У Львові пластуни урочистим маршем відзначили День присяги (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові  пластуни урочистим маршем відзначили День присяги (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - У Львові пластуни урочистим маршем відзначили День присяги (відео)

Дозвілля та їжа
18 квiтня 2015 19:16

Степан Бандера, Роман Шухевич, Любомир Гузар та Віктор Гурняк. Усіх цих людей об'єднує "Пласт". Саме у цей день 103 роки тому його заснували у Львові. Тож сьогодні кілька сотень пластунів урочисто пройшли вулицями міста.

Сьогодні, 18 квітня, у Львові на 103 річницю створення "Пласту" зібралися скаути від двох років — від пташат до найстарших сеньйорів. Під час урочистостей прийнял новачків та присягли на вірність Україні.

Пластуни пройшли урочистим маршем центральними вулицями Львова і провели урочисті заходи біля пам’ятника Шевченку з нагоди Дня пластової присяги.

Сотні пластунів зібралися біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові, щоб традиційно відзначити 103-ю річницю складення пластової присяги. Під час урочистостей присягнули бути вірними Богові та Україні нові члени цієї скаутської організації.  

"Сто три роки тому вперше була складена пластова присяга і відтоді ми відзначаємо цю дату. Під час дійства ми присягаємо бути вірними Богові та Україні, а також робити все, що в наших силах, щоб допомагати іншим, та жити за пластовими законами", - розповіла пластунка-розвідувачка Іра.

Присутні на святковому заході "новачки" Даринка, подруга Дзвіночок і подруга Ромашка прийшли сюди, щоб побачити, як "пташатам" (найменшим пластунам) вручають їхні перші відзнаки – хустки. Вони розповіли, що про цю організацію дізналися від своїх рідних і друзів.

"Ми всі тут навчаємося робити добрі вчинки. А ще колись мої мама і тато теж були пластунами", - пояснила мотив вступу до "Пласту" подруга Дзвіночок.

Після складання присяги наймолодшими пластунами, надійшла черга отримувати нові ранги їхнім старшим колегам. Скажімо, пластуну Данилу сьогодні присвоїли нове звання – розвідника.

"Для мене це звання значить дуже багато. Можливо, я виглядаю спокійним, але всередині мене переповнюють емоції. Адже те, що мене іменували на новий ранг, значить, що я дійсно показав себе з найкращої сторони, дотримався всіх пунктів пластового закону, слухався пластового проводу, допомагав іншим, був вірним Богові та Україні. Буду й надалі старатися, щоб отримати найвище звання - гетьманського скоба", - зауважив пластун-розвідник Данило.

До слова, сьогодні найвище звання серед дівчат – гетьманська вірлиця - отримала пластунка Зоряна Яремко. Таку відзнаку дівчина заслужила завдяки сумлінній соціальній роботі. Зоряна організувала кілька підготовчих куренів та гуртків, часто навідувалася до будинку пристарілих у Львові, організувала багато акцій, серед яких "Українські книги – сільським бібліотекам", була активною учасницею пластових заходів і суспільного життя. 

Після завершення урочистостей пластуни вирушили урочистою ходою до Личаківського кладовища, щоб запалити лампадки та покласти квіти до могил загиблих Героїв України. 

За матеріалами zik.ua та 24tv.ua

Ще новини Львова

Скільки коштує зняти квартиру у Львові на травневі свята: ціни та фото

Мешканцям Львівщини пропонують оформити субсидії через Укрпошту

Цьогоріч на "Флюгерах Львова" очікується "Прокидання" з "ТНМК"

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах