Фестиваль Urban Exploration Lviv Fest змінює локацію

фото з сайту lviv.vgorode.ua

фото з сайту lviv.vgorode.ua

Дозвілля та їжа
25 червня 2015 10:21

Найекстравагантніший фестиваль сучасного мистецтва на Західній Україні Urban Exploration тепер розміщуватиметься за новою адресою. Починаючи з 3 липня, мекка комунікації та народження ідей "переїзжає" до Львівського кіноцентру (вул. Володимира Великого, 14а). 

Нагадуємо, основна мета проекту — на демократичних засадах надати слово кожному митцю, який має що сказати суспільству. "Ми не хочемо перетворювати гостей арт-центру на опудал-екскурсантів у стерильних стінах музею. Кожен відвідувач цього арт-простору одночасно створює його: говорить напряму з художниками, бере участь в майстернях, вільно висловлює власну думку, подорожує мистецькими світами. Ми визнаємо вартісні провокативні ідеї та екстрим, однак розглядаємо їх виключно у контексті мистецтва", – зазначають організатори.

За їхніми словами, у зв’язку з суттєвими руйнуваннями, що спричинили останні зливи у Львові, проведення заходів в рамках проекту стало неможливим. "Для нас на першому місці безпека наших відвідувачів та цілісність локації, яку ми так довго намагались підтримувати. Наразі на території Фабрики повидла тривають ремонтно-реставраційні роботи, а ми тим часом переїжджаємо у новий компактний і затишний, проте не менш харизматичний простір", – додають організатори.

Усіх охочих запрошують відвідати нові експозиції та арт-лекторій у Львівському Кіноцентрі. Організатори обіцяють облаштувати новий та незвичний простір у форматі своєрідного лабіринту екстравагантними експозиціями. Найближчі зустрічі відбудуться 3 та 4 липня, на яких можна буде переглянути анонімну резиденцію "агресивного мистецтва" на межі між сарказмом та примітивізмом від куратора Олега Моха Гнатіва, фото цьогорічної володарки премії "Фотограф року" Марти Швець, погортати сюрреалістичний арт-бук колажів від мисткині Анастасії Старко, проникнутись абстрактними фотовитворами Сергія Романюка, відчути ніжність акварелей гості з Одеси Олени Трубіної і не тільки. Вцілому, кожен тиждень роботи UELF – це десять візуальних експозицій різних авторів з усієї України, виконаних у різних техніках.

Під час арт-лекторію 3-4 липня заплановані презентації чернівецького Paul Celan Literaturzentrum та проекту дослідження громадського простору "Тимчасова видимість", про які розповідатиме Андрій Тужиков (поет, письменник, журналіст, культуртреґер, громадський активіст, peдактор інтернет-часопису quasi). Гостям також запропонують презентацію нещодавно створеної "Львівської вуличної галереї" від її засновників kickitart studio. Нагадаємо, що за перші тижні роботи UELF встиг познайомити відвідувачів з різноманітнтими ініціативами з Вінниці, Сум, Києва та Одеси в тематичному полі стріт-арт, соціальний плакат, комерційна ілюстрація, архітектура/урбаністика, літературний менеджмент.

"UELF дає унікальну можливість ознайомитись із соціокультурними проектами, реалізованими по усій Україні за останні роки. Мета лекцій/презентацій – продемонструвати, що навіть у цей нелегкий для усієї країни час і стан є можливість успішно займатись розвитком культури, не заручаючись підтримкою фондів, спонсорів чи державних структур", – додають організатори.

Також вони анонсують появу дитячої програми, старт якої заплановано на 11 липня. Проект матиме назву Urban for Kids. У програмі передбачені різноманітні майстерні для дітей різного віку та унікальна кіно програма. Мета дитячої програми – розвивати творчий потенціал, який діти не завжди мають нагоду вивільнити поза межами навчання. Відвідавши Urban for Kids, маленькі гості зможуть спробувати себе у ролі художників, декламаторів, музикантів і, звісно ж, кіноглядачів. Квиток на цілий день Urban for Kids передбачатиме вхід для дитини у супроводі одного з батьків, тож дорослі зможуть взяти безпосередню участь у відкритті нових талантів своїх дітей.

За новою адресою Urban Exploration у напрямках visual art & art education працюватиме 3-4 та 10-11 липня з 17.00 до 21.00 год. Вартість вхідного квитка – 20 грн, що включає в себе відвідування усіх експозицій та лекцій. Ознайомитись детальніше з розкладом та програмою можна на цьому сайті .

Львів у новинах:

У Львові підірвали міліцейський автомобіль 

Сьогодні у Львові розпочинається фестиваль-турнір "Єврофан 2015" 

Де у Львові сьогодні не буде світла: адреси 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах