На Форумі видавців у Львові вперше відбудеться дитячий квест

фото з сайту www.ufest.in.ua

фото з сайту www.ufest.in.ua

Дозвілля та їжа
28 серпня 2015 16:29

Окрім дитячої літератури, на Форумі видавців у Львові на дітей очікує і спеціальний Дитячий форум з квестами та майстер-класами у музеях.

Під час Форуму видавців два музеї – Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького та Державний природознавчий музей НАН України – стануть майданчиком для проведення Дитячого форуму. Саме тут діти зможуть запечатати документи старовинними сургучевими печатками, виготовити ікони на склі, друкувати на папері та тканині картоплею, дерев'яною вибійкою чи спеціальним друкарським пресом, зможуть почитати Букваря своєї пра-прабабці чи попрацювати з експонатами як справжній музейник.

Читайте також: У Львові готуються до грандіозного Форуму видавців 

Родзинка Музейного простору — музейно-видавничий квест, до якого долучилися і дитячі видавництва. На вході у Музейний простір кожна дитина отримає буклет із завданнями, які вона зможе розв'язати біля кожного музейного стенду, а також на стендах видавництв. На кожному стенді дитина отримає у свій буклет печатку про виконане завдання і наприкінці — спеціальний музейний приз. Деякі завдання треба буде спеціально шукати в експозиції НМЛ імені А. Шептицького та серед експонатів Природознавчого музею.

Розроблено два квестові маршрути для двох вікових категорій дітей: 6-9 років та 10-13 років. Кожен квест має спільну для всіх учасників тему — для молодших дітей цією темою є "Книга", для старших - "Мандри". Під час квесту діти дізнаються про найдавніші книги, з'ясують, чому документ, який знайшли в Тустані, розсипався в руках дослідників, як називаються мандри артистів, що таке екслібрис і як його виготовити самому, який святий опікувався мандрівниками, здійснити книжкові подорожі у просторі і часі і ще дізнаються безліч усього цікавого!

Читайте також: Програма 22 Форуму видавців у Львові

"Кожна дитина найкраще і найлегше пізнає світ через гру — і саме цю здатність ми з радістю використовуємо. Музейні заняття та музейно-видавничий квест на Дитячому Форумі базуються саме на цьому принципі: через гру спонукати дитину пізнати нове, отримати задоволення від вирішеного завдання, ближче познайомитися з музеєм і захотіти відвідувати його ще і ще", – каже кураторка Музейного простору Софія Рябчук.

Загалом у двох музейно-видавничих квестах бере участь 18 учасників — 12 музеїв та 6 видавництв. Серед них — 9 львівських музеїв і троє гостей з-за меж Львова: це ДІКЗ "Тустань", музей "Жовківський замок" і київський літературний музей Павла Тичини. Натомість львівські видавництва у квесті — в меншості: це "Видавництво Старого Лева" та видавництво "Ірбис. Комікси".

Буклет із завданнями музейно-видавничого квесту для відповідного віку можна отримати на вході у будь-який час роботи Дитячого Форуму. Час проходження квесту для однієї дитини — близько 1 години. Початок і завершення квесту (музейний приз) — біля входу у Музейний простір в НМЛ ім. А.Шептицького.

Читайте також: Форум видавців у Львові: що відбуватиметься у тематичних локаціях

Крім того, кожен пройдений квест чи музейний майстер-клас дає можливість дитині отримати суперсилу "Пам'ятливу" в межах "Великої гри: стань Супергероєм!", яка триватиме усі 4 дні Дитячого Форуму.

Нагадаємо, ХХІІ Форум видавців у Львові триватиме з 10 по 13 вересня.

Джерело: tvoemisto.tv

Львів у новинах:

Останні вихідні літа. Де відпочити у Львові

В неділю у Львові - кавуновий фестиваль

У Львові над Цитаделлю з'явився арт-"ковчег польського митця(фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах