Ляльковий фестиваль розпочався у Львові карнавалом

фото з сайту unima.kiev.ua

фото з сайту unima.kiev.ua

Дозвілля та їжа
03 липня 2015 16:23

Від 3 до 5 липня у Львові триває Перший міжнародний фестиваль лялькових театрів "І люди, і ляльки". Відкрили фест яскравим карнавалом з музиками та театральними героями.

З такої нагоди до Львова з'їхалися актори 5 українських театрів ляльок із Черкас, Полтави, Івано-Франківська, Хмельницького, до них приєднався і львівський театр "І люди, і ляльки" – засновник однойменного фестивалю. Окрім того, на гастролі приїхав і грузинський театр з Батумі.

"Учора ми всю ніч ходили Львовом, вражаюче місто, ми в захопленні. А на фестиваль ми приїхала з виставою за казкою Шарля Перро "Червона Шапочка", – розповів художній керівник Батумського театру ляльок і юного глядача Зураб Цінцадзе.

Артисти, які брали участь у карнавальній ході, обійшли центральні вулиці міста і запросили на фестивальні вистави, які відбуватимуться до неділі на сценах Першого українського театру для дітей та юнацтва, театру імені Леся Курбаса та на сцені "І люди, і ляльки".

Фестиваль лялькових театрів вигадав директор театру "І люди, і ляльки" Олексій Кравчук, аби додати Львову ще більше доброго настрою і позитиву.

"Усе це задля свята, для любові, щоби був хороший настрій, щоби люди відчували перспективу. Львів має бути карнавальним містом. Якщо є карнавал, якщо є театр, Львів просто сонцем оживає", – розповів засновник фестивалю Олексій Кравчук.

"Те, що Олексій Кравчук придумав, – це просто супер. Воно знайшло відгук в тих театрах, які відчули свій ґрунт під ногами, вони відчули свій шлях, вони не орієнтуються на колишній театр, а на живий контакт з глядачем, на контакт один з одним. Зараз народжується зовсім новий український театр", – додав художній керівник Черкаського театру ляльок Ярослав Грушецький.

Джерело zaxid.net

Львів у новинах:

Реконструкція площі св. Юра: будівники не знають яким буде результат 

На Івана Купала в "Шевченківському гаю" організують нічні розваги 

Трагічна загибель співака Владіслава Левицького: перші подробиці 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах