Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові

Фото взято з сайту panorama-hotel.com.ua

Фото взято з сайту panorama-hotel.com.ua

Дозвілля та їжа
19 серпня 2015 14:04

Магістральна вулиця міста, відома кожному львів’янину та туристу. Тут і Оперний театр, і пам'ятник Шевченкові, і пам'ятник Адаму Міцкевичу, купа музеїв,. Одним словом, є на що подивитися і без ресторанів. Проте кафе і ресторанів тут здається, таки найбільше. Одні закриваються ("Б'янко Россо пастерія", "Таємна гільдія" та ін.), інші - відкриваються. Сьогодні пройдемося з оглядом кнайп по проспекту Свободи. 

Читайте також: Весь Львів. Гід туриста

Фото: www.stfeder.com

Фото: www.stfeder.com

Гастрономічний Проспект Свободи стартує з номера 7. Тут, неподалік повороту на вулицю Дорошенка, – “Львівські круасани”. Невеличке кафе з дуже помірними цінами. Круасани від 8 гривень, кава – по 7, морозиво – 15. Гарний варіант для тих, хто має небагато часу та хоче перекусити солодкою чи соленою випічкою.

Читайте також: ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

Під 5-им номером Проспекту Свободи – “Чудо-піч”. Не так кафе, як звичайний фаст-фуд. Випічка – з варенням, м’ясом, овочами, переважно, у слойоному тісті. Ціна за штуку – в середньому від 6 гривень. Таких фаст-фудних крамниць у місті багато, переважно, у них харчуються студенти, у яких між парами ані часу, ані грошей на щось глобальніше немає. “Чудо-піч” на проспекті Свободи користується популярністю у тих, хто чекає на зупинці громадського транспорту, яка якраз навпроти крамниці, адже завжди є спокуса перекусити щойно спеченою булочкою.

Фото: chudo-pich.at.ua

Фото: chudo-pich.at.ua

На проспекті Свободи 6/8 розташувався музей-ресторан “Сало”. Перший у світі музей найвідомішого українського продукту – сала. Тут його не просто приносять на тарілці, а закодовують під різноманітні загадкові назви як от “Губи Монро” чи “Прутень Давида”. Популярними у закладі є суші, звісно, зі салом. З неділі по четвер з 22-ої до 5-ої ранку ту можна не лише поїсти, а й поспівати – в ресторані працює караоке. З понеділка ж заклад працює до 23-ої.

Фото: salo.virtual.ua

Фото: salo.virtual.ua

Одразу ж за “Салом” – ще один заклад мережі “Кумпель-Груп” – ресторан японської кухні “Япі”.Нещодавно заклад розширився і тепер його адреса Свободи, 6-8. Роли, сушимі, супи та страви, приготовані на тепані – поціновувачі східної кухні оцінять цей заклад. Віднедавна у “Япі” можна у поснідати – зі 7-ої ранку тут пропонують сніданковий шведський стіл. Сам заклад працює до 23-ої, а служба доставки – до 2-ої ночі. 

Фото: yapi-lviv.virtual.ua

Фото: yapi-lviv.virtual.ua

Під 12-им номером проспекту Свободи – “Віденська кав’ярня”. Колись посидіти у "Віденці" вважалося досить круто. Сьогодні тут повсюди - реклама місцевого пива і два зали – кафе та ресторан. Тут навіть організовують весілля, дитячі свята та банкети. Працює заклад з 9-ої до 12-ої. 

Фото: vienna-coffee-house.virtual.ua

Фото: vienna-coffee-house.virtual.ua

Наступною зупинкою на проспекті Свободи буде заклад, фактична адреса якого площа Підкови, 1 –“Fashion Club”. У пропозиціх закладу - страви європейські, і японські. Велика винна та коктейльна карти. Дискотеки тут починаються в 11 вечора і тривають до ранку. До речі, діє система dress-code та face-control, тому у спортивному одязі та не надто адекватному стані на вечірки можуть не впустити.

Фото: 3place.com.ua

Фото: 3place.com.ua

На Свободи 1/3 - ресторан, паб та караоке (усе в одному) "BarBQ".Закалад відкрили на початку липня. Його родзинкою є хоспер-меню - страви тут пропонують, приготовані у хоспері - закритій пічці, яку топлять дерев'яним вугіллям. З 22-ої і до 4-ої ранку тут можна поспівати - працює караоке. А завітати у сам заклад можна з 12-ої ранку - уже на обід, адже сніданків у меню поки немає. 

Фото: www.2do2go.ru

Фото: www.2do2go.ru

Під 12-им номером проспекту Свободи – “Таверна на 100-метрівці”.Влучна назва і більшість львів’ян тільки-но почувши її, відразу здогадаються, де вона розташована, адже алея від Оперного театру і до пам’ятника Шевченку в народі відома як "стометрівка". Невелике меню з, переважно, стравами європейською кухні. Але сюди, зазвичай, приходять на пиво і до пива. Зручне розташування та доволі помірні ціни – це позитив. 

Фото: traveltipz.ru

Фото: traveltipz.ru

На проспекті Свободи 16-18 розташувався ресторан “Вежа крамарів”. Кажуть, що у Середньовіччі тут був цех крамарів, звідки й назва закладу. Страви галицької та гуцульської кухонь, кальянна карта, а також страви з мангалу. З 7-ої ранку у закладі можна поснідати: млинці, омлети, каші. Ціни в меню середні. Працює заклад цілодобово, тож нагодують Вас тут навіть о 3-ій ночі.

Фото: 3place.com.ua

Фото: 3place.com.ua

Під 22-им номером Проспекту Свободи – ресторан “Да Вінчі”. Сам заклад позиціонує себе як піцерія-спагетерія. Відразу зрозуміло – тут пропонують страви італійської кухні: починаючи від піц та паст, завершуючи різноманітними італійськими десертами. Цікавинкою у меню є те, що окремо пишуть ціну за пасту та окремо за соус до неї. Наприклад, тальятелі коштують 16 гривень, а соус “фрутті ді маре” – 69 грн. Біля закладу – великий літній майданчик, тому у теплу пору тут багато відвідувачів. Підкуповує гостей і те, що працює заклад цілодобово.

Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

На проспекті Свободи, 27 – торговий центр “Опера Пасаж”, а на його четвертому поверсі – заклад “La Piazza Food&Friends”. Італійські, тайські, мексиканські та японські страви, пиво і до пива – гарне місце зустрічі для дружньої компанії. Діє у закладі і система “cork fee” – ціни на алкоголь є такими ж, як і у магазинах, а гості платять лише за обслуговування. Працює заклад до 22-ої.

Від "Пінгвіну" до "Панорами": огляд закладів на проспекті Свободи у Львові фото

Фото: www.operapassage.com

На проспекті Свободи, 28 у підземеллі Оперного театру - фестиваль-ресторація "Лівий берег". Тут можна не лише поїсти, а й насолодитись смачною музикою. Тому зачасту сюди приходять саме на виступи музичних гуртів або ж послухати творіння поетів та письменників. Працює заклад з 11-ої ранку і до 24-ої - з понеділка по середу, з четврга ж і до кінця тижня - до 2-ої ночі.

Фото: inspired.com.ua

Фото: inspired.com.ua

Ще один ресторан японської кухні на проспекті Свободи (попередній, нагадаємо, був “Япі”) – “Япона хата”. Як і кожен із закладів цієї мережі, він працює цілодобово. Суші, роли, сашимі, супи та салати, а також алкогольна карта, чайна та кавова. У ресторану є доставка, також цілодобова, тож якщо Вам не виходить вибратись з дому, а дуже захотілось японської кухні, можете нею своростатись у будь-який час доби.

Найвідоміший у світі фаст-фуд – “Макдональдс” – під 35-им номером проспекту Свободи. Один з чотирьох закладів мережі у Львові. Тут завжди переповнені зали, а черга за черговою порцією картоплі фрі або ж морозива інколи сягає вхідних дверей. Але це не дивно – така ситуація у кожному із закладів такого формату. Частіше тут замовляють саме нездорову їжу, хоча віднедавна у закладі пропонують свіжі салати та вівсянку на сніданок. Працює “Макдональдс” з 7-ої ранку і до 23-ої.

Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

Креденс кафе” на проспекті Свободи, 37 – один із закладів кавової мережі у Львові. Кава, напої, випічка – макарунси, чізкейк, “Захер” чи тірамісу та невеликий вибір салатів і бургерів. Паперові стаканчики з напоями тут підписують іменем гостя, що не може не пікупити. Каву можна випити на місці або ж взяти зі собою. “Кав’ярня, що дарує свободу” – так себе позиціонує сам заклад. 

Фото: www.oceanplaza.com.ua

Фото: www.oceanplaza.com.ua

Далі ідуть два заклади, родом ще з  минулого століття – “Криниченька” та “Пінгвін”. Під 39-им номером проспекту Свободи – магазин-кафе-соки-бар  “Криниченька”. Про те, що вік закладу поважний відразу ж свідчать величезні ще радянського стилю вікна та вхід. Тут мають можливість за недорого перехилити чарку любителі простого дешевого алкоголю. Відразу зрозуміло, що тут своя атмосфера та свій контингент відвідувачів.

На проспекті Свободи, 43 – кафе “Пінгвін”, яке ще можуть пам'ятати наші батьки. Морозиво та фірмові молочні коктейлі тут продають з 1960-ого року. Кулька морозива зі смородиновою ливкою коштує 5 гривень. Серед клієнтів переважають старші люди та туристи. Донедавна поряд зі стільцями і столами були і “стоячі” місця – гість замовляв морозиво або ж коктейль і їв його, стоячи за високим столом. Кажуть, що фірмовий молочний коктейль з молока, морозива та вишневого сиропу готують на апарату 1972-ого року випуску, а рецепт та точні пропорції складників пробували дізнатись не одні охочі – ним не діляться і навіть за гроші не продають. 

Готель “Опера” та ресторан “Панорама” на його сьомому поверсі за адресою проспект Свободи, 45. Вишуканий інтер’єр закладу, меню від шефа, величезна винна карта та вигляд з тераси на даху – усе має відповідати чотирьом зіркам на фасаді готелю. Тут можна поснідати, пообідати та романтично повечеряти – з виглядом на дахи Львова та Оперний театр. 

Фото: lviv-online.com

Фото: lviv-online.com

Скільки коштує обід у львівських ресторанах: ціни на популярні блюда

Пляцки, флячки, сырник: что и где туристу стоит попробовать во Львове

ZooCafe у Львові: кототерапія, розваги та примхливий єнот [Фото]

Власники "Криївки" відкрили у Львові заклад "Два голубці" с двозначною вивіскою

Огляд закладів Львова із революційними мотивами

ТОП-8 закладів Львова, з яких видно дахи старого міста

ТОП-9 закладів Львова, де можно поснідати рано вранці

Подорожуємо до Львова: у яких кав'ярнях і ресторанах варто неодмінно побувати

Ресторації, де люблять бувати самі львів'яни

Суші у Львові: де замовити, скільки чекати та що привезуть

Де у Львові смачна кава: Топ-5 найпопулярніших кав'ярень міста

Від "Віденськоі каварні" і "Кришталевої" до "Світу кави": кавові традиції Львова

Гід популярними закладами Львова: кав'ярня "Штука"

Джерело: kava.lviv.ua

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах