Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові

фото з сайту www.facebook.com/LvivCityCoffeefest

фото з сайту www.facebook.com/LvivCityCoffeefest

Дозвілля та їжа
06 серпня 2015 15:29
Інша локація та назва

Фестиваль, слоган якого "На каву до Львова" - добре знають в усій Україні, в 2015 році буде багатим на новації.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото

 

Чотири дні – з 24 до 27 вересня усі любителі кави зможуть прожити свято, насолоджуючись цим смачним напоєм, буваючи на цікавих локаціях і атракціях.

Вже традиційно на фестивалі оберуть кавових Короля і Королеву, які у кареті проїдуть від Домініканського собору до Палацу Мистецтв у супроводі шанувальників кави.

Відбудеться кавовий ярмарок, де будуть представлені різні сорти кави і смаколики до напою, презентуватимуть кавове обладнання, навчать культури споживання духмяного напою, проведуть майстер класи по обсмажуванню і приготуванню кавових зерен, а ще відбудуться різноманітні виставки і презентації.

"Кавова велоМИЛЯ" об’єднає більш ніж 500 велофанів та кавоманів, які у суботу вранці проїдуть старовинними вулицями міста, щоб разом випити ранкової кави.

І, звичайно, буде обрана найкраща кав'ярня року.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото 1

А що нового готують для учасників кавового фестивалю у цьому році засновники цього свята VG  Львів дізнавався в організатора  "Lviv coffe festival" Андрія Сидора.

- Пане Андрію, чи є якісь зміни у проведенні цьогорічного свята кави?

-  Ми цього року змінили назву фестивалю  і локації його проведення. Фестиваль віднині матиме назву "Lviv coffe festival" і вперше проводитиметься у Палаці Мистецтв та Палаці Потоцького, а також на території між цими двома палацами. Все ж таки ми прийшли до висновку, що кава – примхлива субстанція і зберігати її та готувати необхідно в приміщеннях , які мають певну температуру. Тому з кавою треба поводитися делікатно, щоб не зіпсувати  її смаку.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото 2

Кавовий фестиваль хочемо зробити популярним не лише в Україні, але й просувати його в європейський простір. І тут немає нічого дивного. Адже саме наш земляк Юрій Кульчицький вперше познайомив Європу з смаком кави і привіз її до Відня, де тепер  на знак вдячності, австрійці  встановили йому пам’ятник. Тішить і те, що й  співвітчизники не забули про свого знаменитого  земляка і увічнили кавового піонера, встановивши йому постамент біля лялькового театру у Львові.

 Кава для Львова – це спосіб життя, адже більшість мешканців міста Лева не уявляє свого ранку без філіжанки кави на столі, приємної бесіди з друзями та й самих вулиць нашого міста без п’янкого аромату цього розкішного напою, який долинає у Львові з розмаїтих кав’ярень.


Кубок Кульчицького, кавові кіносеанси,  колекції горняток і баттл баристів


-  Що на фестивалі цього року  відбудеться вперше?

Вперше до Львова приїдуть світові чемпіони з приготування кави з Ірландії, Турції, Греції, Італії. До речі, один з них, Давіде Берті з Італії, вже офіційно підтвердив свій приїзд. Це буде справжній батл по приготуванню кави у Львові серед чемпіонів світу.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото 3

Вперше на  фестивалі, в кінці кожного святкового дня, будуть проходити кіносеанси на площі Музейній " Сinema coffe nigts", де будуть демонструвати  документальні і художні фільми про  каву, про людей, які займаються вирощуванням і приготуванням її і т.д.

Крім цього, на фестивалі кожен зможе себе спробувати ще у майстер-класах по обсмажуванню і приготуванню кави, буде представлено також дві школи бариста: львівську і київську.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото 4

Але найголовнішою новинкою цьогорічного фестивалю буде  запровадження Кубку Кульчицького, за який в чемпіонатах з найкращого приготування кави змагатимуться відомі барісти. Більше того, щоб виграти цей Кубок, чемпіони з приготування кави різних років, мусять підтвердити свою майстерність в кращому приготуванні цього духмяного трунку в джезві і перемогти. Колишні заслуги до уваги не беруться. Тільки зараз і у Львові.

Ще одна новинка фестивалю, яка теж вперше відбудеться на святі – 200 тисяч фірмових фестивальних горняток, над дизайном яких вже працюють кращі творці Львова, і фірмовий цукор фестивалю.

А ще поціновувачі кави і любителі, і професіонали з приготування цього напою  зможуть побачити унікальну колекцію кавових горняток різних епох від київського ресторатора і колекціонера. В його приватній збірні їх аж 500.

Кавові кіносеанси і баттл баристів: як проходитиме цьогорічний фестиваль кави у Львові фото 5

Всі світлини з facebook.com/LvivCityCoffeefest

Але   не тільки. Бо на кавовий фестиваль  привезе свою колекцію млинків, апаратів і іншого кавового причандалля привезе і львівський колекціонер.  Усім цим розмаїттям  чудернацьких пристроїв, у яких любителі кави готували свій улюблений напій, теж можна буде милуватись на святі.

Вхід на фестиваль коштуватиме  25 гривень.

Львів у новинах:

Гарячий серпень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові та поряд

ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

У Львові відбудеться традиційне "Свято Шоколаду": що у програмі

 

-           

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах