На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото)

фото:www.gazeta.lviv.ua

фото:www.gazeta.lviv.ua

Дозвілля та їжа
06 травня 2015 13:54

1-3 травня брама внутрішнього дворика львівської Ратуші знову відчинилася. Так буває лише раз на рік — тоді, коли у місті відбувається традиційний, неспростовно весняний, натхненно-провокаційний фестиваль "Флюґери Львова". Цього разу участь у фестивалі взяли етно-, джазові, панкові, рок-колективи з Норвегії, Польщі, Італії, Угорщини, Ірландії і, ясна річ, з України.

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 1

Важливо наголосити на тому, що організатори фестивалю, Мистецьке об'єднання "Дзиґа", цьогоріч не лише "зшивали" Україну зі світом, але й - "зшивали" різні краї нашої великої держави, нашої великої культури. Адже на фестивалі, окрім улюблених львівських команд, виступили бенди з Харкова, Краматорська і українського Криму, повідомили організатори.

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 2За підрахунками організаторів, цьогоріч фестиваль відвідало майже 7000 людей з України та з-за кордону, інформує galinfo.com.ua.


1 травня


Усе урочисто розпочалося з вибухового й харизматичного виступу Біґ-бенду Державної служби надзвичайних ситуацій (Київ). А загалом увесь день можна було назвати "львівським", адже на одній сцені зустрілися вихованці "Львівської школи джазу та сучасної музики", досвідчені і бажані "DzygaJazzQuintet", молодий львівський гурт "FreeBreath"та млосно-хуліганський "ГИЧ Оркестр", що презентував нову програму "Під маркою Івана Яковича".

 На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 3Харизматично і невимушено завершили день співачки з Польщі, яким вдалося навіки лишити слід у серцях найбільш прискіпливих європейських критиків. Етно-електронний проект "Poludnice"з програмою "Electronice" привіз до Львова не життєдайний фольк у електронній обробці.


2 травня


На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 4Можна сміливо назвати днем експериментів і гостей з-за кордону. Адже поруч із амбітним колективом "Meltdown" (Львів) та поетично-драйвовою "Джалапітою" прискіпливу публіку "Флюґерів" тішила нордично-сонячна творчість норвезько-польського гурту "Wovoka" та непередбачуване шоу від мадярсько-ірландського "FIRKIN".

 З перших тактів "запалив" дворик львівської Ратуші альтернативний рок від італійських "Gambardellas".


3 травня


На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 5

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 6

Було присвячено українським колективам, особливо тим, які представляли Крим та Схід нашої держави. Друзі з Краматорська, сикстет "GroundBeat" поруч із "RishardKanaforskyQuartet" (Львів) дарували добрий класичний джаз. Один з кращих друзів фестивалю Jacek Bielas Bielenski (Лодзь, Польща) познайомив меломанів зі своїм новим проектом "Bielas I Koty Papieza".

Справжнім відкриттям стали панки, що співають кримськотатарською мовою – група "Shatur-Gudur". Ще одна з багатьох прем’єр – спеціальна програма, над якою працювали переконано джазовий гурт "Shockolad" та співачка Брія Блессінґ. Приїхали і давні друзі фестивалю, категорично оптимістичні і неспростовно сонячні "Miazsz" з Польщі.


4 травня


Традиційно, у неділю відбулося "Прокидання з…" Формат "Прокидання" також відповідав духові третього дня фестивалю. Львів прокинувся з Харковом! Це був не просто концерт, а спецпроект, навколо ідеї якого об’єдналися гурт "Танок на Майдані Конґо", харківський письменник Сергій Жадан, зовсім молодий харківський колектив "Shklo" та Мистецьке об’єднання "Дзиґа". Модератором цьогорічних "Прокидань…" став правдивий та категорично поетичний Юрко Іздрик.

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 7

На XIII "Флюгерах Львова" побувало 7 тисяч людей (фото) фото 8Організаторами фестивалю традиційно виступили Мистецьке об'єднання "Дзиґа" та Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Польський Інститут у Києві. Важливо наголосити на постійній підтримці "Флюґерів..." тими компаніями, які справді поділяють твердження про те, що культура — це не розвага, а основа нашої ідентичності.

Всі світлини з  сайту Флюгери Львова/Flegery Lvova

https://youtu.be/S3Nbnc3P584

Львів у новинах:

Які пастки для населення приховує субсидія 

Вулицю Леся Курбаса у Львові відкриють після 20 травня 

Тролейбус № 13 у Львові в неділю не курсуватиме 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах