Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова

фото:взято с сайту: edemvmeste.org

фото:взято с сайту: edemvmeste.org

Дозвілля та їжа
04 червня 2015 19:18

Нарешті і до Львова завітало справжнє літо. Куди виїхати на вихідні за місто і активно провести своє дозвілля біля води  підкаже Vgorode Львів.

Читайте також: На природу: бази відпочинку поблизу Львова


Озеро в селі Задорожнє


У народі це озеро ще називають Байкалом. З міста до нього - близько 40 км.

Читайте також: Відповідає СЕС: на Львівщині можна купатися лише в семи водоймах

Тут є де позасмагати. На озері - декілька піщаних пляжів і пляжів з зеленою травою. Якщо надаєте перевагу активному відпочинку -  можете покататись на "банані", "таблетці", або зайнятись дайвінгом. Але тим, хто не вміє плавати, треба бути обережними: за п'ять метрів  від берега - починається двометрова глибина. Адже водойма утворилася на місці колишнього піщаного кар'єру.

Читайте також: На Левандівському озері у Львові облаштують пляж

На озері можна порибалити і привезти гарні трофеї: окуня, а якщо пощастить, то й щуку.    Проте, необхідно дотримуватись правил любительської риболовлі.

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фотоДе відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 1Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 2

Фото: https://vk.com/zadorozhne_lake

Відпочинок можуть зіпсувати лише любителі квадроциклів, які розсікають на поверхні водного плеса, незважаючи на відпочивальників.

Ціни:

Ви можете скористатися платними та безкоштовними пляжами. На платних пляжах за вхід доведеться заплатити 10 гривень, за стоянку автомобіля - 20 гривень, буса - 40 гривень, автобуса - 80 гривень. На базах відпочинку досить- чисті пляжі та розвинена інфраструктура. Є сауна.

На озері Байкал (Задорожнє)  працює декілька баз відпочинку і є приватний сектор. На відпочинковій території є альтанки, лазня, будиночки. Вартість альтанки на відпочинкових базах коливається від 100 - 150 гривень, окремий столик (за межами альтанки)  - 50 гривень.

Читайте також: Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Покататися на малому катамарані - 60 грн/год, на великому - 100 грн/год.

Як доїхати:

Якщо ви на своїй машині - треба їхати в сторону Миколаєва, в селі Комарно повернути праворуч, їхати до кінця села, а потім знову повернути праворуч, рухатися в бік дач по бетонній дорозі.

Електричкою "Львів-Лавочне" - від приміського залізничного вокзалу щодня в 09.00 і 14.00. Квиток до села Задорожнє коштує 7 гривень.


Винниківське озероДе відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 3

Фото взято с сайту places.biz.ua

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 4

фото взято с сайту :www.rybalymo.org.ua

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 5Фото взято с сайтуcenter.lviv.ua

Найпопулярніше серед львів'ян місце відпочинку ще з радянських часів - Винниківське озеро і сьогодні має високий рейтинг. Мабуть, велику роль відіграє та обставина, що до нього з міста їхати найближче та й транспорт ходить добре. Озеро оточує ліс і воно захищене від дороги  зеленим щитом.

Після благоустрою цієї відпочинкової місцини, тут облаштували досить просторий піщаний пляж, а посеред озера є ще й острівець, який відпочиваючі орендують для забав. Подбали тут і про кабінки для переодягання,  є вбиральні, по всій території розставлені урни для сміття.  До послуг відпочиваючих - кафе, лотки з морозивом і різними видами швидкої їжі, альтанки з мангалами, де кожен може приготувати шашлики, кури чи овочі на грилі - щетут  можна посидіти  в ресторані.

Можна взяти також напрокат лежаки, орендувати мангал. На одному з пляжів є надувні гірки для дітей, спускатися з яких можна прямо у воду. Незважаючи на те, що в сонячні дні сюди виїжджає пів-Львова, на пляжі відносно чисто. Вода в озері, звичайно, не кришталева, а швидше бура і брудна, проте це нікого не зупиняє, щоб у ній скупатися.

Ціни:

Вхід - 15 гривень з людини (дітям до 12 років - безкоштовно)

Стоянка автомобіля - безкоштовно, заїзд на територію озера - 50 грн.

Оренда альтанки з мангалом - 100-150 грн. в день (в залежності від розмірів)

Прокат човна - 40 грн. / год

Прокат катамарана - 50 грн / год

Прокат лежака - 10 грн / день

Як доїхати:

Автобуси № № 5-а, 36, 40, 110, 102, 105, 147.


Брюховицьке озеро

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 6

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 7

Фото взято с сайту http://www.panoramio.com

Воно вважається теж одним із найбільш затребуваних. Відпочити можна дешево і сердито. Є пляж, наполовину піщаний, наполовину - зарослий травою. Саме озеро неглибоке, тому без побоювання можна відпочивати з дітьми. Правда, вода не дуже чиста. Є кабінки для перевдягання, туалет. Єтакож 5 альтанок, мангали для шашликів, можна порибалити. Зараз на озері займаються благоустроєм. Як повідомила адміністратор, тут планують збудувати літнє кафе, встановити водяну гірку, облагородити пляж. Поки що ціни на усі пляжні вигоди залишаються старими, а якщо зголоднієте - до ваших послуг ресторан "Колиба", старі добрі чебуреки у знаменитій брюховицькій чебуречній, яка славиться ними ще з радянських часів. До речі, тут вони  найсмачніші, ніж будь де у місті.

Для бажаючих позасмагати тут є лежаки і парасольки. 

Ціни:

Вхід - поки що 15 грн. з людини, після благоустрою, ціни обіцяють підвищити.

Прокат парасольки або лежака - 15 грн.

Автомобілі на пляж не заїжджають

Як доїхати:

Автобуси № № 8, 22


Глинна Наварія


Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 8

фото взято с сайту:extreme.lviv.ua

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 9

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 10

фото взято с сайту:blog.karpaty.info

На це величезне озеро, яке розташоване за декілька кілометрів від Львова - краще приїздити дихати свіжим повітрям. Купатися тут санітарні лікарі не рекомендують, адже в озеро потрапляють стічні води, а його дно давно ніхто не чистить, тому воно заросло водоростями і іншою річковою травою. Оскільки санстанція забороняє купання на озері вже багато років, то, зрозуміло, що з цієї причини тут немає ні вбиралень, ні роздягалень.

За "диким" пляжем теж ніхто давно не доглядає, тому тут краще не ходити босоніж, щоб не поранитися.

Зрештою, альтернатива таки є. На окультуреній території біля ресторану "Озеро", хоч і немає виходу до води, до послуг відвідувачів - альтанки, де можна посмакувати шашликами і рибними блюдами місцевого ресторану.  А оскільки озеро дуже велике, то на решті його території люди ще й рибалять.  

Всі ці перестороги лікарів не відлякують ні любителів дикого купання, ні риболовлі, ні бажаючих  смажити шашлики на природі, біля води на дикому пляжі. Правда, доводиться подбати у таких випадках про усі підручні засоби для цієї  забаганки: назбирати дров, чи привезти з собою, не забути мангал і т.д.  Але, як кажуть, як відпочивати, кожен вибирає сам.

Ціни:

Вхід і в'їзд - безкоштовно

Як доїхати:

Машиною (озеро знаходиться в 10 км від Львова) або будь-якою маршруткою, яка їде на Пустомити (відправляються з приміського ж / д вокзалу).


Мала Швейцарія


Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 11

фото взято с сайту:vanya.dotlabs.net

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 12

Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова фото 13

фото взято с сайту :rivnefish.com

Так в народі називають  мальвниче озеро в лісі, яке розташоване неподалік від кільцевої дороги при виїзді зі Львова по вул. Зеленій (5 км від Львова).

Водойма досить велика, але не дуже чиста. Пляж - піщаний, є "жабник" для дітей. Через озеро перекинутий міст, з якого відкривається  мальовничий краєвид. На березі можна орендувати альтанку з мангалом, а також взяти напрокат човен. Є кабінки для переодягання, душ, лавки з парасольками, гойдалки-каруселі, туалети, смітники та місця для куріння. Всім цим можна користуватися безкоштовно. 

Ті ж відпочивальники, які хочуть  залишитись на базі на декілька днів, можуть розташуватися у готелі, який збудовано на березі озера.

Вже в середині літа, у лісі, який оточує озеро, можна зайнятися "тихим полюванням" і знайти найсправжнісінькі білі гриби. Декілька років тому любителі риболовлі приїжджали сюди на рибалку і, крім риби, ловили ще й раків. Зараз риболовлі у "Малій Швейцарії" вже нема.

Ціни:

Вхід для дорослих - 40 грн - у вихідні, 30 грн. - у будні, для дітей з 8 років - 10 грн, дітям до 7 років - безкоштовно.

Стоянка автомобіля - 20 грн. / за добу

Оренда критої альтанки - 185-295 грн. / день

Оренда мангалу з дровами - 105 грн. / день

Прокат човна - 60 грн./30 хвилин

Як доїхати:

Без машини - складно. До найближчої маршрутки доведеться йти 2 км пішки.

У статті частково використані матеріали moemisto.lviv.ua

Львів у новинах:

Найкрасивіші водоспади Карпат [ФОТО]

Миниатюрный Львов: что туристу посмотреть в Жовкве

5 містечок поблизу Львова, де варто побувати

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах