Цього року День міста присвятять митрополиту Андрею Шептицькому

Фото з сайту www.messcom.org.ua

Фото з сайту www.messcom.org.ua

Дозвілля та їжа
26 квiтня 2015 17:06

3 травня львів'яни святкуватимуть День міста.

Оскільки цього року від дня народження митрополита Андрея Шептицького виповнюється 150 років, 759-річчя Львова вирішили присвятити цій події.

- Живемо в часи, коли те, що здавалось нам звичним ще два-три роки назад, сьогодні вимагає зовсім іншого підходу. Саме з такої позиції ми підійшли до відзначення Дня міста. Єдиним чинником, який може збалансувати свято і війну, радість і трагедію, кризу і надію, єдиним чинником, який може об’єднати людей є ювілей митрополита Андрея Шептицького, і власне тому День міста присвячений митрополиту й носить назву День міста Шептицького. Якраз навколо цього духовного, інтелектуального стержня і закручені усі ці події, які будуть в місті третього травня, - зазначила Ірина Магдиш, начальник управління культури ЛМР.

Епіцентром відпочинку в День міста стане львівський Парк Культури.

Цього року в парку вивісять 15 сіток з портретами та інформацією про людей, яких свого часу підтримав митрополит, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

- Звичайно, це не є увесь перелік людей, ми не могли дати усіх, кого Шептицький врятував або підтримав, адже таких було дуже багато, тому ми обрали найзнаковіші фігури, - розповіла Ірина Магдиш.

Львів у новинах:

У Львові відбудеться перший ретро-велопроменад: маршрут та програма

У Львові пройде Чемпіонат України з бойового гопака 

У неділю на "Арені Львів" пройде матч "Шахтар"- "Динамо" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах