Вихідні у Львові: головні події і заходи 18-19 квітня

Фото: news.vash.ua

Фото: news.vash.ua

Дозвілля та їжа
17 квiтня 2015 16:32

Хоча Великдень уже минув, святковий настрій все ще витає у нашому місті. Його створюють тепла весняна погода і цікаві заходи, як от виставка писанок чи Великодній ярмарок.

Тож усіх львів'ян, які готові і далі святкувати, 18-19 квітня Шевченківській гай запрошує на фестиваль "Святкуймо Воскресіння разом". Організатором заходу виступає "Фундація Духовного Відродження" УГКЦ. У програмі — гаївки, майстер-класи, вечір джазової музики, лотерея та інші розваги. В рамках фестивалю окремо працюватиме майданчик для дітей. Тож у той час, коли батьки насолоджуватимуться концертом, візьмуть участь в інтелектуальному майданчику тощо, діти зможуть гарно провести час з аніматорами. У програмі для малюків — ігри ("Котики-мишки"; "Жабка"; "Батько Авраам"; "Качка, качка, гусак"; лови; заморозки та інші), гаївки ("Вербовая дощечка", "Царівна", "Грушечка", "Вію, вію, вію віночок", "Чижику-чижику"); банси ("І-у-а-а", "Козачок", "Happy", "Зозулька", "Сонце нам сяє"). Детальніше програму фестивалю можна дізнатися на "Вашій афіші". Участь у заходах безкоштовна, проте вхід у музей "Шевченківський Гай" — платний (20 грн — повна вартість, 10 грн — пільгова).

Вихідні у Львові: головні події і заходи 18-19 квітня фото

Фестиваль "Святкуймо Воскресіння разом"

Крім того, нагадуємо, що на проспекті Свободи працює Великодній ярмарок. У будні — з 11:00 до 22:00, а у святкові і вихідні — з 10:00 до 23:00. А в рамках Фестивалю писанок на пл. Музейній під відкритим небом діятиме Галерея писанок, де представлять більш ніж півсотні авторських робіт, а на площі виставлять триметрову арт-писанку. Біля експозиції діє Великодня арт-майстерня, де для охочих проводитимуться майстер-класи зі створення весняних пташок, свічок та іншої святкової атрибутики.

Детальна програма для гостей дводенного фестивалю:

18 квітня, субота

14.00 – відкриття Фестивалю

14.00 – 18.00 - Концерт дитячої та юнацької творчості на Співочому полі

Дитячий майданчик   

Молодіжний майданчик, 

Мотузковий квест

Дитяча та доросла лотерея

Майстер-класи 

Благодійний ярмарок від "Крамниці добра"

Тихий благодійний аукціон мистецьких творів та іконопису

Інтелектуальний майданчик

Змагання з малого тенісу

Інтерактивний майстер-клас з майстернею "Сверлик"

Частування

18.00 – 20.00 – концерт класичної та джазової музики на галявині біля дерев’яної церкви

18.30 – перегляд фільму "Хайтарма" про переслідування кримських татар, опісля розмова з кримською татаркою Ульвіє Аблаєвою.

19 квітня, неділя

11.00 – Архиєрейська Літургія

13.00 – 18.00

Дитячий майданчик, молодіжний майданчик, мотузковий квест, лотерея, майстер-класи, благодійний ярмарок, тихий благодійний аукціон мистецьких творів та іконопису, частування.

14.30 – 19.00

Концерт дитячої та юнацької творчості на Співочому полі

14.00 – 19.00

Великий благодійний концерт сучасної української музики

19.00 – 20.30 – перегляд фільму про УПА з Українською Галицькою Асамблеєю

 Квитки можна придбати у день фестивалю, або ж замовити заздалегідь.

 Звертайтеся за номером +38 097 0319860, +38 063 0773894, Оксана Оліярник.

Благодійні внески за квитки на один день:

Діти до 7 років – безкоштовно;

Діти від 7 до 16 років – 10 грн.;

Дорослі від 16 років – 20 грн.

Організатори – БО "Фундація Духовного Відродження" УГКЦ

Усіх велолюбителів цими вихідними закликаємо не оминати увагоювелопробіг до заповідника "Розточчя", який проходить в рамках львівського екологічного фестивалю "дЕКОрація". Мета заходу – привернути увагу людей до проблем екології, здорового способу життя, а головне – популяризації екологічно чистого виду транспорту – велосипеду. Маршрут становитиме 50 кілометрів. Участь безкоштовна.

Вихідні у Львові: головні події і заходи 18-19 квітня фото 1

Велопробіг до заповідника "Розточчя"

Ще один цікавий захід у Львові — виставка акваріумів, яка працює щодня в Міському дитячому еколого-натуралістичному центрі (вулиця Кубанська, 12) з 12:00 до 18:00. Вхід безкоштовний.

"На виставці буде представлено 15 авторських акваріумів, об’ємом 20 літрів. Вперше будуть представлені породи одного виду акваріумних риб, забарвлення яких настільки різноманітне, що ніколи не повторюється",- розповіли організатори.

Зазначимо, що гуппі — це невибагливі рибки, яких рекомендують заводити початківцям. Однак організатори переконують, що виставка буде цікавою і для акваріумістів з великим досвідом та дозволить їм по-новому оцінити цих рибок.

Найменшим львів'янам також безперечно сподобається інтерактивна виставка "Відчуй себе дослідником", яка проходить у Державному природознавчому музеї НАН України (вулиця Театральна, 18). Тут представлено 50 експонатів 6-и спрямувань("Акустика", "Анатомія", "Оптика", "Інжиніринг", "Рідини та гази", "Механіка"). Організатори переконують, виставка створена у абсолютно новому форматі та поєднує розваги і навчання. Ціна квитків — 50-100 грн.

Вихідні у Львові: головні події і заходи 18-19 квітня фото 2

Виставка "Відчуй себе дослідником"

Що ж до львівських театрів, то цього тижня до уваги глядачів вони представлять вже знайомі львів'янам вистави. Так, Національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької в суботу запрошує на оперу Джакомо Пуччіні "Флорія Тоска" (ціна квитків — 50-250 грн), а в неділю — на оперу за казкою Г.-Х.Андерсена "Чарівне кресало" (ціна квитків — 30-80 грн) та Жоржа Бізе "Кармен" (ціна квитків — 50-250 грн).

Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса покаже філософську виставу-притчу за Ф. Достоєвським "Забави для Фауста", а також виставу "MA-NA HAT-TA" за п`єсою австрійської письменниці лібретистки Інґеборґ Бахман "Милосердний Бог Мангетену", що розповідає історію двох закоханих. Ціна квитків — 40-45 грн.

У репертуарі Львівського академічного театру "Воскресіння" цими вихідними — вистава "Ар'єр, або Захоплююча патологія". Сама назва постановки говорить про те, що ми живемо в світі, де все потрібно сприймати з іронією та гумором: процеси влади, питання кохання та людського буття. Ціна квитків — 50 грн.

Вихідні у Львові: головні події і заходи 18-19 квітня фото 3

Вистава "Ар'єр, або Захоплююча патологія"

В Національному академічному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької 18-го квітня пройде концерт оркестру "Leo Band" під назвою "Frank Sinatra & Louis Armstrong". Організатори обіцяють, що атмосфера концерту ніби машина часу, перенесе слухачів в Америку 30-х років. Тут звучатимуть найкращі хіти легенд джазу Френка Сінатри та Луї Армстронга. Ціна квитків — 120-200 грн. 19-го квітня театр покаже постановку "Циліндр". Вистава італійського драматурга розповідає про економічну кризу і те, що перемагає: мораль чи гроші. Вона буде близькою кожному та навчить з гумором ставитися до життєвих труднощів. Вартість квитків — 30-100 гривень.

Любителям кінематографу нагадуємо, що у місті триває тиждень іспанського кіно. Так, 18-19 квітня у Львівському палаці мистецтв можна буде переглянути стрічки "Легко жити з заплющеними очима", "Вісім баскських прізвищ", "Дон Кіхот" та "Люди на місцях". Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами. Ціна квитків — 20 гривень, повідомляють Ваші Новини.

Ще новини Львова:

У вихідні громадського транспорту, який курсує до міських кладовищ, буде більше

Сьогодні вимикатимуть світло в Личаківському районі 

У Львові хочуть встановити "зелені" зупинки 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах