У Львові триває обливаний понеділок (фото, відео)

Фото: http://ipress.ua

Фото: http://ipress.ua

Дозвілля та їжа
13 квiтня 2015 17:12

На другий день Великодня - в поливаний понеділок в Україні за стародавнім звичаєм прийнято обливати дівчат, що уособлює очищення людини.

Цьогоріч у Львові усі охочі мають змогу обливатись досхочу, проте не у цілому місті, а в спеціально облаштованій частині у центрі: є спеціально облаштований периметр біля мерії, інформує ipress.ua.

"Дуже позитивно це сприймають львів`яни і гості міста, бо набагато менше стало ексцесів. Треба робити усе цивілізовано. Це цікава атракція і нагода побачити ще раз якусь різновидність нашого міста. Наші українські свята мають велику енергетичну силу", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Міська влада  організовує святкування "Поливаного понеділка" на площі Ринок другий рік поспіль . Вони розпочалися о 12:00 і триватимуть до 18:00, повідомляє gazeta.ua.

Мерія Львова дозволила обливатись у другий день після Великодня лише на пл. біля Ратуші, аби львів’яни та туристи не страждали від хуліганів, які в цей день бігають з водяними пістолетами чи пляшками. Для цього там облаштували спеціальну зону обливань. У активній зоні водних ігор встановили спеціальні системи, які подають воду, а також сушки для волосся. "Сухими зонами" залишились тротуари та прилеглі до площі вулиці.

Всім охочим взяти участь у фестивалі видають пляшки та кульки з водою. Всіх тих, хто буде обливатися в інших частинах центральної частини міста, волонтери, громадські активісти та працівники правоохоронних органів будуть скеровувати на пл. Ринок.

Також у зв’язку з проведенням святкування зупинку трамвая на пл. Ринок перенесли на вулицю Руську.

Дійство організовує управління внутрішньої політики Львівської міської ради, спільно з ЛКП "Львівводоканал", Холдингом емоцій "!Fest",Меркурій-Центром.

Нагадаємо, представниці феміністичного руху Львова закликають львів’ян не обливати водою випадкових перехожих на вулицях міста на другий день великодніх святкувань, називаючи такі практики етично некоректними, принизливими і дискримінаційними.

У Львові триває обливаний понеділок (фото, відео) фото

У Львові триває обливаний понеділок (фото, відео) фото 1

У Львові триває обливаний понеділок (фото, відео) фото 2

У Львові триває обливаний понеділок (фото, відео) фото 3
Фото: Культурне місто

Ще новини Львова:

22-річна львів'янка, яку продюсує Святослав Вакарчук, презентувала казковий кліп (відео)

Як проходить Великдень у Львові [Фото]

У Львові перекинувся автобус: водій був під "градусом" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах