Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові

фото з сайту www.volynnews.com

фото з сайту www.volynnews.com

Дозвілля та їжа
15 вересня 2015 09:24

Твори Скрябіна, Фреймут та Надії Савченко
У Львові на 22-му Форумі видавців назвали кращі книги року. За версією літературного журі, нею стала книга "Відвага і страх", яку написала професор Варшавського університету Ольга Гнатюк.
Ця книга - історичне видання про Львів часів Другої світової війни. Автор зізнається, що своєю книгою хотіла подякувати львів'янам і українцям загалом. "На те є кілька причин. По-перше, моя мама народилася тут після того, як сюди прийшла  Червона армія у вересні 1939 року. Вона буквально через день після цього народилася, і мене це дуже інтригувало. Я почала розплутувати ці сюжети значно пізніше, після смерті моєї мами. Але це не сімейна історія - точніше, не тільки сімейна історія ", - пояснила письменниця. Всього ж журі відзначило 21 книгу, серед яких "Історичний атлас України" Юрія Лози, "Шептицький від А до Я" Галини Терещук та "Історія європейської цивілізації" Умберто Еко.
Нагадаємо, що кращу книгу вибирає журі, що складається з фахівців різних галузей: літературознавців, учених, філософів, журналістів, перекладачів та бібліотекарів.
15 найцікавіших книг за версією "Сегодня".


"Розповіді"


Олег Сенцов

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фотоПерша книга укладеного на 20 років в РФ українського режисера Олега Сенцова складається з восьми оповідань, пов'язаних з дитячими роками автора. У них не згадано ні про війну, ні про полон. Тональність оповідань чимось нагадує стиль Жванецького, недарма сам Сенцов його цитує.


"Сильне ім'я Надія"


Надія Савченко

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 1

Свою книгу найзнаменитіша українська льотчиця написала за три тижні, перебуваючи вже під вартою в Росії і оголосивши в цей час голодування. У романі вона описує Майдан, події в Криму, початок АТО і своє викрадення. У книзі зустрічається ненормативна лексика.


"Сніданки для дітей"


Руслан Сенічкін

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 2

Друга за рахунком книга телеведучого Руслана Сенічкіна розповідає, як правильно годувати дітей. Крім смачних і корисних рецептів, у книзі є таблиця поєднання продуктів для малюків різного віку та ідеї для апетитного оформлення страв.


"Кульмінація"


Януш Вишневський

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 3

Збірка оповідань, частина з яких написана польським письменником Янушем Вишневським, а інша - зірками жіночої літератури (Марія Матіос, Галина Паламарчук). Українки пропонують свій варіант кульмінації у вже відомих оповіданнях Вишневського ("Коханка", "Постіль").


"Навколишній світ"


Джеремі Кларксон

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 4

Книга британського скандального телеведучого, який одного разу побився в прямому ефірі - для тих, хто любить англійський гумор, подорожі та автомобілі. В автобіографічному романі є все: від підписання героєм мільйонного контракту з BBC до першого знайомства з марихуаною.


"Аеропорт"


Сергій Лойко

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 5

Найреалістичніший роман цьогорічного форуму заснований на подіях під час боїв на Донбасі. За словами самого автора, факти взяті з реального життя і засновані на особистих його спостереженнях - Лойко перебував у донецькому аеропорту під час його облоги.


"Відвага і страх"


Оля Гнатюк

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 6

Краща книга цього року (на думку журі) присвячена долям польської, української та єврейської інтелігенції Львова під час Другої світової війни. Оповідання засноване на щоденниках, спогадах, листах і навіть протоколах допитів людей, що знаходилися в окупації.


"Іловайськ"


Євген Положій

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 7

Роман цього сумського письменника про події в нашій країні річної давності визнаний кращою книгою про війну. Для того щоб максимально слідувати правді, Положій опитав більше 70 солдатів і військових, що беруть участь в операції під Іловайськом. Деякі факти вражають натуралістичністю.


"Шептицький від А до Я"


Галина Терещук, Оксана Думанська

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 8Книга для дітей і дорослих про життя митрополита Андрея Шептицького, якому цього року виповнилося б 150 років. Візуальна концепція книги заснована на стилістиці української ікони та періодики газет XX століття. Історія побудована за алфавітним принципом.


"Де їсть і спить ..."


Ольга Фреймут

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 9

Роман-щоденник містить не тільки опис сервісу та послуг закладів Західної України, а й біографію самої Ольги. За гучним словами телеведучої, її стиль схожий на прозу Вірджинії Вульф. У книзі Фреймут дає поради і відверто про особисте життя.


"Я, Шонік і Шпіцберген"


Кузьма Скрябін

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 10

Третя книга Андрія Кузьменка, яку сам автор вже не побачив (нагадаємо, 2 лютого Кузьма загинув у ДТП). До збірки увійшли раніше неопублікована повість Андрія і вірші за десять років. Як і попередні дві книги Скрябіна, ця також просякнута гумором і світлом.


"Нічого правдивого і все можливо"


Пітер Померанцев

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 11

Книга британця слов'янського походження Пітера Померанцева - про проблеми зомбування російського суспільства. У романі описаний феномен російського телебачення, як механізму, що впливає не тільки на свідомість громадян, але і на історію всієї країни.


"Книга змін"


Андрій Цаплієнко

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 12

У книзі військового тележурналіста зібрані приголомшливі розповіді про його перебування в полоні кримських бойовиків, втечу, про поїздки в зону АТО. У "Книзі змін" Цаплієнко спробував розібратися, чи була війна на сході України неминучою.


"Стильна книжка"


Оксана Караванська

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 13

У дитячій книзі дизайнера Оксани Караванської - поради, як потрібно вбиратися дівчаткам і дівчатам до тих чи інших подій, як підбирати аксесуари і створювати власний образ. Одне із найяскравіших видань цього форуму, яке буде цікаво і дорослому читачеві.


"Розрив ..."


Антон Мухарський

Топ-15 найцікавіших книг Форуму видавців у Львові фото 14

Повна назва автобіографічної книги - "Розрив: Як я став" націонал-фашистом ", кинув дружину і сімох дітей". У романі Мухарський описав історію своїх відносин з колишньою дружиною Сніжаною Єгоровою, як він пережив революцію і звідки йому прийшла ідея стати Орестом Лютим.

Львів у новинах:

Львівський поборник української мови виграв суд у Авакова 

В неділю у Львові відбудеться чемпіонат України з бігу: програма 

В неділю через змагання на Липинського - Чорновола обмежать рух транспорту

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах