Огляд закладів Львова із революційними мотивами

Фото з сайту www.avto-city.com.ua

Фото з сайту www.avto-city.com.ua

Дозвілля та їжа
16 квiтня 2015 15:08

Багато людей асоціюють Львів із місцем, де народжуються революційні настрої. Всі, хто приїжджає до Львова у пошуку так званих "бандерівців", зазвичай розчаровуються, проте є у місті Лева й кілька закладів відпочинку, в яких відчувається дух революції, передає Tvoemisto.tv. Пропонуємо вам ознайомитись із особливостями трьох таких закладів.


Криївка

Цей ресторан-кнайпу у Львові відкрили у вересні 2007 р. Заклад оздоблений у вигляді польової криївки УПА, знаходиться у підвалі одного з будинків за адресою площа Ринок, 14 (Кам'яниця Венеційська).

Кухня — українська, польова. Страви подають у військовому посуді. У ресторані є такі атракції, як тир та вільне користування зброєю. Традиція входу до закладу передбачає знання гасла-пароля: "Слава Україні - Героям слава", не назвавши який, не можна потрапити всередину, та перевірку чаркою медовухи для тих, хто старший 21 року.

У "Криївці" назви майже усіх страв в меню оригінальні: наприклад, капуста тушкована з квасолею має назву "Гудбай, асвабадітєлі", салат з маринованих грибів, цибулі, горошку та помідорів – "Взяти Чорногору під будцем", місцеве галицьке пиво називається "Зеник".

Криївка. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/

Криївка. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/


Арт-кафе "Правий сектор" (віднедавна "Хутін Пуйло")

Розташоване воно на вул. Лесі Українки. Заклад – колишнє арт-кафе "Стодола", яке просто змінило вивіску і кілька елементів антуражу і  довгий час діяло як їдальня для активістів "Правого сектору".

Вивіска та інтер'єр кафе виконані в червоно-чорних кольорах, як і партійна символіка "Правого сектору". Всередині все передає настрій закладу: невеличкі дерев'яні столики та стільчики в перемішку з бочками, на яких "подані" коктейлі Молотова. Біля вікна — дві автомобільні шини.

За харчування членів "Правого сектору" сплачує сама організація. Кожен талон на харчування вартує 25 грн. Крім того, хоч в меню кафе є алкогольні напої, проте представникам "Правого сектору" їх не продають навіть за гроші.

Правий сектор. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/

Правий сектор. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/


Горіла шина


За кілька тижнів у Львові на місці колись популярного серед львів'ян кафе "Призма" запрацює новий тематичний паб "Горіла шина".

Один з авторів ідеї Віктор Малига називає його "революційним" пабом за мотивами Майдану. У майбутньому закладі багато атрибутики "Правого сектору", однак Віктор запевняє, що паб з організацією пов'язує хіба що його членство у ній. Крім того, з часом у цьому кафе з'явиться й інша націоналістична атрибутика, додає він. Планується, що заклад стане осередком національно свідомих людей і збиратиме під одним дахом місцевих мешканців, туристів і хлопців, що повернулися з АТО.

Горіла шина. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/

Горіла шина. Фото з сайту http://tvoemisto.tv/

Ще обзори закладів Львова: 

Подорожуємо до Львова: у яких кав'ярнях і ресторанах варто неодмінно побувати

ТОП-9 закладів Львова, де можно поснідати рано вранці

ТОП-8 закладів Львова, з яких видно дахи старого міста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах