Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові

фото:http://www.gazeta.lviv.ua

фото:http://www.gazeta.lviv.ua

Дозвілля та їжа
18 вересня 2015 17:28

 Скільки б ви не пізнавали Львів, він завжди  буде для вас своєрідною таємницею і загадкою. Адже на його древніх мурах і вулицях залишили свої карби століття і численні народи, він переповнений таємничими легендами і історіями,  а його кам’яниці й досі пам’ятають своїх господарів і творців. Львів манить до себе туристів, як магніт і львів’яни гордяться своїм старовинним містом і залишаються завжди вірними йому, як своїй родині.

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото

фото:ekskurs-lviv.com

Львівські екскурсоводи - не лише патріоти міста і великі львовознавці, вони  - хранителі і збирачі кожної крупинки історичної біографії міста Лева.  Екскурсоводів у Львові – сотні, та найбільш знаних і популярних, яких добре знає  не лише львівська громада, але й сотні туристів є  п’ять: Ігор Лильо, Петро Радковець, Ілько Лемко, Володимир Качмар та Ігор Губіліт. І у кожного з них свій погляд на рідне місто, його історію і  своя цікава, а у деяких навіть костюмовано-театралізована форма подачі інформації.

То на яких  же екскурсіях варто побувати в першу чергу і відкрити для себе Львів?


"Нічна варта Львова" 


Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 1

фото:ua.igotoworld.com

Якщо вам випадково вночі не спатиметься у Львові, визирніть у вікно. Якщо побачите людей з ліхтарями – не лякайтесь. Це бродять містом помічники бургомістра... Вони бережуть ваш сон. Нічний бургомістр Львова Ігор Лильо добре знайомий туристам. Адже саме він запровадить вас до кабінету нинішнього мера, влаштує несподівані зустрічі, відкриє  завісу моторошних легенд, "познайомить" з привидами і таємними обрядами, поведе вас таємничими вуличками та темними закутками нічного Львова. 

 А за добру роботу Вас посвятять і залучать до славної когорти працівників Нічної  варти Львова.

Ігор Лильо водить Львовом  безсоньків, закоханих і фотографів. Він – кандидат історичних наук, доцент Львівського університету,прожив сім років у різних країнах, починаючи від США і закінчуючи Грецією, але свій рідний Львів не проміняв на жодну з цих країн.  Пан Ігор любить своє місто і прищеплює цю любов туристам.

 Тривалість екскурсії – 2 години.

Вартість з особи – 120-150 грн.

 До вартості екскурсії входить: супровід гіда-екскурсовода, екскурсія містом, вхідний квиток на об’єкти на маршруті, тематичний сувенір.

JUST LVIV IT

Замовити екскурсію можна через сайт 

0 800 501 292

info@justlviv.it


Авторські екскурсії  Ілька Лемка

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 2

 

 Ілько Лемко - людина-енциклопедія. Він знає про Львів все.

2010 року за свій внесок у популяризацію історії Львова, був визнаний громадським діячем року.

Ілько Лемко - відомий львівський краєзнавець, дослідник історії міста, а також письменник і музикант. Він грає рок-музику і випустив разом з своєю групою "Супер-вуйки" музичний альбом. Він - автор телепрограми "Легенди старого Львова" (2002), за яку нагороджений Національною премією "Телетріумф" за 2004 рік і успішно розвінчує стереотипи про Львів.

Від початку 2000-х  років публікує власні історичні, краєзнавчі книжки. Є автором 12 книг про  рідне місто. Про Львів Лемко може розповідати годинами, сиплячи датами, фактами і прізвищами. З колишнього хіппі  вийшов вдумливий історик, письменник і чудовий екскурсовод.

Серія авторських екскурсій включає такі тематики:"Легенди старого Львова", "Львів –місто кохання", "Львів – за бабці Австрії", "Львів багатонаціональний".

Контакти:

Львів, площа Ринок, 7/1a

(050) 241-92-46

Facebook

Сайт


Екскурсія підземеллями Львова ( Петро Радковець)

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 3

Петро Радковець – це екскурсовод в образі. Його у Львові знають всі - від малого до великого. Адже  зустрівши хоча б раз цього "пшистойняка", як кажуть поляки, в "убранє"  кінця ХІХ століття на вулицях міста – неможливо його не запам’ятати: пан в капелюсі, в камізельці, з ляскою в руці і цибулькою(годинником) на руці, з підкрученими вусами – таки викликає щирий інтерес у містян і гостей Львова. Мова і жестикуляція пана Радковця настільки є артистичними, що поринути з ним у далекі століття – не є проблемою. Отож, подорож з Петром Радковцем - завжди захоплююча і креативна.

Шанувальники старовини на  екскурсії пана Радковця - поринуть у таємничий світ трьох найцікавіших львівських підземель. Учасники мандрівки зможуть побачити підземелля колишнього костелу Петра і Павла ордену єзуїтів, в які  потраплять через барокові ковані двері і оглянуть рештки княжих мурів (ХІV ст.), побачать фрески (1741-1742 р.), різьблений алебастровий саркофаг (ХVІІІ ст.).

А ось привид Чорного монаха, зможуть зауважити лише найспостережливіші. туристи.

Також екскурсія поведе вас у підземелля церкви Преображення Господнього, де знаходяться найбільші за розмірами підземні зали із нині доступних підземель у Львові.

На місці нинішньої церкви Преображення Господнього колись був костел ордену тринітаріїв, який займався викупом християн із неволі в ісламських країнах. За часів тринітаріїв тут відбувались поховання, які, однак, до сьогодні не збереглися. Зате можна побачити частини муру, на яких, згідно з легендою, залишили сліди своїх кігтів дикі звірі.

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 4

І наостанок – подорож до підземелля Домініканського монастиря. Вчені припускають, що колись це був перший ярус княжого палацу Лева Даниловича. Тут усі бажаючі  побачать келію монаха-аскета і зал катувань, а також дізнаються про таємничі історії людей, пов’язаних із цим підземеллям.

Тривалість- 3 години

Вартість – одна особа – 50 грн. ( у вартість не входять і додатково оплачуються вхідні квитки у підземелля: костелу Єзуїтів(добровільна пожертва); Преображенської церкви(дорослі, студенти та школярі – 5 грн.); Домініканського монастиря ( дорослі – 10 грн., студенти та школярі – 5 грн.).

У підземеллях Домініканів кожної першої неділі місяця – безкоштовне сімейне відвідування, а також щоп’ятниці - для студентів та школярів.

Контакти:

Екскурсії Петра Радковця можна замовити напряму за телефоном: 0672559955

1 година екскурсії - 210 гривень

 


"Від шпацеру до келішка"


Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 5

На цій екскурсії вас чекає відкриття Львова з цікавим гідом. Ви спробуєте традиційні страви і напої в шалено цікавих ресторанах:

Екскурсія з дегустацією по закладах мережі ресторанів "!Фест" - "Гасова лямпа", "Мазох", "Криївка", "Найдорожча ресторація Галичини", "Дім легенд".

Крім цього вам запропонують екскурсію містом. Ви побуваєте у Вірменському кварталі – пл. Ринок – Ратуша – Аптека-музей – Чорна кам’яниця – Палац Корнякта –Латинська катедра – Єврейський квартал. І, безумовно, одержите приємні презенти.

Це один з найдинамічніших  і найцікавіших турів у Львові, тому відвідини ресторанів популярної на Західній Україні мережі "!Фест" просто немсожливо обминути. Подаруйте собі приємність почути актуальні легенди і оповіді про старовинне місто князя Данила, помилуйтесь його архітектурними шедеврами та історичними місцями, а найголовніше  -спробуйте Львів на смак. А саме це і передбачає екскурсія по ресторанах мережі і дегустація страв та алкогольних настоянок у трьох закладах: Музейї- ресторації "Гасова лямпа", де розміщено найвисотніший 4-х поверховий львівський паб і прекрасний оглядовий майданчик. Вам розкажуть все про винахідників першої у світі гасової лямпи, ви побачите сотні видів цих лямп у музеї і таким чином приємно проведете час.

"Мазох-кафе" - віконце у світ, створений за мотивами "батька мазохізму" - письменника Леопольда фон Захер- Мазоха, котрий народився у Львові.

"Криївка" - найпопулярніший ресторан України. УПА та ОУН. Історія антикомуністичного опору. Вишкіл в повстанському тирі. Частунок  медовухою.

Тривалість туру -  2 години.

 Вартість з особи: 2 особи – 400 грн., 3-4 особи – 350 грн., 5 осіб – 300 грн.

JUST LVIV IT

Замовити екскурсію можна через сайт 

тел: 0 800 501 292

info@justlviv.it


"Львів ближче неба"  (екскурсія дахами)


Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 6

фото:afishalviv.net

Понад дахами та майже поміж хмарами. 

Екскурсія обіцяє панорами, що захоплюють дух та історії, котрі збуджують уяву. А ще – можливість зробити фото, яким будуть заздрити навіть ті, хто вже багато разів бував у Львові. Впродовж двох годин гід познайомить вас з найкращими пам’ятками Львова. Ви отримаєте змогу піднятись на дахи, доступ до яких  є лише на цій екскурсії.

Тривалість -2 години

Вартість: 120 – грн. з особи, діти до 12 років  - 60 гривень з особи,

Контакти:

Туристична компанія “Кумпель Тур” 

Львів пл. Ринок, 16/3а

тел: 098 453-58-87

067 373-89-00, (032) 236-72-40 

Сайт

Facebook


Подорожі  з Ігорем Губілітом


 Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові фото 7

Туристична компанія Ігоря Губіліта спеціалізується на внутрішньому туризмі та регулярно проводить збірні екскурсії Львовом, замками Львівщини, Карпатами, Закарпаттям та Поділлям. 

Пан Ігор навчить вас готувати найпопулярніші закарпатські чи карпатські страви, покаже, як доїти корів і рубати дрова, та що там – навіть прясти навчить.

В туристичному "меню" компанії понад 100 власних ексклюзивних турів.

Найпопулярнішими, можна сказати, трендовими екскурсіями пана Губіліта, які він проводить особисто, є екскурсія-тур "10 родзинок Закарпаття". Ця мандрівка включає відвідини палацу Шенборна, Мукачева, Берегово, Ужгорода, Невицького, Лумшорів, озера Синевир, водоспаду Шипіт. 

На таких екскурсіях  мандрівників чекають цікаві знайомства з історією, звичаями, культурою аж п’ятьох етносів Закарпаття: бойками, лемками, угорцями, циганами, русинами.

Ви зможете покуштувати найкращі смаколики цих народів, побачити найвидатніші історичні пам’ятки краю, красу карпатських гір, озер і водоспадів і навіть скупатися у лікувальній мінеральній воді, продегустувати кращі сири і вина Закарпаття. Одним словом, краще раз побачити, ніж сто раз почути.

В активі компанії такі екскурсії, як "Карпатський трамвай і скелі Довбуша", кулінарний тур "Секрети закарпатської кухні", "Місцями Карпатської України", тур "Довкола Львова", є навіть екскурсія "Львів для блондинок" і ще купа інших цікавих мандрівок і "вицєчек", як кажуть наші сусіди поляки.

Ціни на всі екскурсії, в залежності від об’єктів.

Контакти:

"Відвідай"

Львів, проспект Чорновола, 7, готель "Львів", 2-й поверх, каб. № 15.

тел. (032) 2600410, (096) 481 36 70, (093)253 38 37.

Сайт

Facebook


Де ще замовити екскурсії:


"Лемберг тур" 

Cайт

Львів вул. Винниченка, 26/1

тел./факс: (032) 276 54 42, 254 61 59

E-mail: info@lemberg-tour.com.ua

Екскурсії Аліси Васільєвої можна замовити через тур фірму "Моноліт"  чи напряму за телефоном: 0974787991.

Львів у новинах:

Пляцки, флячки, сырник: что и где туристу стоит попробовать во Львове

Львівські графіті: нові обличчя давніх мурів 

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах