5 весняно-літніх подій в Парку культури, на яких варто побувати

фото:tvoemisto.tv

фото:tvoemisto.tv

Дозвілля та їжа
24 квiтня 2015 11:16

1. 16-17 травня у парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться перший велофестиваль "Велопарк". Захід об’єднає не лише тих, хто любить ровери, а й не байдужих до спорту, музики, кулінарії та мистецтва. Відвідувачів "Велопарку" чекатиме ранкове заняття з йоги на роверах, а для найменших буде облаштовано велозону. Ще однією особливістю події стане виготовлення кастом-велосипеда від Franky Kustom Family в реальному часі. Під час фестивалю також працюватиме  велобарахолка, буде організовано тематичну музичну програму та облаштовано фаст-фуд зону.


До слова, перед фестивалем стартував конкурс велоселфі, взявши участь у якому, можна виграти веломандрівку на двох, сертифікат від магазину та кастомний дзвіночок. 

5 весняно-літніх подій в Парку культури, на яких варто побувати фото

фото:zik.ua

2. Торік у парку вперше облаштували великий кіномайданчик. Кіно просто неба збирало вечорами не одну сотню людей. Подію відновлять тільки-но дозволить погода. Тож, імовірно, вже з травня кіномани матимуть новий майданчик для перегляду улюблених фільмів. Щоб крутити на екрані саме те, чого хочуть львів’яни, як і торік, організатори планують робити публічні голосування у "Фейсбуці". 

3. Однією з найяскравіших подій буде Alfa Jazz Fest, який триватиме 25 — 29 червня. Цього року він обіцяє бути знову зірковим. На головній сцені виступлять George Benson, американський гітарист і вокаліст, визнаний одним з найвидатніших гітаристів в історії джазу, володар десяти премій "Греммі", Herbie Hancock, Wayne Shorter Quartet, Mike Stern & Bill Evans Band, Paquito D'Rivera, Hiromi та багато інших.
Нагадаємо, Alfa Jazz Fest відбудеться у Львові вже п’ятий рік поспіль. Щоправда, останні два роки його проведення супроводжується скандалом. Усе через те, що головним спонсором фестивалю є "Альфа-банк", який пов'язаний з Міхаілом Фрідманом, російським бізнесменом та колишнім львів’янином. Активісти Економічного бойкотного руху у Львові вимагають, що цьогорічний фест має бути без комерційної реклами компаній, які мають російського власника. 

4.З травня в парку працюватиме автомістечко для вивчення правил дорожнього руху дітьми. Це буде перша локація в місті, де фахівці вчитимуть малечу їздити на машинках, дотримуючись правил дорожнього руху. Для цього разом з ДАІ працівники парку та підприємець, який займатиметься майданчиком, зараз облаштовують дорогу, роблять спеціальні перехрестя та наносять дорожню розмітку — все буде максимально реалістично. Розраховано це на дітей 5 — 14 років. У Львові це перший схожий проект. 
 

5 весняно-літніх подій в Парку культури, на яких варто побувати фото 1

фото:nash.lviv.ua

5. Цього літа в парку також стартує проект "Посади дерево", який є аналогом поширених у Європі "зелених" акцій. Ідея полягає в тому, що кожна людина зможе посадити в парку дерево, кущ чи квітку з певної нагоди й збоку поставити табличку, де буде вказано, на честь якої події і хто посадив рослину. "Люди зможуть приходити, спостерігати за рослинкою, доглядати її", — говорить Христина Пархуць. Що й де садити розпланує для парку фаховий ландшафтний дизайнер. Водночас для зручності львів’ян зараз адміністрація домовляється з продавцями про те, щоб рослини можна було купити безпосередньо в парку і за нижчими цінами, пише "Львівська газета" 

 Львів у новинах:

У Львові відбудеться перший ретро-велопроменад: маршрут та програма

У Львові пройде Чемпіонат України з бойового гопака 

У неділю на "Арені Львів" пройде матч "Шахтар"- "Динамо" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах