Львів'янин збудував унікальний корабель для екскурсій

фото з сайту  5s.lviv.ua

фото з сайту 5s.lviv.ua

Дозвілля та їжа
06 липня 2015 14:57

Львів’янин Юрій Шпіцер створив мілководне судно, аналогів якому нема ніде у світі. У такий спосіб чоловік намагається відновити річкове судноплавство в Україні. Наразі корабель "Юрій" використовують для екскурсійних турів по Дністру.

Плоскодонний корабель "Юрій", який важить 12 тонн, завдовжки 14 та завширшки 6 метрів, має осадку лише 20 см, у випадках, коли зазвичай потрібно метр – півтора, завдяки гребному колесу – розробці доцентів Львівської політехніки, що дозволяє йому підкорювати українські річки.

Збудований на Львівському заводі металоконструкцій, корабель "Юрій", окрім стандартних зручностей, також оснащений GPS-гідом, який розповідає про місцевість круїзного маршруту, історичні пам’ятки та минуле регіону.

Львів'янин  збудував унікальний корабель для екскурсій фото

фото з сайту 5s.lviv.ua

Львів'янин  збудував унікальний корабель для екскурсій фото 1

фото з сайту 5s.lviv.ua

Львів'янин  збудував унікальний корабель для екскурсій фото 2

фото з сайту 5s.lviv.ua

Корабель розрахований на десять спальних місць, проте судно може розмістити 20-25 людей для денних подорожей. Екіпаж складається з трьох осіб: капітана, матроса і кока. Маршрут екскурсії формується індивідуально. Судно відчалює з порту "Раковець" – першого порту, розташованого на Дністрі, що в селі Раковець Городенківського району Івано-Франківської області.

Довідка: Юрій Васильович Шпіцер народився у Львові. За фахом – медик і юрист (у 1997 р. закінчив Львівський державний медичний університет ім. Данила Галицького, у 2000-2004 pp. навчався у Львівському національному університеті ім. Івана Франка за спеціальністю "Правознавство"). Успішний бізнесмен, український винахідник. 

Джерело: zik.ua

Львів у новинах:

У п'ятницю розпочнеться фестиваль " Ніч у Львові" 

Пиво прирівняли до горілки: що буде з львівськими пивоварнями? 

Під час руху загорівся пасажирський потяг “Івано-Франківськ – Київ” 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах