Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста

фото з сайту zbruc.eu

фото з сайту zbruc.eu

Дозвілля та їжа
19 червня 2015 16:31

Нарешті вихідні і кожен з нас планує добре відпочити і набратись позитиву на увесь робочий тиждень. Міський простір у Львові, як завжди, наповнений різними цікавими подіями і зустрічами, розвагами і воркшопами, розважальними локаціями і інтерактивним відпочинком. Обрати з усього цього розмаїття заняття для душі не буде проблемою. Головне – володіти необхідною інформацією про найцікавіші події. А де саме слід побувати та чого не пропустити, щоб вікенд запам’ятався надовго,  – підкаже VG Львів.

 СУБОТА, 20 ЧЕРВНЯ


Майстерня міста 2015


Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото

фото з сайту facebook.com.maisterniamista

Цього літа в рамках роботи спільного проекту Львівської міської ради та Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова" знову відбуватиметься "Майстерня міста".

"Майстерня міста" - це павільйон на східній стороні площі Ринок, який протягом червня служитиме площадкою для різноманітних заходів міської адміністрації, проекту, але перш за все - міських громадських організацій та ініціатив. 

Ціллю цьогорічної "Майстерні" є залучення мешканців до розвитку міста, усвідомлення та активне використання міського простору, розуміння цінності історичного житлового фонду, збереження історичної спадщини та житлової функції в середмісті.

Заплановані учасниками заходи часто націлені на різні соціальні та вікові групи, стосуються різних сфер міського життя, але усіх їх об’єднує урбаністична тематика.

Програма

Субота, 20 червня

10.00 - 12.00  Презенція результатів хакатону соціальних інновацій, Інститут міста

10.00 – 18.00 Urban Сafe - воркшоп з виготовлення меблів для урбан-бібліотеки, Інститут міста

12.00 - 18.00  ІІ Ярмарок ініціативних власників, Інститут міста

19.00 - 20.00  Презентація проектів від ГО "4iS" - Платформи для соціальних інновацій, м. Авейро, Португалія

Неділя, 21 червня

14.00 - 16.00  Майстер-клас з виготовлення велосипедних дзвінків, Rover Chic

16.00 - 17.00 Майстер-клас для дітей з виготовлення упаковок для дисків, Проект "ХАТНЄГРАННЯ"

17.00 - 21.00  Заходи в рамках Свята Музики у Львові

На всі квести, ігри та інші заходи можна зареєструватись напередодні в павільйоні Майстерні міста.

Всі зацікавлені зможуть щодня отримувати інформацію про проекти оновлення історичних кварталів Львова та можливості реставрації.

Протягом всієї Майстерні міста діятиме безкоштовний прокат велосипедів, а також виставка раритетних велосипедів, велозапчастин та старих фотографій на велотематику.

Сайт

Де: Площа Святого Теодора

Коли: 20-21 червня, 9.00


Другий Ярмарок ініціативних власників


Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 1

фото з сайту eko-dim.com

20 червня в рамках "Майстерні міста" Інститут міста Львова проведе ІІ Ярмарок ініціативних власників, спрямований на популяризацію можливостей спільного, відповідального та ефективного користування житлом.

Спікери Ярмарку представлять практичну інформацію, що стосується створення та функціонування ОСББ, можливостей залучення додаткового фінансування на реалізацію спільних ініціатив з покращення житла. У рамках Ярмарку розповідатимуть про спільну діяльність мешканців міста щодо модернізації та реставрації своїх будинків і прибудинкових територій, про можливості фінансової допомоги, кредитування ремонтів і термомодернізації багатоповерхових будинків.

Для найменших відвідувачів Ярмарку проводитимуть ігри та конкурси, спрямовані на виховання у дітей почуття відповідальності за свій дім. Крім цього, учасників заходу чекає презентація водонагрівного сонячного колектору, виготовленого не в промислових умовах, та відкритий кінопоказ на тему об’єднання мешканців для вирішення спільних проблем.

ІІ Ярмарок ініціативних власників організовує Інститут міста спільно з Ресурсним центром для ОСББ та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Фейсбук

Де: Площа Святого Теодора

Коли: 20 червня, 12.00 – 18.00

 

НЕДІЛЯ, 21 ЧЕРВНЯ

 


 Триб’ют-концерт пам’яті Скрябіна

Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 2

фото з сайту tsn.ua

21 червня на стадіоні "Арена Львів" відбудеться триб'ют пам’яті Андрія Кузьменка (Кузьми). 

На сцену Арени-Львів вийдуть поруч  із музикантами групи Скрябін, які були надійним тилом Кузьми впродовж багатьох років, також і колеги Андрія – Брати Гадюкіни, Святослав Вакарчук, Дмитро Шуров (Pianoбой), Олександр Пономарьов, Наталія Могилевська, LOBODA, Олександр Положинський, Тарас Чубай, Женя Галич (O.Torvald), Фагот (ТНМК), Марія Бурмака, Віктор Павлик, Арсен Мірзоян, Тарас Тополя (Антитіла), Олег Собчук (С.К.А.Й.), Анна-Марія, Авіатор, "Пающіє Труси". Всі артисти виконають пісні гурту “Скрябін”.

Нагадаємо, 2 лютого цього року в автокатастрофі трагічно загинув лідер українського гурту “Скрябін” Андрій Кузьменко. На чисельні прохання друзів Кузьми, та за згодою його сім’ї, 20 травня 2015 року в столичному Палаці Спорту відбудеться великий концерт – триб’ют Пам’яті Кузьми Скрябіна. Зважаючи на важливість Львівщини та Львова у житті Кузьми і вплив "малої батьківщини" співака на його формування як особистості, великий концерт пам’яті відбудеться тепер ще й на найбільшому майданчику міста – стадіоні "Арена Львів".

21 червня 2015, Арена Львів Львів, вул. Стрийська 199, Початок – о 20:00 (вхід з 18:00). 

Де: Стадіон-"Арена" Львів. Вул. Стрийська,199

Коли: 21 червня, 20.00

Ціна квитків: 150-550 грн.

 


Свято музики

Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 3к з колаж з сайту tvoemisto.tv

Свято музики – світова музична подія, яка відбувається щороку в день літнього сонцестояння 21 червня.

Ідея Свята є надзвичайно простою і захоплюючою – святкування музики наживо в будь-яких її проявах, безкоштовно і відкрито для людей у публічному просторі міста. 


Концерти організовують самостійно як окремі музиканти і музичні гурти, так і музичні заклади – філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби. 

Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх стилів і напрямків. 

Всі концерти - безкоштовні для публіки.

Крім концертів на обладнаних майданчиках часто музиканти дають спонтанні концерти на вулицях, в скверах і парках та інших незвичних місцях.

Фейсбук

Сайт

Де: Проспект Свободи

Коли 21 червня, 10.00


ХIII Фестиваль давньої музики у Львові


Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 4

фото з сайту www.facebook.com/events/368826129993878/

Музичне життя нашого міста сьогодні вже неможливо уявити без традиційної події – Фестивалю Давньої Музики у Львові. Фестиваль ще відносно молодий (започаткований 2003 року), але вже став частиною історичного комплексу міста, а музика з фестивальних концертів настільки природньо відлунює у львівських палацах і храмах, що, здається, долинає до нас із глибини минулих століть.
На сьогодні це єдиний в Україні фестиваль, що в такому об’ємі і на такому професійному рівні представляє музику різних європейських країн від середньовіччя до класики – вокальну та інструментальну, церковну і світську, оперну та ораторійну.

У цьогорічній програмі простежується кілька відрадних тенденцій, що сформувалися ніби самі по собі.

Це кілька спільних польсько-українських проектів, що символізують наші проєвропейські прагнення: концерти ансамблів – варшавського Ars Nova і Львівських менестрелів (Стрий, Дрогобич, Львів), щецинських Consortium Sedinumі Szczecin Vocal Project з львівським A cappella Leopolis (Львів, Дрогобич), спільний "Вечір при свічках" львівських інструменталісток Божени Корчинської і Ганни Іванюшенко з варшав’янином Радославом Камєняжем. Ці ж спільні проекти дозволили фестивальним програмам вийти за межі Львова і вирушити в мандрівку Галичиною.

Крім того, до Львова повертаються колишні львів’яни. Один з ветеранів ще попередньої хвилі ренесансного андеґраунду лютніст Тарас Драк, здається, назавжди повернувся з Санкт-Петербурга до Львова, щоб заснувати і очолити Львівський музичний цех, який вперше виступить саме в межах фестивалю з барвистою ренесансною програмою.

Соліст Wroclaw Vocal Group Володимир Андрущак, як і щороку, прибуде взяти участь у проекті рідного A cappella Leopolis, а цього року – ще й з дружиною Мартою Андрущак, яка зіграє на фестивалі сольний фортепіанний концерт.

Крім визнаних метрів давньої музики (С. Шабалтіна, М. Топоровскі, Б. Гофштеттер, П. Осуховскі та ін.) у фестивальних програмах дуже багато молоді – це солісти, сопілковий квінтет Dudalis Junior і Барокова капела студентів ЛНМА ім. М. Лисенка – ансамбль, що відкриває фестиваль українською прем’єрою ораторії К. Г. Ґрауна "Смерть Христа" і закриває його сучасною прем’єрою "Амазонок" Ю. Ельснера – опери, написаної і вперше поставленої у Львові трохи більше як сто років тому.

Детальніше читайте тут

Де: Площа Ринок

Коли: 21 - 29 червня, 16.00


Сцена від Undegraund на Святі музики у Львові


Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 5

фото з сайту kvartirnik.net.ua

UNDERGROUND виходить на вулицю, щоб показати вам все різномаїття своєї сцени. Хедлайнери - Оркестр Че та Cantabile Orchestra

З 15:00 UNDERGROUND підкорюватиме терасу Палацу мистецтв.

Вхід вільний.

15:00

Kelush & the Bastards (Irish folk-punk, Калуш)
Абу-Касимові Капці (ska punk) 

17:00

It's About Time (punk rock) 
The Peaches (rock)

19:30

Cantabile Orchestra - оркестр, що спеціалізується на виконанні музики із саундтреків до фільмів, серіалів та ігор.

Оркестр Че - Харків, арт-рок. Акустичний сет від найсвітліших активістів харківської музичної тусовки завершить Свято музики у Львові на ноті добра.

Після 22:00 - сейшен-святкування дня народження Гич Оркестру у дружньо-сімейному колі.

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника, 17

Коли: 21 червня, 15.00


Модна програма Культурного форуму "Донкульт"


Куди піти у Львові на вихідні: концерт пам’яті Скрябіна, свято музики, майстерня міста фото 6

фото з сайту epochtimes.com.ua

Усі події програми відбудуться у Львівському палаці мистецтв

РОЗКЛАД

СУБОТА
20.06
15:00

Лекція "Українська авангардна мода часів Незалежності"

Будь-який художній авангард, і модний авангард зокрема – це історія про кордони та їхній перетин. Кордони ідеологічні, естетичні, етичні, соціальні. Але завдання авангарду – не лише створити щось нове, вийти за межі знаного, але й зруйнувати те, що вже мертве, застаріле. Стосовно моди це означає існування двох напрямків: суто авангардної моди, що створювала нові сенси, і так званої альтернативної моди, завданням якої був демонтаж в людській свідомості системи радянських уявлень та ідеологем: певні табу на сексуальність одягу, звеличення радянської символіки тощо. Лекція містить маловідомі факти з історії вітчизняного авангарду та унікальні світлини напівпідпільних показів.

Авангардна мода – це, в певному сенсі, камертон. Вона з’являється в переламні для суспільства часи. Якщо вона актуальна, це означає, що суспільство потребує оновлення. 

НЕДІЛЯ
21.06
15:00

Лекція "У пошуках ідентичності. Національні традиції в сучасній українській моді"

Ця тема сьогодні є однією з найбільш провокативних і викликає безліч суперечок. Це не дивно, адже останнім часом з`явилась велика кількість факторів, що впливають на місце і спосіб існування національного одягу в сучасному житті. Перед фахівцями і пересічними громадянами постає питання: дотримуватись і ретельно охороняти традиції національного костюму, або дозволити їм вільно розвиватися, змінюватися разом із сучасністю. 

Безперечно, внаслідок Революції Гідності традиційний одяг отримав нове дихання в побуті та моді українців. Але в той же час відбулося постання українців як політичної нації. Співіснування двох парадигм: етнічної та політичної нації, актуалізація таких національних символів як прапор і герб народжує нову символіку. З`являються новітні традиції національного вбрання нації нового, сучасного типу.

Детальніше читайте у нашій АФІШІ:

виставкова афіша

дитяча афіша

театральна афіша

концертна афіша

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах