Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка"

Фото з сайту vidido.ua

Фото з сайту vidido.ua

Дозвілля та їжа
05 червня 2015 17:50

Нарешті літо – сонячне, кольорове, веселе і багате на розваги. Погода просто виганяє з квартири на вулицю, де витає дух нових пригод і  приємних несподіванок.

Цими вихідними у місті буде цікаво і весело, аби було бажання скрізь побувати і усе побачити та підживити стомлений організм енергією цікавих подій. Інтерактивних способів покращити собі настрій  буде доволі.

 І якщо ви не виїхали на природу, у міському просторі на вас чекає безліч цікавих зустрічей, дивовижів і  файнезного дозвілля. А щоб не розгубитися у цьому літньому круговороті  якісного дозвілля і не пропустити найцікавіших подій, Vgorode, як завжди, буде вашим фаховим гідом.

Субота, 6 червня


Фестиваль "Urban Exploration Lviv Fest"


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото

фото:fasebook.com/urbanexplorationlviv

Urban Exploration Lviv Fest - це масштабний фестиваль, який відбуватиметься протягом всього літа та в різних локаціях міста Львова, і складатиметься з візуальної частини, яку представлятимуть художники та арт-об’єднання з усієї України, а також театральні та музичні івенти.

Мета організаторів – створити унікальний простір для комунікації суб'єктів культури, в якому художники та мистецькі організації з різних частин країни матимуть змогу демонструвати свою діяльність та кооперуватись; водночас, будь-який відвідувач нашого фестивалю матиме змогу побачити десятки найрізноманітніших експозицій одночасно.

Цього ж разу планують додати літературну сцену, на якій відбудеться поетичний слем між перекладачами таких авторів як Patrick Roche, Ollie Schminkey, Sam Cook, Dylan Garity та Neil Hilborn. Гості арт-центру зможуть відвідати веломайстерню, ярмарок handmade та fashion-покази.

Першим резидентом арт-центру стане молодий львівський художник Лесь Панчишин. Київські партнери заходу з International Architectural Festival CANactions допоможуть у розробці ідей щодо відновлення Фабрики повидла власними силами. В арт-центрі відбудуться презентації найпрогресивніших фестивалів: першого в Україні фестивалю ілюстрації Illustrations fest, а також львівської платформи медіамитецтв M[cube], що організує унікальний показ короткометражних фільмів.

Цьогоріч серед учасників будуть резиденти арт-центру, самостійні автори, творчі об’єднання Львова та мистецькі делегації, яких очікують з усієї країни.

 https://www.facebook.com/urbanexplorationlviv/timeline

   https://vk.com/public_urbanexplorationlviv

Де: Фабрика повидла, вул. Богдана Хмельницького,124

Коли: 6 червня -31 серпня, 10.00


Майстерня міста


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 1Цього літа в рамках роботи спільного проекту Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" знову відбуватиметься "Майстерня міста".

"Майстерня міста" - це павільйон на східній стороні площі Ринок, який протягом червня служитиме площадкою для різноманітних заходів міської адміністрації, проекту, але перш за все - міських громадських організацій та ініціатив. 

Ціллю цьогорічної "Майстерні" є залучення мешканців до розвитку міста, усвідомлення та активне використання міського простору, розуміння цінності історичного житлового фонду, збереження історичної спадщини та житлової функції в середмісті.

Заплановані учасниками заходи часто націлені на різні соціальні та вікові групи, стосуються різних сфер міського життя, але усіх їх об’єднує урбаністична тематика.

Детальну програму читайте тут:

Де: Площа Святого Теодора

Коли: 6 червня – 21 червня, 9.00


Виставка раритетних велосипедів


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 2

фото:velosiped-i.ru

Відкриття виставки раритетних велосипедів та показ фільму "Велосипед" відбудеться у Львові у Першій Львівській Медіатеці 5 червня о 19.30.

Львів славиться багатокультурною історією загалом, але історія його велосипедів не менш цікава. У наш час можна віднайти унікальні експонати часів Австро-Угорщини, Польщі чи Совітів, цінними є також зразки велосипедної культури країн Прибалтики, на які нерідко можна натрапити у Львові.

У планах організаторів - зібрати та представити близько 15 рідкісних і красивих велосипедів зі Львова та його околиць , кожен з яких відображає індивідуальність та естетичні смаки свого власника і винахідника. Також зібрати старі фотографії, що свідчать про користування велосипедом у Львові від початку століття.

Показ та виставка відбувається за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ у рамках проекту Майстерня міста 2015 

www.roverchic.com

Де: вул. Мулярська, 2а

Коли: 6-21 червня, 11.00


Літературний проект: "Читай. Львів"


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 3

фото:facebook.com.read.lviv

5-6 червня стартує новий унікальний літературний проект "Читай. Львів", який створено з метою популяризації літератури та зміцнення іміджу Львова як літературного міста. 

У програмі фестивалю чимало різноманітних подій, які відбуватимуться у музеях, галереях і театрах міста. Серед атракцій проекту літературний вечір від молодих письменників в Музеї етнографії та художнього промислу, вистава від Театру імені Леся Курбаса та окремі дитячі заходи від видавництва "Старого Лева".

У суботу ви зможете побувати на літературному вечорі "Книжкова шафа", на музично-поетичному вечорі від музичного клубу "Чай°в Музеї Олекси Новаківського на літературнику "Львівські прозові читання" та інших.

Детальну програму  читайте тут.

Де: Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького, пр. Свободи,20

Коли:6 червня, 17.00

Ціна квитків: від 20 грн.


Фестиваль  медіа-мистецтв (Fіrst Bite)


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 4

фото з сайту platfor.ma

6–7 червня у Львові пройде фестиваль медіамистецтв [FirstBite] від нової медіаплатформи М3.

Протягом двох днів заходи відбуватимуться на 5 різних локаціях – Перша Львівська Медіатека, галерея "Щось Цікаве", простір "Fredra.61". 

В програмі заходів інсталяції, перформанси, відео-арт, фотовиставки від 15 українських та європейських медіа художників. Події будуть супроводжуватися показами короткометражного кіно з Франції, Іспанії, США, Туреччини, Арабських Еміратів, України та інших.

Куратор Відкритого архіву українського медіа арту Яніна Пруденко пояснює: "медіамистецтво – досить нова форма сучасного мистецтва для України, що починає зароджуватися на межі кінця 1980-х – початку 1990-х. До сьогодні цей вид мистецтва розвивається досить кволо, оскільки ми не є країною, де розвиваються нові технології, а галереї, музеї та приватні колекціонери до цього часу дуже неохоче йдуть на контакт з медіа артом. Фестивалі, присвячені медіамистецтву – це важлива рушійна сила, що популяризує цю нову форму мистецтва та дозволяє зібратися хай на короткий час на одному майданчику теоретикам та практикам медіа арту з усієї України".

Фестиваль медіамистецтв [First Bite] – це відповідь на запитання про медіамистецтво як таке, його створення та авторів. Це спосіб інтегрувати цей вид мистецтва у суспільство так, як у свій час інтегрувалася сучасна музика та кіно.

Під час фестивалю організатори відходять від теми війни, минулорічних подій та всього, що сьогодні можна почути по телевізору і прочитати у стрічках соціальних медіа. Одночасно акцентують увагу на інших речах: на питаннях руху, кольору, звуку тощо. Вони не шукаєють відповідей на ці запитання, а радше провокують дискусію, до якої запрошують долучитися всіх бажаючих.

Де: Перша Львівська Медіатека, вул. Мулярська,2а

Коли: 6-7 червня, 11.00 год.


Brunettes Shoot Blondes у Львові


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 5

фото:theinsider.ua

Brunettes Shoot Blondes - гурт, який підкорив інтернет сенсаційним вірусним відео на пісню "Knock Knock".

Кліп зібрав вже понад 7 мільйонів переглядів і нещодавно був оголошений номінантом премії Berlin Music Video Awards.

Закріпити успіх гурт збирається яскравим туром по містах України. Учасники "Brunettes Shoot Blondes" самостійно займаються режисурою і розробкою ідей кліпів, чим підтверджують свій статус однієї з найбільш інноваційних команд українського шоу-бізнесу.

Про них натхненно говорять як звичайні слухачі, так і музичні критики. Компліменти хлопцям не соромляться дарувати також і світові таблоїди від Billboard, Yahoo! Music, BBC World та USA Today до The Daily Mirror, Business Insider, Daily Mail та Mashable.

У грудні гурт представив новий кліп на трек "Bittersweet", що став титульним в однойменному EP, реліз якого послідував в лютому 2015. Відео було створене в партнерстві з європейським рекламним агентством Scholz & Friends, а спонсором виступив німецький автогігант Opel. 

Де:Undegraund, вул. Коперника, 17

Коли: 6 червня, 22.00

Ціна квитків: 60-100 грн.


Нова концертна програма  "Крихітка"


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 6

Саме 6 червня 2005 року платівка тоді ще "Крихітки Цахес" з'явилась на поличках музичних магазинів по всій Україні. З тих пір колектив встиг розпастись, знову зібратись, змінити назву і склад, випустити альбом "Рецепт"(2009) та макси-сингл "Донор" (2013) і продовжує тішити слухачів яскравими концертними шоу та прекрасними піснями.

Київська інді-поп група "Крихітка" відсвяткує 10 років з моменту виходу альбому "На першому місці".
Кияни обіцяють привезти нові пісні.

Де:Event Hall "Кіно", просп. В’ячеслава Чорновола,2

Коли: 6 червня, 19.00

Ціна квитків: від 150 грн. до 300.


V Всельвівський  жіночий велопарад


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 7

фото з сайту lviv-online.com

Цьогоріч ми зустрічаємо велопарад у діловому образі!

Ділові костюми зі спідницями чи брюками, сукні в діловому стилі, туфлі на підборах або ж балетки, портфелі, сумки - месенджери або клатчі, - ось дрес - код для участі у велопараді.

Одна деталь залишається незмінною: участь у велопараді може прийняти лише прекрасна половина людства :)

Але хлопців та чоловіків ми ласкаво запрошуємо підтримати та познимкувати нас, а ще - приєднатися до велопікніка ;)

Мета: показати, що велосипед - вид транспорту, на якому зручно і швидко можна доїхати на роботу або на вечірку, і який є повноцінною альтернативою приватним авто, що їздити на велосипеді цікаво, приємно та корисно, і для цього необов’язково вдягати спеціальний спортивний одяг

Концепція:тільки прекрасна стать :); вітається діловий стиль - костюми, блузи, сорочки, ділові сукні, портфелі, сумки - месенджери, клатчі, туфлі на підборах, балетки тощо; 

 "ні!" спортивному одягу.

Коли: 6 червня, 10.00

Вхід вільний

Неділя


 "Чілдрен Кінофест"


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 8

фото:lady.tochka.net

"Чілдрен Кінофест" – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який пройде в Україні з 29 травня по 7 червня 2015 року. Події фестивалю об'єднають 14 міст, де глядачі проголосують за найкращий фільм конкурсної програми. Центром фестивалю стане столичний кінотеатр "Київ". У міжнародному конкурсі фестивалю будуть представлені сім фільмів з різних країн. Спеціальною подією Чілдрен Кінофесту стане ретроспектива фільмів маестро німої комедії Бастера Кітона.

Позаконкурсна програма

6 червня, сб, 10:30 – НАЙКРАЩІ УКРАЇНСЬКІ МУЛЬТИКИ
Україна
6+
Колекція самобутніх українських мультфільмів – від народної класики до фестивальних призерів. Мультики, які виростили не одне покоління дітей, і нові стрічки рідного кіно.

7 червня, нд, 10:30 – БЕЛЛЬ І СЕБАСТЬЯН
Франція
7+
Невелике гірське селище у Франції в роки Другої світової війни. Піренейський гірський собака Белль та маленький хлопчик-сирота Себастьян – кращі друзі. Разом їм судилося пережити чимало випробувань та пригод.

Деталі: http://childrenkinofest.com

Де: Кінопалац "Копернік", вул. Коперника,9

Коли: 7 червня, 10.30 год.


Сніданковий ярмарок


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 9

фото:facebook.com.events45692604481076

Щовихідних впродовж літа парк Костюшка перетворюватиметься на затишну галявину, де можна буде у невимушеній атмосфері відпочити від робочих буднів, поспілкуватися з друзями, провести час із родиною і навіть зі сусідами, а також відкрити для себе фестивальну кухню нового формату.

 Запашними напоями для бадьорого ранку частуватиме Кава на шпацер. На охочих дізнатися більше про молекулярну кухню чекають кулінарні майстер-класи від KitchenLab. А дітлахів екологічно чистими іграшками бавитиме ІГРОТЕКО. 

Вперше у Львові великий ранковий пікнік зі сніданками різних країн світу. Свіженькі круасани і оригінальні канапе, традиційні та екзотичні омлети, легкі десерти та безліч іншого. 

Де: Парк імені Івана Франка, вул. Університетська

Коли: 7 червня-31 серпня, 10.00


              Безкоштовні заняття йогою 


Вихідні у Львові: жіночий велопарад, безкоштовна йога, Brunettes Shoot Blondes та "Крихітка" фото 10

фото:facebook.com/events/1638081319773651/

Central Park терасса та Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького запрошує  на безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі!

Кожної неділі на 11:00 біля головного входу вас чекатимуть тренери в Парк Культури!
Організатори гарантують приємну компанію, позитивні емоції, кисневе збагачення організму та насолоду від заняття!

Де: Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Коли: 7 червня, 11.00

Читайте ще у нашій АФІШІ:

Театральна афіша

Виставкова афіша

Дитяча афіша

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах