письменник був першим у написанні творів про еротичний мазохізм, то саме цій темі і присвячена ідея  цього креативного фестівського закладу у  місті Лева.

На самому вході до цієї кнайпи – вас зустріне бронзовий пам’ятник львівському еротичному письменнику Захер-Мазоху, якого ніби охороняють дві симпатичні дівчини в корсетах і пишних спідницях. Вони ударами батогів підказують відвідувачам, в яке кафе вони прийшли. Двері в заклад - в формі замкової щілини – натякають, що відвідувачі будуть підглядати за чимось дуже інтимним і потаємним.

Всі страви в кафе мають сексуальний підтекст: їжа подається з афродизіаками в еротичному оформленні. Як вам, наприклад, холодець з пенісом бика? Є тут і екстремальні коктейлі. А ще відвідувачів шмагають батогами, обливають гарячим воском і знущаються, як і заведено в таких випадках – ну все, як заповідав великий Мазох! Якщо захочете "напитися" адреналіну – тоді вам саме в це кафе!

Що варто замовити: неодмінно замовте щось випити.

Адреса: вул. Сербська,7

Графік роботи: 16:00 до 04:00

Казанова

Казанова. || Фото: facebook.com/cazanova.lviv

За легендою, ресторан розташований в тому самому будинку, де в 1776 році ночував Джакомо Казанова. Тут можна чудово відпочити в приємній атмосфері.

Щовечора, починаючи з 22:00, в ресторані відбувається шоу-програма, в якій виконують тематичні танці дівчата топлес. В ресторані є три зали, венеційський дворик на 20 осіб, центральний зал + балкон на 30 осіб і нижній зал на 20 осіб.

Кухня: авторська. 

Що варто замовити: свинину з трюфельним соусом + салат з телятини з сиром дорблю.

Адреса: вул. Ставропігійська, 7

Графік роботи: 19:00 – 06:00 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах