У Львові з’являться зупинки з екологічними дахами

фото з сайт vk.com/wall

фото з сайт vk.com/wall

Дозвілля та їжа
03 червня 2015 09:28

У Львові з'явиться нова "родзинка" для туристів – зелені зупинки. На їхніх дахах будуть висаджувати рослини, які добре акліматизуються за міських умов. Екологічні дахи боротимуться з загазованим повітрям і прикрашатимуть вулиці. Першим місцем проекту стане велика вулиця Дорошенка, на якій інтенсивний автомобільний рух. Потім оазиси з'являться на зупинках біля Оперного театру та ринку "Добробут". Про це інформує inlviv.net.

Ініціатива озеленення належить випускницям Львівського лісотехнічного університету. Спочатку планувалося облаштувати зеленню дахи будинків. Але через дороговизну і деякі технічні нюанси від цієї ідеї поки відмовилися. Дахи зупинок вимагають менших фінансових затрат. Облаштування одного "зеленого" квадратного метра коштує близько 40 євро. Мерія Львова підшукує спонсорів. Ймовірно, проект почне реалізовуватися влітку.

Пізніше також передбачається установка на "зупиночних" дахах сонячних батарей, які будуть освітлювати вулиці у вечірньо-нічний час, заряджати всілякі гаджети пасажирів і зберігати потрібну температуру для рослин.

Історія зелених дахів налічує не одне тисячоліття. Досить згадати висячі сади Семіраміди. Сьогодні озеленення дахів застосовується більш, ніж у 40 країнах світу. Між дахом і зеленню розміщується спеціальний водонепроникний шар, а рослини висаджуються прямо у грунт. Оазиси на дахах захищають будівлі від спеки, холоду і шуму, дозволяють зустрітися з природою, не виходячи з дому. Поступово озеленення дахів приходить і в Україну, є фірми, які цим займаються.

 Львів у новинах:

На яких вулицях Львова не буде світла сьогодні 

Прикордонний пункт на Львівщині відновили за кошти ЄС 

На Львівщину їде Арсеній Яценюк 


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах