Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях

фото з сайту www.gazeta.lviv.ua

фото з сайту www.gazeta.lviv.ua

Дозвілля та їжа
03 липня 2015 18:19

Нарешті  вихідні!  І  у міському просторі  на усіх городян знову чекають цікаві  видовища, події і розваги. Львів’яни і гості міста зможуть чудово провести своє дозвілля на різноманітних фестивалях, які проходитимуть у Львові, навчаться плести віночки до свята Івана Купала, насолоджуватимуться джазом  у парку імені Івана Франка, візьмуть участь у майстер-класах по приготуванню барбекю у Палаці Мистецтв.  А чого не пропустити і де слід обов’язково побувати, як завжди, підкаже VG Львів.

Cубота


Рор Up  Market. Ринок вуличного стилю


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото

фото з сайту marketrasenguide.co.uk

У Львові  4-5 липня відбудеться Ринок вуличного стилю Pop-Up Market.

"Як і кожен витвір мистецтва, цікаві та неординарні речі ніколи не лежать на відкритому місці, їх потрібно знайти, ось тому ми відкриваємо Pop-Up Market (Ринок вуличного стилю), де буде представлений одяг, аксессуари, та купа різних речей для молодих та сучасних людей", - зазначають організатори.

Відвідувачі в одному місті зможуть знайти для себе як нові так вже і знайомі бренди. 

Цікава та насичена розважальна програма, шоу кейси, виступи діджеїв та музикантів, смачна фуд-зона та арт пікнік.

Вконтакте

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника,17

Коли: 4-5 липня,11.00

 


Art BBQ у Палаці мистецтв. Літо мистецтва та смаку у Львові


 Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 1

фото з сайту bezgrusti.ru

Щовихідних тераса Палацу Мистецтв влітку 2015 перетвориться на свято креативу, музики та смачної їжі.

Нова міська ініціатива Art BBQ закликає кожного стати учасником творчого та кулінарного оазису, який виник просто посеред Львова. 

Для найкращого відпочинку навіть у найспекотніші вікенди з 10:00 діятимуть такі атракції:

7.00-10.00: Ранок починається з йоги та інших оздоровлюючих практик.
10:00 - 12:00: Запашні круасани з кавою та видом на Палац Потоцьких.
12:00 - 18:00: арт-години для дітей та дорослих: розвиваючі ігри, мистецькі та кулінарні майстер-класи. 
До 16:00 діятиме дитяча зона із майстер-класами, аніматорами та театральними виставами - тут батьки зможуть залишити дітей на кілька годин, аби відпочити та зайнятись саморозвитком, .щосуботи о 18:00 на "Арт Барбекю" планується концертна програма та виступи dj, а щонеділі о 20:00 - кіно

А також у програмі обіцяють показові виступи та майстер-класи з сальси, танго, лінді-хопу та інших танців, дегустацію вин, маркет хендмейду, змагання з комп'ютерних ігор, акції та неформальні зустрічі із відомими людьми. 

Вхід на події - вільний. Участь в майстер класах за попереднім записом, оплата за матеріали. 

Першим 100 гостям відкриття - велкам-дрінк у подарунок.

Сайт

ВКонтакте

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв", вул. Коперника,17

Коли: 4 липня -5 вересня, 10.00-22.00


Місяць авторських читань у Львові


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 2

фото з сайту facebook.com

Фестиваль "Місяць авторських читань" - найбільший транскордонний фестиваль Центральної Європи, який відбувається з 1 липня по 31 липня у п'яти містах: Брно (Чехія), Острава (Чехія), Кошице (Словаччина) і Вроцлав (Польща).

Фестиваль був започаткований у 1999 році в чеським видавництвом "Vetrne mlyny". У 2015 році до проведення фестивалю долучилася і ГО "Форум видавців", яка стала організатором фестивалю у м. Львів (Україна).

Щороку, фестиваль запрошує представників однієї країни у статусі "почесний гість". Протягом 16 років фестиваль відвідали учасники з таких країн: Франція, Канада, Білорусь, Словенія, Польща, Німеччина.

У 2015 статус "країни-гостя" фестивалю отримала Україна, що означає що гостями фестивалю будуть 31 український письменник, який відвідає п’ять міст чотирьох країн. Разом з українськими авторами учасниками фестивалю стануть 31 автор з Чехії, Польщі і Словаччини.

Отже, кожного дня протягом усього липня паралельно у п’яти містах Європи відбуватиметься непересічна літературна подія, яка обєднає більше 60 письменників з чотирьох країн. Організатор проекту у Львові – ГО "Форум видавців".

 Детальніше читайте тут

Сайт

Де: Галерея "Дзига", вул. Вірменська,35

Коли: 1 липня – 4 серпня, 19.00


Перший міжнародний фестиваль "І люди, і ляльки"


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 3

фото з сайту vk.com.vasha_afisha

На перший міжнародний фестиваль лялькових театрів "І люди, і ляльки" до Львова приїхали театральні колективи з Полтави, Черкас, Хмельницього, Івано-Франківська та з Батумі (Грузія). Театральні дійства будуть відбуватись на трьох сценах: театру естрадних мініатюр "І люди, і ляльки", Першого Українського театру для дітей та юнацтва та театру ім. Леся Курбаса.

Театральні дійства проводитимуться одразу у трьох приміщення: театрі "І люди, і ляльки", в Українському театрі та в академічному театрі ім. Лесі Курбаса.

Всього протягом фестивалю глядачі зможуть переглянути 9 вистав. Серед них – "Червона шапочка", "Тото Відважний", "Цахес", "Портрет з літаючим годинником. Марк Шагал "Моє життя", "Таємниця Лялькового Дому", "Лесині листи" та інші.

Повну програму І Міжнародного фестивалю театрів ляльок   "І люди, і ляльки – 2015" можна переглянути ТУТ.

Де:      Львівський театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки". Вул. Олександра Фредра,5

Коли: 3 липня-5 липня, 10.30

Ціна квитків: 15-30 грн.


Львівський джаз у парку імені Івана Франка


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 4

фото з сайту factbook.com.jazzchool

У львівському Парку ім. Івана Франка проходять ранкові сніданки, де окрім насиченої смачної програми із здорового харчування на відвідувачів чекає ранковий джаз у виконанні Львівської школи джазу.

"Ранкове споживання їжі принесе ще більше задоволення, адже вже давно доведено, що саме композиції в стилі джаз роблять їжу смачнішою",- зазначають організатори.

Джаз лунатиме щосуботи та щонеділі з 12.00 до 14.00 год. біля ротонди у Парку ім. Івана Франка.

Де: Парк імені Івана Франка, вул. Університетська

Коли: 6 червня -31 серпня, 12.00 -14.00

 

Неділя


Майстер-клас з плетіння вінків на Івана Купала


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 5

фото з сайту stolichni.in.ua

У неділю, 5 липня, о 14.00 на площі перед ТЦ "Роксолана" проведуть майстер-клас з плетіння традиційних віночків на Івана Купала.

Українські звичаї, музика, особлива святкова атмосфера – усе це чекає на учасників. 

Реєструйтесь та приходьте у вишиванках!

Безкоштовна реєстрація за телефоном: 0676723776

Де: Торговий центр "Роксолана", пл. Соборна,14

Коли: 5 липня, 14.00


Yarych street fest


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 6

фото з сайту facebook.com.yarych.fest

5 липня Львів прийме найвидовищнішу спортивну подію року - фестиваль вуличних та екстремальних видів спорту "yarych street fest".

В одному місці зберуться шанувальники стрітболу, стронгмену, прихильники активних видів спорту та здорового способу життя. Спробувати себе в екстремальних видах спорту разом з професіоналами зможуть усі охочі.

"Yarych street fest" - це фестиваль здорового способу життя, який має на меті заохотити якомога більшу кількість молодих людей до цікавих та активних видів спорту. Цього року фестиваль відбуватиметься на трьох основних локаціях: площа перед Оперним театром, площа перед пам'ятником Тарасу Шевченку та на території оновленого скейт-парку, що біля Порохової вежі.

"Основою фестивалю "Yarych Street Fest" є чемпіонат з вуличного баскетболу 3?3, який входить до Української ліги стрітболу. Загалом на площі біля Оперного театру встановлять 8 спортивних майданчиків, один з яких буде зі справжньою баскетбольною стійкою NBA. Ми очікуємо на більше ніж 150 стрітбольних команд, з яких майже 50 приїде з-за кордону", - розповів Юрій Огоновський, співорганізатор фестивалю "Yarych Street Fest".

Окрім вуличного баскетболу на львів'ян чекають туристичне орієнтування, окрема дитяча зона, хаскі, а на любителів екстремальних видів спорту - відкриття оновленого скейт-парку, що знаходиться біля Порохової вежі.

В рамках Фестивалю "Yarych street fest" також відбудеться встановлення рекорду на найбільший герб України та парний чемпіонат України зі стронгмену за участю світових зірок спорту.

"Ми намагаємося донести молодим людям, що необов’язково витрачати велику суму грошей, щоб займатися у тренажерному залі чи у секціях. Достатньо просто вийти на вулицю, у свій двір, і зіграти у баскетбол або зайнятися паркуром чи стрітворкаутом. Ми прагнемо розвитку цього спорту, щоб молодь займалася, а не вбивала себе алкоголем чи тютюном", - зазначив Іван Попович, організатор фестивалю "Yarych Street Fest".

"Запрошуємо усіх, хто захоплюється такими видами спорту, як велотріал, паркур, воркаут, катання на роликах та скейтах. Беріть із собою хороший настрій і приходьте. Ви не будете розчаровані", - додають організатори.

Дізнатись більше про фестиваль можна тут:

Вконтакте

Фейсбук

Де: Проспект Свободи

Коли: 5 липня, 10.00


Концерт у ритмах Латинської Америки


Львів на вихідні: слухаємо джаз, плетемо вінки, розважаємось на фестивалях фото 7

фото з сайту skidochik.com.ua

Запальні ритми Латинської Америки. Родзинкою програми стане молодий диригент італійського походження з Буенос-Айреса - Раміро Аріста, творчість якого поєднує європейські традиції, Балканський фольклор та латиноамериканські ритми. Раміро Аріста вперше виступить в Україні з Академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії.
Творчість та майстерність Раміро Арісти знані у багатьох країнах, він виступав із провідними оркестрами Чилі, Нікарагуа, Домініканської республіки, Молдови та Румунії, і зовсім скоро ми зможемо насолодитися його музикою.

У програмі:

Franz Von Suppe, Cavalleria leggera
Johann Strauss (jr), An der schonen, blauen Donau
Ernesto Lecuona, Malaguena (ESPANA)
Macedonio Alcala (arr. A. Carrasco), Dios nunca muere (MEXICO)
Daniel Alomia Robles, El condor pasa (PERU)
Gerardo Matos Rodriguez, La cumparsita (URUGUAY)
Astor Piazzolla, Libertango (ARGENTINA)
Anonimo popular (arr. Fritz Romero), La Bamba (MEXICO)
Ary Barroso (arr. S. Sandoval), Brasil (BRAZIL)
Anonimo popular / arr. A. Carrasco, El Pacasito (danza de Ayabaca) (PERU)
Miguel Matamoros (arr. A. Carrasco), Lagrimas negras (CUBA)
Victor Vargas (arr. A. Carrasco), Atlantico (cumbia columbiana) (COLOMBIA)
Lucho Bermudez (arr. R. Gomez), Colombia Tierra Querida (COLOMBIA)

Де: Львівська обласна філармонія,вул. Чайковського,7

Коли: 5 липня,18.00

Вартість квитків: 60 грн.

Більше цікавих подій у нашій АФІШІ:

концертна афіша

виставкова афіша

дитяча афіша

театральна афіша

фестивальна афіша

 


 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах