Кінофестиваль "Wiz-Art" стартує у Львові наступного тижня

фото:lviv.glo.ua

фото:lviv.glo.ua

Дозвілля та їжа
13 травня 2015 14:59

 20 травня у Львові стартує 8 Львівськй міжнародний фестиваль короткометражних фільмів "Wiz-Art". Про це повідомляє "Львівський портал".

З 20 до 24 травня проходитиме восьмий Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art.  Цього року в рамках конкурсної та позаконкурсної програм фестивалю покажуть близько 100 стрічок з різних куточків світу. Також гості фестивалю зможуть відвідати кінопокази від партнерів Wiz-Art, майстер-класи українських та іноземних режисерів, лекції.

"Культура і кіно, зокрема на фоні недолугої гуманітарної політики та занепадницьких настроїв в Україні, виглядають недооціненими. Кіно здатне оперативно реагувати і рефлексувати на суспільні процеси, а, отже, формувати основи світогляду. Я маю на увазі здорові рефлексії, а не пропагандистську машину на кшталт російської. Всі знають, але небагато людей справді усвідомлюють, що завтра – це те, що ми готуємо сьогодні. Культура будує підґрунтя для виходу з кризи.

Wiz-Art запрошує  глядачів не лише дивитись, але й брати участь у створенні кіно. Рефлексувати на тему сьогодення, формулювати і висловлювати власну думку, бути активними, а отже робити майбутнє тут і зараз разом з нами”  — розповідає директорка фестивалю Ольга Райтер.

17 стрічок зі всього світу матимуть шанс отримати нагороду  — гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях — краща режисура, кращий сценарій та краща операторська робота.

Визначатиме найкращі короткометражки спеціальне журі у складі трьох режисерів: Катaжина Ґондек (Польща), Крістофер Шварц (Австрія) та Олександр Ратій (Україна).

 

Квитки на покази та фестивальні абонементи можна придбати тут. tiketclub.com.ua

Львів у новинах:

Львів'ян закликають одягнути вишиванки разом з усією Україною 

В трьох центральних магазинах Львова шукають вибухівку 

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах