На LvivKlezFest у Львові виступлять світові зірки (відео)

фото з сайту ukrexcurs.com

фото з сайту ukrexcurs.com

Дозвілля та їжа
28 серпня 2015 12:08

У Львові, 30 серпня, в рамках фестивалю LvivKlezFest 2015 виступатимуть світові зірки єврейської музики.

Володар премії "Гремі", харизматичний трубач Френк Лондон і скрипаль-віртуоз, керівник Цфатівського клезмерфесту Еяль Шилоах приїдуть до Львова, аби разом з музикантами з Києва Pushkin! Klezmer Band.

Зіркі везуть на фестиваль свої нові композиції, також музиканти зіграють разом пісні з нового альбому Pushkin! Klezmer Band Klezmer Uber Alles.

Українські клезмери багато разів перетиналися із Френком та Еялем на концертах і фестивалях. У Львові вони вперше представлять спільну програму.

Френк Лондон - трубач із Нью-Йорку, володар "Гремі", один із найвидатніших клезмерських музикантів у світі. Окрім створених їм The Klezmatics і Klezmer Brass Allstars він прославився своїми роботами з Бобаном Марковичем, Мар’яною Садовською і групою "Аукцион". Френк давно відомий своєю любов’ю до України: з самого початку Майдану він не знімає зі своєї труби жовто-блакитну стрічку.

Еяль Шилоах - скрипаль-віртуоз із Ізраїлю, душа та сердце знаменитого клезмерського фестивалю у Цфаті. Активний діяч ізраїльского клезмерського відродження, Еяль більше відомий як академічний скрипаль. У якості соліста він виступав із Ізраїльським і Лондонським симфонічним оркестрами, досить часто його можна побачити на каналі Mezzo.

Pushkin! Klezmer Band - весільно-фестивальний єврейський оркестр із Києва. Експерементуючи з фольклором, музиканти  продовжують традицію великих українських клезмерів Давіда Таращука та Нафтулє Брандвейна, життєствердна музика яких пережила навіть Голокост. 

30 та 31 серпня у Львові виступить, можливо, менш титулована, проте улюблена користувачами соцмереж нью-йоркська група Golem. Саме вони заспівали "Червону руту" на Таймс-сквер.

Музиканти з "Golem" в деякій мірі модифікували традиційну єврейську фолк-музику. Група, яку називають єврейським панк-явищем, перемішала єврейські, слов'янські, циганські мотиви у химерних пропорціях і створила свіжий та драйвовий власний стиль.

Повний склад учасників Гала-концерту, який відбудеться 30 серпня на площі Ринок, можна подивитись тут.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:

Що відреставрують у Львові найближчим часом: перелік

У Львові покажуть кращі стрічки фестивалю короткометражок Wiz-Art 

У Львові працюють над креативним кварталом зі стартап-боксами, цифровою лабораторією і еко-парком 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах