Винниківське озеро продезінфікували від кишкової палички

Фото взято с сайту places.biz.ua

Фото взято с сайту places.biz.ua

Дозвілля та їжа
04 липня 2015 12:54

Днями в СЕС Львівської області повідомили, що у Винниківському озері виявили кишкову паличку. Відтак не рекомендують відпочивальникам там купатись. Втім, в адміністрації бази відпочинку "Винниківське озеро" кажуть: водойму продезінфікували. Воду повторно відправили на аналіз, тепер чекають результатів, повідомляє Zaxid.

Нагадаємо: В яких водоймах Львівщини можна купатися: перелік

Позицію СЕС пояснив заступник головного лікаря Львівської обласної СЕС Олег Когут: "Не рекомендуємо у зв'язку з тим, що бактеріологічний контроль води показав її забруднення, в саме, бактеріологічною кишковою паличкою. Насамперед це можуть бути різноманітні кишкові захворювання інфекційного характеру".

Та наразі пляж і далі працює, а відпочивальників шанси підхопити інфекцію не лякають. Та все ж купатись ризикують не всі. "Я не купаюсь, бо вода тут брудна", – зазначив Павло, який відпочиває поблизу озера.

Читайте також: Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова

У СЕС кажуть, свої рекомендації скерували до адміністрації відпочинкової бази. В ідеалі ж було б спустити водойму та добряче її почистити. Позбутись бактерій в озері намагаються за допомогою вапна. Та запевняють: ситуація не така вже й страшна. Скарг від відпочивальників не було, а проби води брали після дощу. Тож в озеро могли потрапити стічні води.

Читайте також: На природу: бази відпочинку поблизу Львова

"Ми два дні проводили заходи з очищення води. Також здали й інші аналізи, які показали позитивні результати", – розповів директор бази відпочинку "Винниківське озеро" Роман Таратула. Про всяк випадок очищувальну кампанію обіцяють продовжити. А поки що відправили воду на повторне дослідження.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах