10 книг з форуму, вартих вашої уваги і часу

фото з сайту www.dw.com

фото з сайту www.dw.com

Дозвілля та їжа
10 вересня 2015 12:37

У Львові розпочався 22-й Форум видавців – головна книжкова подія України. Зараз там вирують пристрасті навколо почесних гостей, навколо довгоочікуваних книжкових новинок і цікавих подій. Про все це ті, хто не зміг поїхати до Львова, почують і прочитають у ЗМІ. Тому не сильно засмучуйтеся. Бо найцікавіше для нас, читачів, – це не тусовки, а те, що після себе Форум залишить. І це, звісно, будуть книги. Деякі з них ми зібрали для вас у цій підбірці. 


1. Чорне сонце


Василь Шкляр


*

Книга Василя Шкляра. Як він сам розповідає про цю книгу: "Це невеличкий роман про сучасну війну, власне про бійців полку „Азов“ — „ЧОРНЕ СОНЦЕ“ та повісті і новели різних років."

Російсько-українська війна – очима бійця полку “Азов”.
Хто і навіщо затягує криваву драму? Чому гинуть найкращі? Чому гинуть найкращі? Чому місцеві вважають своїх визволителів ворогами? Яким наш герой бачить майбутнє Вітчизни? Глибока, сповнена смутку, болю й надії оповідь хлопця, якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю.
До видання ввійшли твори “Чорне сонце”, “Танець під чортову дудку”, “Крук – птаха нетутешня”, “Останній шанс Захара Скоробагатька!”, “Високі гори в Ялті”, “Цілком таємні історії”.


2. Бот. Гуаякільський парадокс


Макс Кідрук


*

Країною прокотилася серія жорстоких убивств. Люди наче божеволіють! Тих, хто піддався цій дивній епідемії, називають сутінковими. Вони надзвичайно чутливі до магнітного поля. А ще всі сутінкові кличуть якогось Тимура…
Психіатр Лаура розуміє, що вони мають на увазі програміста Тимура Коршака, з якими вона працювала в Чилі над надсекретним проектом…


3. Карби і скарби


Мирослав Дочинець


*

"Це книга про тих, котрі живучи на вершинах, шукають верховини духу і стережуть правду первовіку. Їх мудрість, мужність і вірність собі та Богові неоціненний скарб досвіду і живильна сила для нашої душі."
Мирослав Дочинець


4. Я, Шонік і Шпіцберген


Кузьма Скрябін


*

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. У 1989 році записав першу пісню у складі музичної групи "Скрябін". З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох пісень, а також як талановитий письменник.
У видавництві "Фоліо" вийшли друком його книжки "Я, „Побєда“ і Берлін" (українсько та російською) і "Я, Паштєт і Армія".
2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін загинув в автомобільній аварії.
Колись мені в голову почали стріляти думки, що їздити треба в місця непопулярні, нетуристичні… Пожити з ескімосами, поїздити на оленях під Північним сяйвом… Такі адреналінові мандри миттєво накривають тебе з головою. Це — як стрибок із парашутом: поки не зробиш крок, то не знаєш, який то кайф! А Шпіцберген? Він такий жорстокий, що аж красивий. Ти стоїш, і ти не знаєш, чого від нього чекати, може, загубишся, може, замерзнеш. І то було в червні. А що ж там робиться взимку?


5. Маріупольський процес


Галина Вдовиченко


*

Усе як на війні: втрати, біль, знову втрати… Роману й Ользі судилися не найкращі часи для зустрічі. Полонений укр і сепаратистка – чи є гостріша суперечність у подіях літа 2014 року? Але безодня, яка здавалася нездоланною, поступово щезає. Бо в житті існує щось набагато важливіше за ненависть…


6. Чорний ліс


Андрій Кокотюха


*

Події роману розгортаються під час Другої світової війни. "У Чорному лісі на Волині українці ведуть смертний бій на три фронти: з німцями, росіянами та поляками. Головному героєві — колишньому міліціонерові з Миргорода, зекові, радянському диверсанту — непросто розібратися в тому, хто є ворогом його народу. Утім, вроджене прагнення справедливості не лишає для нього сумнівів, на чиєму боці правда, а стрімке розгортання подій, у вирі яких він опинився, спонукає відстоювати її зі зброєю в руках", – мовиться в анотації.
Сам автор говорить, що в анотації сказано лише про невеличку частину сюжету: "Анотація – то лише 1/85 всього сюжету. Наприкінці – епічне мочилово і обіцяна раніше поява Червоного, героя роману “Червоний”, у форматі Брюса Вілліса: прийшов і всіх урятував".


7. Новий рік у Стамбулі


Галина Пагутяк


*

Українська письменниця потрапляє перед Новим роком у Стамбул, у якому п’ять днів поспіль ідуть такі холодні дощі, що мерзнуть не лише руки, а й душа. І в цьому суцільному тумані з дощем і вітром всі її рани раптом почали кривавити. Стамбул змусив авторку задуматися над межовими ситуаціями власного життя і боротися з чорною тінню смерті, яка нависла над нею і рідною її Україною.


8.Все те незриме світло


Ентоні Дорр


*

Лауреат Пуліцерівської премії, краща книга року за версією газети The New York Times, бестселер № 1 рейтингу USA Today та багатьох інших авторитетних видань — роман Ентоні Дорра "Все те незриме світло"
Зворушлива розповідь про сліпу французьку дівчинку та сором’язливого німецького хлопчика, які намагаються вижити й врятувати близьких, коли навкруги вирує страшна Друга світова війна. Це вражаюча книга про кохання та втрати, про те, як війна та випробування змінюють людей, віднімають та дарують надію, і про те, що небачене світло переможе навіть найглибшу темряву.


9.Список Шиндлера


Томас Кініллі


*

Роман "Список Шиндлера" став володарем Букерівської премії, а 1993-го був екранізований Стивеном Спілберґом.
Цей пронизливий фільм, який здобув 7 нагород кіноакадемії "Оскар", визнано одним з найсильніших у американському кінематографі.
…Він любив розкіш, дорогі автомобілі та красивих жінок. Він звик завжди отримувати все, чого хотів. Оскар Шиндлер — мільйонер, успішний комерсант, запальний гравець, автогонщик, авантюрист, "справжній арієць" та… праведник світу, який урятував від смерті в газових камерах більше людей, ніж будь-хто за всю історію війни.
На початку Другої світової німецький промисловець Оскар Шиндлер відкрив у Кракові фабрику з виробництва емальованого посуду. Найдешевшою робочою силою були євреї з гетто. Ті з них, кому пощастило потрапити до цієї фабрики, немов витягнули щасливий білет… Коли до міста прибув офіцер СС Амон Гет, відомий як божевільний садист, доля десятків тисяч євреїв була вирішена. Усіх їх було наказано переправити до Аушвіцу — табору смерті… Шиндлер урятував усіх "своїх" євреїв. Він оплатив їхні життя, віддавши за них останнє. Усе, що мав. Бо що таке людське життя і що таке мільйони, якщо є 1300 чоловік, які довіряють одному?
Ця книга про страшну силу війни та непереможний людський дух, сильніший за неї. Це книга про людину, яка здійснила неможливе.

                     10. Дім з вітражем

Жанна Слоньовська


*

Роман – переможець конкурсу польського видавництва "Знак" Literanova обраний з-поміж більш як тисячі рукописів. Авторка –  у минулому львів’янка, нині – мешканка Кракова, українка з польськими коренями. Дім з вітражем і власне вітраж – 1912 року "народження", Львів, чотири покоління жінок (прабабця, бабця, мама і донька), зріз культурного і політичного життя в періоди становлення української державності (Соломія Крушельницька і визвольні змагання, В’ячеслав Чорновіл і його соратниця, оперна співачка Маріанна) – елементи захоплюючої, інтригуючої любовної історії: так про Львів не писав ще ніхто.

Джерело: vsiknygy.net.ua

Львів у новинах:

ХХІІ Форум видавців: Майструємо та малюємо разом із Мартіном Содомкою 

На Форумі видавців у Львові презентуватимуть книжку Надії Савченко 

Львів'яни вийшли з пікетом проти видавництва "Фоліо"(фото

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах