Дні європейської спадщини у Львові: програма

Фото взято з сайту voyage-club.com

Фото взято з сайту voyage-club.com

Дозвілля та їжа
18 вересня 2015 09:55

Цього року програма Днів європейської спадщини, які відбудуться 26-27 вересня, присвячена сецесійній тематиці. Окремим блоком виділені ТОП-5 найпопулярніших заходів попередніх років.

Дні Європейської спадщини цьогоріч сфокусовані на представленні спадщини сецесії кін. ХІХ - поч. ХХ ст. Ця спадщина у Львові є дійсно багатою, але переважно вона мало представлена у екскурсійних маршрутах містом. Ми маємо надію, що Дні привернуть більшу увагу громадськості до цієї спадщини.

У програмі розповіді від відомих знавців сецесії у Львові, зокрема Ігоря Жука про Кастелівку, Ігоря Мельника про фабрику Левинського, Юрія Смірнова у каплиці з розписами Генріха Розена, Ірини Гах про сецесійні вітражі, Тетяни Казанцевої про архітектурну поліхромію, Лариси Купчинської про сецесійну графіку, Емілії Сидор про художній метал, а також лекція про портрет міста на зламі ХІХ-ХХ ст. від Ірини Котлобулатової, фотополювання з Анастасією Івановою, вело-прогулянка з Едуардом Бліновським, два тематичні квести містом, концерт-розповідь про музику цього періоду, огляд сецесійної будівлі електростанції на Персенківці і багато іншого.

Окрім того, у рамках проекту буде відкрито дві виставки, одна в дворику Центру міської історії Центрально-Східної Європи з фотографіями маскаронів львівського фотографами Танаса Никифорука, інша "Сецесія у Львові" на пл. Ринок, організована спільно з краківською галереєю архітектури GAGA.

"Цього року, ювілейний, п’ятий рік проведення  Днів у Львові, тому до програми увійшли також ТОП-5 найпопулярніших заходів попередніх років. Серед них відвідання колишнього будинку інвалідів, театру ім. Леся Курбаса, будівлі Львівського радіо, а також тематичні екскурсії по єврейському і масонському Львову", - Лідія Федчук, координатор заходу Дні європейської спадщини.

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким небайдужа історія їхнього міста. Кількість місць на більшість заходів обмежена.

Реєстрація триватиме з 22 до 24 вересня на сайті lviv.travel, а також за номером телефоном, який буде повідомлено перед початком реєстрації.

Слідкуйте за оновленням інформації на сайті у соцмережах.

Нагадаємо, захід проводиться управлінням туризму та управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Дні європейської спадщини у Львові: програма фотоДні європейської спадщини у Львові: програма фото 1Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 2Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 3Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 4Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 5Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 6Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 7Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 8Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 9Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 10Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 11Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 12Дні європейської спадщини у Львові: програма фото 13

Львів у новинах:

20 вересня у Львові для дітей організують велозабави 

Велофанів та кавоманів запрошують на "Кавову веломилю"

 У Львові стартує Європейський тиждень мобільності (програма) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах