Відомий режисер-експериментатор везе до Львова прем'єру нової опери

фото з сайту perecrestok.kiev.ua

фото з сайту perecrestok.kiev.ua

Дозвілля та їжа
08 червня 2015 11:45

17 червня на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться львівська прем’єра опери "Коріолан" у постановці Влада Троїцького.

Показ вистави, яка кілька місяців тому наробила галасу у Києві, проходитиме у рамках Культурного форуму "Донкульт", що триватиме у Львові з 16 по 30 червня, інформує galinfo.com.ua

"Коріолан" - перша опера, яку за однойменним твором Вільяма Шекспіра поставив відомий український театральний режисер, актор, драматург, продюсер, засновник і керівник театру "ДАХ" Влад Троїцький. Для свого оперного дебюту невтомний режисер-експериментатор Троїцький невипадково обрав трагедію Шекспіра. За його словами, тема цього твору дуже сильно резонує з нашим часом, з подіями в Україні. Навіть більше, каже режисер-постановник, "більш актуального і болісного тексту для постановки у театрі сьогодні знайти складно".

"Коріолан" видався мені актуальним до мурашок по шкірі, - зазначає Влад Троїцький. - Це історія про те, наскільки потрібен герой, який повернувся з війни. З героями некомфортно, герої незручні, у мирному житті герої не потрібні… А чому вони не потрібні? З одного боку, герої можуть захищати. А коли спокій? Тоді навіщо вони? Тоді вони руйнують спокій…".

В основі трагедії Шекспіра – життєпис давньоримського вождя Гая Марція Коріолана зі змалюванням політичних інтриг та бунту народу проти свого лідера. "І це - такий гадючник, умовно "кулуари Верховної Ради", - інтригує Троїцький.

"Коріолан" Влада Троїцького – це постановка у жанрі нової опери, який популярний зараз у всьому світі. Звернувшись до цього жанру, Троїцький перетворив процес створення вистави на творчу лабораторію, де музика постановки стала плодом вільної колективної імпровізації дванадцяти виконавців та режисера. Музичну палітру опери утворили поєднання тембрів акустичних інструментів та електроніки, академічної та народної манер співу, складних гармоній та сучасних драйвових ритмів.

Головну партію – Коріолана – виконує Антон Литвинов, його дружини Вергілії – Маріанна Головко. Руслан Кирш виконує кілька партій. Ганна Марич – мати Коріолана, Волумнія. Андрій Кошман – лідер вольськів Тулл Авфідій і народний трибун Сіциній. Ліза Курбанмагомедова – друг Коріолана. Інструментальні партії виконують Антон Байбаков, Юлія Ваш, Андрій Надольський, Жанна Марчинська, Софія Турта і Артем Дзегановський. Відео, що проектується на декорації, створила українська група "Tenpoint VJ's".

Після київської прем’єри "Коріолана" тодішній міністр культури Євген Нищук передав Владу Троїцькому високу державну нагороду - звання заслуженого діяча мистецтв України.

Ціна квитків на львівську прем’єру опери "КОРІОЛАН" - від 100 до 450 грн.

Львів у новинах: 

Львівський екс-чиновник став міністром туризму в Криму 

Набір до нової поліції Львова завершили: чим вона відрізнятиметься 

У Львові представили портретну діджитал-експозицію 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах